A 55-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 54 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi.

 • Gabriela Antoniu (Jurnalul Național): Cum reformează Băsescu statul cu oamenii Opoziției: „De când şi-a început actualul mandat, preşedintele Traian Băsescu nu conteneşte a vorbi despre reforma statului. Şi când a anunţat tăierea salariilor şi pensiilor, tot de reforma statului a vorbit. Şi cu câteva zile înainte să demisioneze Cabinetul Boc, tot de o astfel de reformă vorbea. Şi, de câte ori are ocazia, o ţine tot aşa, cu reforma statului”. Dar „Şefii serviciilor secrete, premierul, miniştrii de la Justiţie, Interne, Apărare şi Externe provin din PSD şi PNL”.
 • După ce UDMR a amenințat că iese de la guvernare, coaliția de la putere a decis imediat, aseară, înființarea unei secții de limbă maghiară la Universitatea de Medicină din Târgu-Mureș. UDMR obține tot ce vrea pe bază de șantaj
 • Șeful Poliției Capitalei, Vasile Viorel, a fost demis și înlocuit cu Gheorghe Dumitru. 10. 25. Antena 3.
 • Facebook a căzut azi-dimineață, în Europa dar și în alte zone.
 • Peste 2.000 de mineri la Petroșani, azi, în a treia zi de proteste: „Minerii de la Lonea, Petrila, Livezeni, Paroşeni, Vulcan, Lupeni şi Uricani din schimburile întâi, 2, 3 şi 4 au venit la sediul CNH să continue protestele, numărul acestora crescând de la un minut la altul, în condiţiile în care minerii vin de la exploatările din toate cele şase localităţi din Valea Jiului. Ortacii huiduie, scandează „Hoţii” şi suflă în vuvuzele. Ei spun că nu vor renunţa la protest până când guvernanţii nu vor respecta legea şi nu le vor acorda drepturile pentru care au semnat în urmă cu o lună. Liderii sindicali se aşteaptă ca numărul minerilor care protestează în curtea Companiei Naţionale a Huilei să depăşească patru mii”.
 • Sarkozy în război cu străinii din Franța. Vin alegerile și el nu stă bine în sondaje…
 • Mitt Romney se profilează ca posibil contracandidat al lui Obama.
 • Discursul lui Traian Băsescu în Parlament. Opoziția nu a fost prezentă, iar la scurt timp de la începerea discursului, președintelui i s-a cerut demisia de la balcoane.
 • Cristian Tudor Popescu: „Nici Ceauşescu n-a fost în stare să ţină un asemenea discurs, în care doar problema creşterii viermilor de mătase nu a fost abordată. L-aţi văzut râzând, rânjind în repetate rânduri, o oră şi jumătate, rezolvând cu indicaţii preţioase toate domeniile de activitate din România şi Europa”.
 • Idem: „Magistralul discurs a fost adresat preţ de un ceas şi jumătate, cu rânjetele şi hăhăielile încântării de sine, unui for legislativ în care parlamentarii opoziţiei lipseau, iar cei ai puterii îşi butonau telefoanele şi laptopurile, când nu aţipeau sau se uitau pe pereţi. Undeva în sală, pierdut sub ochelari, exista şi un premier. Poate şi un guvern”.
 • 5.000 de mineri protestează în Valea Jiului. 11. 46. Antena 3.
 • Crin Antonescu, la întâlnirea Opoziției cu sindicatele: Curtea Constituțională a luat o decizie care transformă Parlamentul într-un fel de Mare Adunare Națională. Avem de întreprins dialog și acțiune. Venim cu soluții de eficientizare a absorbției fondurilor europene. 12. 34. Antena 3.
 • Idem, Daniel Constantin: Președintele se adresează unei instituții pe care s-a ocupat mulți ani să o decredibilizeze. Promisiunea de mărire de salarii seamănă cu o mită electorală.
 • Minerii au blocat Valea Jiului. 14. 02. Antena 3.
 • Varujan Vosganian: „Cu alte cuvinte, pentru a majora veniturile salariale cu 10% de la 1 iunie [2012] (cam cât ar trebui ca să reîntregeşti salariile), trebuie să reduci personalul cu cca 6%, ceea ce înseamnă, pentru România, să dai afară, până la 1 aprilie a.c. cam 70.000 de persoane. Aşa ceva este imposibil. Sau dacă asta e maniera în care Guvernul vrea să majoreze salariile, atunci cred că salariaţii înşişi îi vor spune să se lase păgubaş”.
 • Adrian Năstase: „Garderoba a ajuns un spaţiu de relevanţă pentru succesul politic intern şi internaţional. Curând, probabil, delegaţiile străine nu îşi vor mai aduce doar bodyguarzi, ci şi gărzi-de-palton, mereu gata să apere, cu arma în mână, straiele demnitarilor”.
 • Manifestele antiprezidențiale de astăzi…din Parlament.
 • Ionel Blănculescu: „De ce continui sa consider marea evaziune fiscala o crima? Simplu, pentru ca cele 18 miliarde de euro deturnate anual ar putea sa oprească moartea a mii si zeci de mii de oameni”.
 • Jurnalul Național, 17. 31, cameră web:

 • Sunt 0 grade Celsius la București. 17. 35.
 • Marius Tucă are blog și…despre cum sunt femeile.
 • Eugen Zainea (Dece News): „Ca sa ma refer numai la cei mai recenti trei ani din mandatul prezidential basescian de 7 de pana acum, in anul 2009, la o datorie externa totala la 31 decembrie de 80,2 miliarde de euro, Romania a platit rate si dobanzi in valoare de 45,3 miliarde de euro. In 2010, la o datorie externa totala la 31 decembrie de 90,9 miliarde de euro, Romania a platit rate si dobanzi insumand 37,822 miliarde de euro, iar in 2011, la o datorie externa totala de 97,7 miliarde de euro, numai pe 11 luni (inca nu sunt raportate de BNR datele pentru decembrie), Romania a platit rate si dobanzi de 34,937 miliarde de euro”, p. 2.
 • Idem: „Pentru ca cititorul obisnuit, care nu este finantist, nici macar economist, sa inteleaga dramatismul situatiei, trebuie sa spun ca aceste cifre exprima faptul ca in fiecare din acesti trei ani, peste 35% din Produsul Intern Brut al Romaniei si ceva mai mult decat valoarea intregului buget national din acei ani (la buget colectandu-se 32,8% din PIB) a fost platit de Romania si de poporul roman sub forma de rate si dobanzi aferente anilor respectivi, la creditele externe contractate si insumand valorile pe care le-am citat”, Ibidem.
 • Idem: „Numai daca ne referim la anul 2010, pentru care avem date complete, daca facem un cu totul alt raport pe cap de locuitor decat cel pe care ni-l furnizeaza dl Basescu, serviciul datoriei pe cap de locuitor (37,822 miliarde de euro, raportat la 21, 43 milioane de locuitori) a reprezentat 1.764 de euro (pentru fiecare locuitor, de la sugarul de o zi la batranul cu lumanarea la capatai!). Daca mai socotim ca salariul mediu brut pe economie in 2010, la cei circa 4 milioane de salariati a fost de 1.902 RON, adica circa 443 de euro, iar pensia medie pentru cei aproape 5,5 milioane de pensionari a fost de 744 RON, adica cca 173 de euro, vedem ca serviciul datoriei pe cap de locuitor in 2010 a fost echivalentul salariului mediu pe economie pe patru luni sau a pensiei medii pe economie pe 10,2 luni!”, Ibidem.
 • Daniel Constantin: „președintele mi-a părut rupt de realitate”. Antena 3. 20. 40./ premierul Ungureanu „e un fel de Boc 2”. 20. 41. /
 • Astăzi după-amiază saitul Vaticanului a fost compromis de către Anonymous.
 • Val Vâlcu (Dece News): „Cert este că Traian Băsescu nu a făcut campanie partidelor din arcul Puterii sau parlamentarilor, așa cum s-a spus. El și-a continuat campania de recâștigare a simpatiei publicului. De ce ar avea nevoie de simpatie? Nici măcar prea multă! Pentru că nu poate exclude o nouă suspendare. Ca urmare, mesajul cheie a fost ”parlamentarii au decis tăierea salariilor”. De fapt, lăudând parlamentarii pentru că au avut curaj să decidă tăierea salariilor și creșterea TVA, Băsescu și-a dres propria imagine. I-a promovat, înfundându-i, și s-a ”scos” prin distanțare de propria hotărâre din 20 mai 2010. A diluat răspunderea la nivelul a 250 de oameni, iar dacă va fi cazul va adăuga încă unul, care nu e parlamentar, respectiv pe Emil Boc”.
 • Alina Gorghiu: „De 3 zile, la cabinetul parlamentar, nu am nici telefon, nici internet, pentru ca niste unii au furat cablurile de comunicatii”.
 • Revista Tataia…urmează trendul Decât o Revistă.
 • Victor Ponta: președintele este ipocrit când spune că vrea să discute cu Opoziția. Nu am primit nicio scrisoare oficială  pentru o întrevedere. 21. 07. România TV.
 • Starea națiunii: 9 protestatari au fost agresați și reținuți de jandarmi la Arad pe 6 martie 2012.
 • Lia Epure (Corect News): „Pentru prima oara, de la inceputul manifestatiilor din Piata Victoriei din Timisoara, protestatarii primesc amenintari cu moartea. Simplu. Telefon, numar acoperit, clasic. Si penibil. Se suprapune totul cu decorul din Piata Universitatii din Bucuresti, unde protestatarii au fost, pur si simplu, ridicati de catre jandarmi. Deja puterea nu mai are rabdare, nu mai are „nervi” sa auda : „Jos Basescu!”, „Jos altii…”.
 • 22. 34: Se scandează: Jos Băsescu!…în Piața Universității. / Apoi: România, stat polițienesc! Antena 3.
 • Cornel Nistorescu: Când a fost huiduit în Parlament T. Băsescu „avea un umor rânjitsticlos”. 22. 38. Antena 3.
 • Idem: La OTV, noapte de noapte, PP-DD face declarații „grosolan false, utopii, aberații fără logică”…și CNAul se face că nu observă. 22. 43.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *