Statistici. Concluzii. Sublinieri. Lucruri văzute de-aproape [25]

Partea întâi, a doua, a treia, a patra, a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 8-a, a 9-a, a 10-a, a 11-a, a 12-a, a 13-a, a 14-a, a 15-a, a 16-a, a 17-a, a 18-a, a 19-a, a 20-a, a 21-a, a 22-a, a 23-a, a 24-a

***

93. Mesajele protestelor

E vorba despre mesajele protestelor pentru România din ianuarie 2012…cu care eu am rezonat și care cred că reprezintă chintesența protestului național.

Le extrag din articolele TPA dedicate acestor zile de renaștere a conștiinței civice românești.

*

Pe 13 ianuarie 2012, într-o zi de vineri, spre seară…au început protestele la București…și cineva purta o cruce de lemn pe care era scris: „Băsescu = Ceaușescu”[1].

Autoritarismul prezidențial unilateral și disprețuitor era luat în vizor de către protestatari.

Atunci a început să se scandeze: Jos Băsescu! și Demisia!…În fața Palatului Cotroceni.

Spuneam a doua zi, dimineața: „Ce s-a petrecut aseară în București și în alte orașe ale României nu a fost altceva decât transmutarea revoltei din oameni și din cadrul familiilor lor, din spațiul privat…în stradă, în spațiul public. Pentru că aceasta e starea reală de spirit a românilor, a majorității românilor, în fața unei puteri politice susținute artificial[2].

Antena 3[3], Realitatea TV[4] și OTV[5] au fost singurele televiziuni românești care au prezentat evenimentele în derulare…și în consens cu protestatarii.

Cotidianul[6] a făcut updeituri continue și Gândul[7] la fel. La fel și Jurnalul Național[8] și Hot News[9][10].

*

Pe 14 ianuarie 2012[11]: „Opriți hoția!”, „Stop abuzurilor!”, „Ne-ați mințit și ne-ați furat”, „Plecați și ne lăsați”, „Noi suntem poporul, jos cu dictatorul”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”…la revoluția din decembrie 1989, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”[12]…cu adresă la cei care nu s-au solidarizat la București cu oamenii de pe străzi.

Se cer alegeri anticipate.

Jandarmii lovesc protestatari…Se produc ciocniri violente între cele două tabere. Victime și în rândul jandarmilor și în cel al protestatarilor.

La ora 21. 32 se cerea Libertate!…în Piața Universității.

S-a protestat la București, la Deva, la Cluj, la Constanța, Oradea, Târgoviște[13]

În petiția sa, Sorin Ilieșiu[14] cerea demisia președintelui și a premierului și alegeri anticipate  organizate de un guvern nepolitic[15].

*

Pe 15 ianuarie 2012, la ora 16. 08 minute, protestatarii din Piața Universității cântau Imnul de stat al României.

„Javră ordinară”, cu adresă la președinte, înseamnă „lipsă de caracter”.

În acea zi s-a strigat: „Nu vă fie frică şi Băsescu pică”, „Arafat, Arafat, Alba e cu tine”, „Hoţii, hoţii”, „Piticu şi cu chioru au umilit poporul”, „Un guvern de mafioţi ne-a furat banii la toţi”, „Jos Băsescu”, „Nu vrem comasate, vrem anticipate[16].

„Pentru cei ce au murit în 22, dați-ne România înapoi”: cuvinte scrise pe pânză albă[17].

Cristian Tudor Popescu: „Conștiința civică face parte din democrație”. Și protestatarii își manifestă conștiința civică. 17. 09 minute, Antena 3.

Peste 2.000 de oameni la București. Un protestatar cere primarului general Sorin Oprescu…autorizație pe timp nelimitat.

Realitatea TV: Proteste la Bistrița, Pitești, Focșani, Alba Iulia, Deva, Hunedoara, Satu Mare, Galați, Craiova…în 24 de localități…[18]

România TV: „La Iaşi, Cluj, Timişoara, Alba Iulia, Ploieşti, Galaţi, Vaslui, Ploieşti, Craiova, Slobozia, Arad, Deva, Hunedoara, Focşani, Satu Mare, Târgovişte, sute de oameni au ieşit în pieţele din centrul oraşelor”[19].

La Brașov, la 18. 59, s-au ars fotografii ale președintelui și premierului.

Bogdan Teodorescu: Cu Raed Arafat s-a umplut paharul. 20. 02 minute. Antena 3…Președintele s-a pus „în antinomie cu poporul”.

„Pasivitate = complicitate”: la ora 20. 25, în Piața Universității.

Crin Antonescu[20], liderul Opoziției (în direct, de la ora 20. 31, Antena 3): avem de-a face cu o „nemulțumire majoră” a românilor. Apel la calm și ordine. Solidar cu protestatarii.

Cere începerea procedurilor de alegeri anticipate. Opoziția se va adăuga, de mâine, protestatarilor[21].

*

Pe 16 ianuarie 2012, în a patra zi de proteste, tot pe alb: „Fraților, alăturați-vă, să învingem mișeii ce-n inima țării și-au înfipt colții”[22].

„Băsescu, la pușcărie!”. 22. 11. Antena 3[23].

Mesaj pentru președinte de la o profesoară: Să-ți fie rușine!, 22. 34. România TV. Ea însă l-a votat

Președintele „ne-a păcălit pe toți”. O femeie de 60 de ani…stând de vorbă cu Mirela Voicu. Tot la România TV, 23. 02.

Și tot ea: „Să ne lase în pace! Să vină unul capabil…Să-și dea demisia! Asta vrea lumea: o schimbare!”.

*

Pe 17 ianuarie 2012[24]…am aflat că jandarmii au băgat Cultura în dubă…adică pe unul dintre creatorii Tu știai. ro[25]. 20. 48. Antena 3.

Mircea Badea a fost în Piață și i-a dinamizat pe oameni. A țipat până a răgușit…

S-a strigat în acea zi: „Nu vrem alegeri comasate, vrem alegeri anticipate”, „Băse nu uita, te așteaptă Jilava”, „Fără violență”, „Roșia montană n-o dăm de pomană”, „Avem baloane, nu bastoane[26].

*

Pe 18 ianuarie 2012, în a 6-a zi de proteste la București[27], „protestatarii de la Universitate afișează pancarte pe care se poate citi  „Demisia!”, „Noi te plătim, noi te ciuruim!”, „Nu vă mai vrem!”, „Băsescu nici nu știi cât de Boc începi să fii”, „Jos Guvernul!” și spun că nu vor renunța la doleanțele lor, respectiv demisia lui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. Protestatarii scandează „Hoții!”, „Demisia!”, „Jos Băsescu!””[28].

Glasul diasporei românești începe să se audă cu putere…

*

În a 7-a zi, pe 19 ianuarie 2012[29], a fost protestul USL, de 20.000 de oameni, la Arcul de Triumf…în paralel cu protestul din Piața Universității și scandările au fost numeroase…cerându-se demnitate, libertate și bun simț în relațiile dintre guvernanți și națiune, pe lângă demisia actualei guvernări a țării.

Mircea Diaconu: „Este timpul să se simtă puterea celor fără de putere”.

Gheorghe Zamfir: „Boala vine din minciună”.

Emil Hossu: „Mă aflu aici pentru demnitate…demnitatea renăscută a românilor”.

Victor Ponta: „În acest moment, conducătorii țării sunt dușmanii românilor”.

Crin Antonescu: „Libertatea nu e violență”.

Protestatarii de la Arcul de Triumf vin în Piața Universității.

„Fără violență!”.18. 45.

„Eba[30], tatăl tău, nu vrea să vorbește cu noi”. 19. 27. Antena 3.

Radu Tudor[31]: Autismul și ruptura lui Ceaușescu de popor o simt în cazul lui Băsescu. 20. 13. Antena 3.

Cristian Tudor Popescu[32] recunoaște că s-a înșelat în ceea ce privește puterea de a reacționa a românilor. 20. 29. Realitatea TV.

Zi de joi.

„Vă rugăm să ne scuzați că nu producem cât furați”.

„Un coleg de gen neutru a distrus Învățământul”.

„Lustrația: acum sau niciodată; pentru o țară curată”.

Un protestatar: „Vrem ca românii să fie ascultați”, 21. 37. RTV.

Mircea Diaconu: mesajele protestatarilor ar trebui să ajungă pe un perete în Parlament…atunci când vom avea libertate. 21. 53. Antena 3.

23. 04. Protestul din Piața Universității a luat sfârșit…pentru că jandarmii i-au dispersat în forță[33].

*

E vineri, a 8-a zi, 20 ianuarie 2012[34].

Văd pentru prima dată pânza cu „Poezia e în stradă”[35]. De la Cristian Șuțu, din Google +.

Pentru Vladimir Tismăneanu „protestele din ianuarie sunt „concerte ale urii”[36]…și nu semne de normalitate din partea unui popor maltratat sistematic[37].

Maria Grapini dă dovezi despre „spargerea sloiurilor de gheață”[38] dintre români.

„S-a început prin discreditarea și minimalizarea protestelor românești…s-a încercat intimidarea protestatarilor prin violență și manipulare…s-a încercat egalizarea Puterii cu Opoziția…deși nu Opoziția a produs dezastrul actual al României…și se tace continuu din partea Puterii…fapt pentru care protestele nu încetează[39].

„Foamea, sărăcia a cuprins România!”.

200 de profesori, care au protestat în fața Ministerului Educației au venit mai apoi în Piața Universității.

„Nu mai putem răbda până vă judecă istoria!”.

Mircea Cărtărescu e de acord cu demisia președintelui și cu alegerile anticipate[40].

Comunicatul de solidarizare al Patriarhiei Române[41] apare spre seară, în jurul orei 17.

Crin Antonescu: Protestatarii sunt reprezentanții a milioane de români nemulțumiți.

„Vrem cianură pentru dictatură!”/„Cine a pus protestu-n drum ăla n-a fost om nebun”/„Poporul prost nu mai vrea băieți deștepți”.

„Vrem conducători luminați”: un protestatar. 21. 35. RTV.

Somnul națiunii naște monștri”.

Se proiectează o pagină de Twitter pe Facultatea de Arhitectură. 22. 17. Antena 3. Un tânăr…cu un laptop…și un video proiector.

Agerpres: „“Nepăsarea şi hoţia conduc România”, “Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă în poartă”, “Jos UDMR”, “Vrem alegeri anticipate”, “Guvern provizoriu”, “Nu mai staţi acasă, vouă nu vă pasă?””[42].

Mediafax…a 8-a zi. „Manifestanţii scandează: “Jos Băsescu” şi “Monarhia salvează România” şi au afişat bannere pe care scrie, printre altele, “Băsescu egal Ceauşescu”, “Băsescu şi Boc v-au minţit, românii au sărăcit”, “Diaspora, trezeşte-te”, “Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară“, “Români, toată ţara vă aşteaptă în Capitală”, “Nu mai putem răbda până vă judecă istoria, semnat Ciumpalacii”, “Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă”, “Pierdut clasă politică, o declar nulă“, “Vai de tine Românie, stat de drept în agonie, condusă de mitocani, de slugoi şi hoţomani”, “Traian, lasă-ne, du-te pe insula Elena”, “Schimb salariul de profesor cu salariul de parlamentar (şpaga inclusă)”, “Pierdut guvern şi preşedinte, îi declar nuli“”[43].

Bogdan Teodorescu: asistăm la niște proteste ale consensului național…ale unei societăți fără societatea civilă. 23. 13. Antena 3.

Marius Oprea: au început procedurile de „curățire” ale Pieței de către jandarmi. 23. 20. Antena 3. Piața cere Guvern de tehnocrați și reducerea TVAului[44].

*

A 9-a zi, sâmbătă, 21 ianuarie 2012…Începe să ningă la București[45].

Și la Lisabona s-a protestat. 12. 15. Antena 3. La Stuttgart au protestat 60 de români. În Franța se va protesta astăzi, la Paris.

„Ne plouă, ne ninge, dar vom învinge”/ „Banii pe cultură i-ați dat pe băutură”/  „Ne este frig dar nu ne este frică”/ „Voi aveți bastoane, noi mâinile goale!”[46].

Rodica Culcer e de acord cu Dan Tapalagă că protestele de la Universitate sunt „făcătură televizată”[47].

Mircea Badea: în stradă se amendează lipsa de reacție a societății civile în ultimii 20 de ani. 22. 31. Antena 3.

*

A 10-a zi, duminică, 22 ianuarie 2012[48].

Românii au protestat la Montreal[49], în Canada, la – 25 grade Celsius. 13. 03 minute. România TV[50].

Mircea Platon: românii reacționează în parametrii inamiciției impuși de actuala putere[51].

Familia Regală a României se solidarizează cu protestatarii[52].

„Suntem români, suntem solidari” și „România nu uita: noi suntem de partea ta!”: pancarte afișate la Londra.

Se vorbește peste tot în lume despre protestele românilor.

Cornel Nistorescu vorbește despre luciditatea și spiritul critic al protestatarilor din Piața Universității[53].

„Respect” (cere un protestatar din Piața Universității)…18. 50. RTV.

Cristian Pîrvulescu: președintele T. Băsescu temporizează…așteaptă…dar România de acum e alta și nu se mai pot întoarce lucrurile la statusul de dinainte de proteste. 21. 12. Antena 3.

„Nu scăpați de mâna care vă trage de urechi”.

Ciolanul: furtul și foamea poporului”. 21. 33. Antena 3.

„Chiar dac-am plecat, noi nu v-am uitat”: pancartă din Danemarca.

„Cuza, Iorga, Eminescu nu vor Udrea, Boc, Băsescu”. 22. 32. Antena 3.

Andreea Moloța (25 de ani, doctorand în Științe Politice): „Iubesc democrația”./ „Nu ai cum să nu-ți placă” să fii în Piața Universității. / Protestul înseamnă să ai voce. 23. 04. Antena 3.

*

A 11-a zi…a fost o zi de luni. 23 ianuarie 2012[54].

„Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară[55]/ „Creștem, învățăm, ne grupăm. Acesta este doar începutul!”[56].

2. 431 de protestatari au fost aseară, 22 ianuarie 2012, în Piața Universității…pentru că unul dintre protestatari le dă numere de ordine. 10. 30. Antena 3.

„Sunt român și nu sunt de vânzare[57].

„Partidul Poporului pune semnul de egalitate între corupție și toate partidele. La fel și Noua Dreaptă.

Extremiștii ortodocși online nu agreează protestele pentru că anumiți lideri ai lor le-au spus că nu e lucru bun…și, se pare, că nici eterodocșii online (baptiști, penticostali etc.) nu se simt români și nu sunt afectați de ce se petrece în România…și de aceea nu au nicio reacție pozitivă[58].

Andreea: cei din Piață sunt „un câine de pază” pentru democrația noastră. 21. 49. Antena 3.

Locot. Alexandru Gheorghe a venit cu trenul la București pentru ca să ia atitudine. Reprezintă nemulțumirea multor militari și se supune „voinței poporului”, așa cum a jurat, pentru că „democrația constituțională e încălcată în România”.

Oana Stancu: dacă protestele se termină…nimic nu se schimbă în atitudinea disprețuitoare a actualei guvernări.

„Udrea ești admiratoarea ta. Hai, plecați și tu și ea!”: pe o pancartă. 23. 27. Antena 3.

*

A 12-a zi, zi de marți, 24 ianuarie 2012[59].

La Iași oamenii sunt prinși în horă. 10. 53. Antena 3. În hora care ne unește de Ziua Unirii[60].

Tinerii actori au decis: vrem anticipate și locuri în teatre[61]/ „Nu încercați să ne opriți, acum nu mai reușiți!”[62].

„Vrem un președinte educat și un prim-ministru competent”: pancartă de la București, din Piața Victoriei.

Mircea Badea: „În Piaţă însă sunt şi mulţi infiltraţi activişti băsişti, asta neînsemnând că sunt cetăţeni care consideră că Traian Băsescu este bun pentru ţară şi care au venit acolo să spună asta. Sunt cetăţeni care au o misiune, au o treabă. Se află acolo la serviciu, în nici un caz pentru a face cunoscută o opinie personală[63].

Mircea Diaconu[64]: „Ne trebuie un calmant” pentru România, adică un președinte care să ne aducă echilibru în spațiul public. 17. 43. Antena 3.

Prima reacție a președintelui Traian Băsescu, spre seară, la numirea unui nou ministru, după ce nu a participat la nicio manifestare publică de Ziua Unirii: „Se observă veselia demolării”.

Semn sigur: n-a înțeles nimic.

Mircea Dogaru[65]: președintele „agonizează urât de tot”. 19. 17. Antena 3.

Victor Ponta: discursul președintelui Băsescu a fost „un delir”. 20. 25. Realitatea TV. / E „un om rupt cu totul de realitate”.

Cristian Tudor Popescu: T. Băsescu „se străduiește să semene cu N. Ceaușescu al acelor zile”. 20. 31. Realitatea TV.

*

25 ianuarie 2012, a 13-a zi, zi de miercuri[66].

Discursul lui Cătălin Tolontan[67] se va dovezi de o mie de ori mai bun decât cel al președintelui României din acea zi.

„Nu te bucura de viscol! Tot nu scapi”: pancartă de azi.

Serviciile secrete filează Piața Universității[68].

„Piaţa Universităţii a reacţionat la discursul lui Băsescu: “Iarna nu-i ca vara / Nu te mai vrea ţara“”[69].

Moare Emil Hossu…pe care îl văzuserăm cu toții la Arcul de Triumf

„Poa’ să ningă, poa’ să plouă, noi vrem guvernare nouă[70]/ „Dacă voi nu ne lăsați să visăm…nici noi nu vă lăsăm să dormiți!!!”[71]/ „Statul în casă dăunează grav…democrației”[72].

*

A 14-a zi, într-o joi, 26 ianuarie 2012[73].

Bogdan Teodorescu[74]: „România se scufundă sub zăpezi în regimul Băsescu”.

Oamenii s-au adunat din nou în Piața Universității. Nu cedează. Cineva spune că…aici e cald, iar altcineva că a învățat de pe timpul lui Ceaușescu să rabde frigul. 18. 30. Antena 3.

Pe pancarta pusă pe un om de zăpadă, aseară, în Piața Universității, scrie: „Băsescu, nu uita, nici zăpada nu te vrea!” 18. 47, Antena 3.

Sunt 400 de oameni în Piața Universității, când afară sunt  -7 grade în București.

Se strigă: Cinste lor, cinste lor, cinste ciumpalacilor! și Rezistență fără violență!

La -10 grade Celsius au protestat 100 de oameni la Focșani. 19. 47. Antena 3.

*

A 15-a zi, vineri, 27 ianuarie 2012[75].

„Jos Băsescu! Lângă Ceaușescu…” se strigă acum, la 17. 40, în Piața Universității.

Sunt -8 grade Celsius la București acum,  la 18. 27.

O protestatară: „E o atmosferă liberă acolo”, în Piața Universității. 18. 48. Antena 3.

Se strigă: „Demisia!”. 18. 50.

Ceai fierbinte, pizza, covrigi, fructe…pentru protestatari.

„Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea țara”/ „Fie viscol, fie ger, tot demisia o cer”.

„Și în toate aceste zile…români au dăruit și au primit motive de demnitate. Pentru că, în primul rând, ceea ce s-a obținut a fost o primenire a încrederii românilor în ei înșiși. Și când creștem în coeziune și în încredere, în bucurie, creștem în credința în Dumnezeu[76].

*

A 16-a zi, sâmbătă, 28 ianuarie 2012[77].

Ieri, vineri, 27 ianuarie 2012, în a 15-a zi de proteste, aproape 100 de oameni au protestat în Piața Universității la -10 grade Celsius. Iar la Sibiu au protestat 150 de persoana la -5, 5 grade Celsius. 35 de persoane au protestat la Constanța iar 50 de oameni la Timișoara[78].

„Câteva zeci de suceveni au protestat din nou, vineri seară, [27 ianuarie 2012], la minus 15 grade Celsius, cerând alegeri anticipate, demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului şi scandând “Nu renunţăm!”, proteste împotriva actualei puteri fiind organizate şi la Fălticeni şi Gura Humorului”[79].

„”Alegeri anticipate“, “Jos Băsescu” şi “Demisia preşedintelui” sunt cele mai frecvente sintagme întâlnite pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi paginile publice de Facebook în textele care au legătură cu protestele care au început pe 12 ianuarie, se arată într-o monitorizare Mediafax. Monitorizarea a fost realizată în perioada 12-24 pe circa 57.000 de surse online în limba română”[80].

„Libertatea nu are nevoie de autorizație!”[81].

“Asta-i ţara noastră, nu hoţia voastră!”, “Ocupaţi Piaţa, ocupaţi România”, “Libertate, solidaritate, unitate”…azi, în Piața Universității.

4.000 de oameni au protestat la Timișoara[82].

*

Pe 29 ianuarie 2012 a fost a 17-a zi. Zi de duminică[83]

Crin Antonescu: „modelul României, în materie de libertăți, este Statele Unite și nu Siria”…ca reacție la o afirmație a unui oficial american la București.

„În ciuda gerului siberian peste 200 de persoane protestează şi azi, duminică [, 29 ianuarie 2012,] în stradă, în Piața Universității, împotriva Puterii.

Este cea de-a șaptesprezecea zi de proteste. Oamenii scandează aproape neîntrerupt: “Jos Băsescu!”, “Demisia!”, “Ieși afară, javră ordinară”, ”Plouă, ninge, noi vom învinge!”, “Boc, Boc, Boc demisia pe loc”, “Zi de zi aici vom fi!” și afișează zeci de pancarte cu lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale precum: “Ciumpalac, fac piaţa!”, “Democraţie, nu Băse-craţie!”,”Nu vom renunţa până nu veţi pleca!”, “Ne-am săturat de îngâmfaţi, vrem un guvern de tehnocraţi!”.

Alte mesaje ale participanţilor la protest sunt “Democraţie şi respect, România te iubesc!”, “Români, uniţi-vă! Jos guvernul ce doar împrumută!”, “Parlamentari, dacă sunteţi cu poporul, daţi-vă demisia“. Proteste au avut loc [în această] duminică și în alte orașe ale țării”[84].

Bogdan Teodorescu: „erodarea prin deriziune” e produsă de toată avalanșa de epitete și imagini minimalizatoare ale guvernării actuale. 20. 48. Antena 3.

Radu (medic care protestează): „Nu ies în stradă pentru mine. Eu mi-am învățat lecția. Am 35 de ani și nu mai aștept nimic bun de la nimeni. Dar copiii mei nu au 35 de ani. Copiii mei au 3 și 5 ani și nu au greșit cu nimic. Copiii mei au dreptul la o școală bună, o casă încălzită, haine frumoase și jucării noi. Copiii mei au dreptul la părinți[85].

*

30 ianuarie 2012, luni, a 18 zi de proteste[86].

Crin Antonescu: „Mă îndoiesc profund că românii aşteaptă 3%, 5%, 7% de la Boc. Cred că românii aşteaptă ca această Putere să plece mai devreme sau mai târziu”[87].

Ieri s-a scandat: „Ne-am săturat de îngâmfați, vrem un guvern de tehnocrați!”, “Democrație și respect, România te iubesc!”, “Români, uniți-vă! Jos guvernul ce doar împrumută!”, “Parlamentari, dacă sunteți cu poporul, dați-vă demisia””[88].

Erau -11 grade în București la ora 18. 53.

S-a respins ideea de agoră[89].

Sunt 50-60 de protestatari acum în Piața Universității. 20. 41. Antena 3.

*

În ultima zi a lui ianuarie 2012, pe 31 ianuarie, zi de marți…a 19-a zi de proteste[90].

La București: „Boc, Boc, demisia pe loc!”…iar la Satu Mare: „Vrem să muncim, nu să cerşim”.

La Focșani „oamenii au scandat “Jos Băsescu”, “Jos Guvernul Boc”, “Alegeri anticipate!”, “Să plece din ţară”. Manifestanţii au purtat steaguri tricolore şi pancarte pe care se putea citi: “Jos Traian Băsescu”, “Demisia”, “Jos Guvernul Boc”, “Jos mafia” şi “Jos dictatorul!”[91].

În Frankfurter Rundschau se vorbește despre președintele autocrat al românilor[92].

Erau -17 grade Celsius la București la ora 21…și în Piața Universității se protesta.

Crin Antonescu:  T. Băsescu e „un virus antidemocratic” pentru România. 21. 25. Antena 3.

Cel mai aplaudat la Bruxelles a fost d-l Crăciun…în numele protestatarilor din România…și a vorbit despre libertate. A fost aplaudat de întreaga audiență…în afara de 5 oameni, membrii PDL. 21. 43. Antena 3.

Oana Stancu[93]: Traian Băsescu nu s-a schimbat deloc după cele 18 zile de protest. 22. 04. Antena 3.

Sorin Roșca Stănescu[94]: Nu mai avem separarea puterilor în stat. Adică „chintesența democrației”. 22. 10. Antena 3.

Mihai Gâdea: Acum nu mai protestează persoane sonore…ci oameni necunoscuți, dar care judecă corect. 22. 47. Antena 3.

Însă protestele românilor pentru demnitate nu s-au sfârșit în ianuarie 2012


[2] Ibidem.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *