A 51-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 50 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi.

  • Jurnalul Național: „După ceremonia oficială de primire a membrilor guvernelor Ungureanu şi Filat, oamenii adunaţi pe trotuarul din faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” au  scandat lozinci precum „Jos Băsescu”, „Jos mafia din Iaşi”, „Caracatiţa lui Nichita”, „Băsescu nu rezişti nici cu mii de securişti„, „Ţi-au adus spionul să-ţi apere tronul„, „Iaşiule, trezeşte-te”. Membrii „Noua Dreaptă” aflaţi în mulţime au scandat „Basarabia este România”, „Jos hotarul de la Prut”, „Basarabia pământ românesc”.
  • News Timișoara: „Ţara noastră a urcat pentru prima dată în top 10 al ţărilor cele mai atractive privind investiţiile în energie eoliană, conform unui raport Country Attractiveness Indices, lansat de Ernst & Young”.
  • Info Brăila: „Urmand tendinta generala a puterii actuale de abatere a atentiei populatiei de la gravele probleme cu care se confrunta: somaj excesiv neînregistrat, gigacostul gigacaloriei pentru iarna ce urmeaza, cresterea exacerbata a preturilor la alimente, utilitati, carburanti si combustibili, etc., clasicii portocalii în viata, au adus în atentia opiniei publice o noua gogorita, menita sa ne tina în fata televizoarelor, în timp ce ei îsi introduc pe șest sume uriase în buzunare, cetatenii raman din nou cu buzele umflate sau cu praful de pe toba – dupa cum crede si apreciaza fiecare! Aceasta noua “gogoasa umflata[e] denumita bombastic: “Miscarea populara””.
  • Vladimir Tismăneanu: „Mă gândesc să strâng într-un mic volum textele mele despre Crin Antonescu. Narcisist şi vituperant, El Crin promite vendete celor care îndrăznesc să spună adevărul despre minciunile sale (unele directe, altele prin omisiune). Personajul îl întrece pe Vadim întru verbozitate agresivă şi n-are egal în clasa politică românească întru aroganţǎ bombastică. Este sinteza desăvârşită dintre fatuitate şi vacuitate”.
  • Idem: „Păcat că până în prezent sunt prea puţini cei care, din raţiuni de minimă decenţǎ, au curajul delimitării de acest jucător “ca pe funii”. Mă refer la colegii săi din USL, această formaţiune sincretică, construită prin strania alianţă dintre partide care se pretind situate în zone opuse ale opţiunilor doctrinare”.
  • Mă întreb ce caracterizare…ce atribute caracterologice i-ar găsi d-l Tismăneanu președintelui Băsescu…dacă ar fi lăsat să își verse tot amarul? Și ce ar spune, cu adevărat, despre construcția Puterii de la această oră din Parlament? Sau…și mai concis, despre drama actuală a românilor? Însă nu-i nimic…Așteptăm adevăratele sentimente…și observații!…Pentru că am văzut ce a spus despre președinții Iliescu și Constantinescu…după ce aceștia nu au mai fost la putere…dar, mai ales, după ce a profitat de prezența lor în funcție.
  • Și tot urmărind…și punând la index…gesturile, afirmațiile multor profitori de regimurile aflate la putere…știm cum să ne raportăm la ei, la opera lor, la imaginea lor…Adică îi tăiem de pe lista încrederii…nu le mai cumpărăm cărțile, nu mai vorbim despre ei…îi punem în raftul în care merită…
  • A păstra textele de opinie…înseamnă a-ți aduce aminte. Sau a vedea neconcordanțele caracterologice ale oamenilor…
  • Buzz News: „IBM este aproape de a finaliza lucrul la unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare din istoria companiei, calculatorul cuantic, scrie Capital.ro. Vorbim de o putere de calcul atât de mare încât este capabilă să realizeze într-o secundă atâtea computaţii câte particule subatomice sunt în universul nostru observabil, ar găsi instantaneu elementele din baze de date atât de vaste, încât n-ar încăpea pe toate serverele de pe internet, ar factoriza numere atât de mari încât nicio reţea de supercalculatoare contemporane n-ar avea şansă de reuşită”.
  • Idem: „Calculatorul cuantic funcţionează pe fenomene cuantice (înlocuieşte biţii cu qubiţii) pentru operaţiile de calcul, înlocuind tranzistorii. Problema este că qubiţii au o durată de viaţă de doar câteva miliardimi de secundă. IBM a reuşit să dezvolte qubiţi „tridimensionali” superconductori, ce îşi pot menţine starea cuantică până la 100 de microsecunde (o îmbunătăţire de 200-400% faţă de tentativele mai vechi). În timpul vieţii noastre se pare că vom beneficia de calculatoarele cuantice”.
  • Ion Iliescu: „Cu vârsta, fiecare zi e o primăvară, chiar dacă…am împlinit 82 de ani. Este o vârstă a bilanţului, deşi toată viaţa am încercat să evaluez lucrurile cu luciditate, şi mi-am asumat ceea ce am făcut, chiar şi atunci când nu am reuşit ceea ce mi-am propus. Viaţa nu e liniară, nu curge liniştit. Are suişuri şi coborâşuri, poate fi extrem de ingrată. Important este să ai un ţel, să fii convins de nevoia de a-l atinge şi să lupţi pentru el. Eu am avut şi am un ţel şi nu se poate spune că nu am luptat pentru el”.
  • Daniel Dăianu (Critic Atac): „Statul providențial trebuie reformat si chiar diminuat; intrăm într-o eră dominată de imperative de frugalitate, cumpătare în consum si gestionarea resurselor. Pe de altă parte, trebuie spus că asigurările sociale nu înseamnă pur si simplu milostenie, solidaritate socială (ca principiu eminamente moral) sau captarea bunăvoinței electoratelor; ele fac parte dintr-un mecanism economic si social complicat, ipostaziat si de un contract social, care încearcă să prevină sincopele economice si tensiunile sociale, dar si să asigure șanse egale în societate”, cf. p. 6 din PDF.
  • Jurnalul Național, cameră web, 18. 44:

  • Sunt 6 grade Celsius la București. 18. 47.
  • Lucian Gheorghiu (Cotidianul): „Protestul paşnic din faţa Universităţii din Iaşi s-a încheiat cu legitimarea manifestanţilor de către Jandarmerie”.
  • Idem: „Începând de vineri seara [2 februarie 2012], ample proteste au început şi în Piaţa Revoluţiei [din București], în faţa sediului MAI (fostul CC al PCR), unde manifestanţii au cerut demisia ministrului de Interne, Gabriel Berca, şi a şefului Jandarmeriei. Protestatarilor din faţa „internelor” li s-au alăturat la un moment dat şi protestatarii din Piaţa Universităţii. Şi pentru serile următoare se anunţă creşterea în intensitate a protestelor din cele două zone din Capitală: Piaţa Universităţii şi Piaţa Revoluţiei”.
  • Sorina Ionașc (Gândul): Doctorul american James Levine a ajuns la concluzia că „adulţii care stau jos mai mult de patru ore pe zi în faţa televizorului, au un risc ridicat de 80% de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, care de obicei sunt cauzate de diete puternice sau de fumat. Cu toate acestea, Levine susţine că soluţia nu este ca oamenii să petreacă mai mult timp făcând sport, ci un timp mai mic stând jos şi mai multă mişcare”.
  • Florentina Fântânaru (Jurnalul Național) despre Ecaterina Andronescu: „Fotoliu acela părea să o înghită cu totul, însă ochii ei negri nu m-au slăbit o clipă şi i-am văzut umezi atunci când mi-a vorbit de învăţătoarea pe care a avut-o la şcoala din Malovăţ, satul din Mehedinţi în care s-a născut şi a copilărit. Asta s-a întâmplat cu câteva clipe înainte de începerea interviului”.
  • Pe 5 martie 2012 încep înscrierile pentru clasa pregătitoare și clasa întâi…potrivit documentului de aici.
  • Mediafax: astăzi, 3 martie 2012, la Iași, guvernele României și ale Republicii Moldova au semnat planul de integrare al Republicii Moldova în UE.
  • Dilema Veche a introdus taxa pe citit la nivel online. Adică trebuie să plătești lunar un abonament pentru ca să o citești.
  • Crin Antonescu: noua mea casă are 4 camere, e pe un singur etaj și are 165 metri pătrați. La roșu a costat 248.000 de euro…valoarea finală e circa 350-360.000 de euro, după estimarea mea…deși nu am făcut o estimare finală. Cea mai mare parte din sumă aparține soției mele. Antena 3. 20.02-20.03.
  • Victor Ponta: am un apartament de 4 camere, de 167 metri pătrați și un altul de două camere și o garsonieră în București. 20. 23. Antena 3.
  • Daniel Constantin: locuiesc la Corbeanca, într-o casă cu 3 dormitoare și o sufragerie, de 360 metri pătrați + curte 60 mp. A costat 350.000 de euro…și am un împrumut bancar de 295.000 euro. Anul dobândirii: 2008. Antena 3. 20. 38-20. 39.
  • Monica Tripon (Făclia de Cluj): au protestat astăzi 30-40 de oameni la Cluj-Napoca. S-a scandat: „Demisia! Demisia”; „Jos Băsescu!”; „Băsescu după Boc/ Demisia pe loc”; „Iarna nu-i ca vara/ Nu te mai vrea ţara!”; „Băsescu în celulă/ Udrea pe centură”; „La puşcărie, Băsescu,/ La puşcărie!”; „Băsescule, nu rezişti/ Nici cu mii de securişti!”; Haideţi cu noi,/ Băsescu la gunoi!”; Băsescu Traian/ Primul huligan”; „Nu vă fie frică,/ Şi Băsescu pică!”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *