A 67-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 66 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi.

 • Crin Antonescu a caracterizat afirmația cum că președintele ar fi vrut să îl nominalizeze pe Victor Ponta drept premier: „o diversiune penibilă securistică de mâna a doua”.
 • Pedro Noel (cel care a inițiat protestele spaniole recente): „Sfatul meu pentru oamenii din stradă este să nu se angajeze în violenţe, să protesteze paşnic, însă activ, menţinându-şi încrederea faţă de societatea globală implicată în lupta pentru schimbare. Împreună suntem mai puternici, nu sunt singuri şi inevitabil, în şase luni, un an sau doi, scopurile ne vor fi atinse. Oamenii din faţa televizorului ar trebui să ia în considerare faptul că viitorul stă în propriile mâini şi nimeni nu va acţiona în locul lor”.
 • Cornel Nistorescu (Cotidianul): „Ce ne-a arătat această participare masivă de politicieni în roluri de jurnalişti? Că aleşii noştri mor de plăcere să fie văzuţi şi suferă de boala micului ecran. Sunt disperaţi să fie admiraţi de rude, prieteni, alegători şi parteneri sau partenere. Şi că munca tuturor celor care îi sâcâie este banală şi poate fi la îndemâna oricui. Şi a fost”.
 • Varujan Vosganian: „Suntem, în politica românească, într-un perpetuum comic, dar ajuns la limita dintre grotesc şi burlesc. Dovada cea mai peremptorie o dă însuşi preşedintele ţării, ale cărui preocupări stârnesc, prin asocieri involuntare, râsete de-a dreptul homerice. „Cât de grea e Elena Udrea?” se întreabă acest preşedinte, duminică seara, într-un interviu la televiziunea B1 şi noi nu putem să-l ajutăm în nedumeririle sale. Mai spune preşedintele că i-a propus lui Victor Ponta să preia, în luna ianuarie, funcţia de prim ministru. Asta e tare de tot. Adică Victor Ponta nu e bun de candidat la prim ministru în condiţiile în care USL ar câştiga alegerile cu peste 50%. În schimb e bun de candidat când are, în Parlament, o majoritate ostilă! Această logică este atât de întoarsă, încât ar trebui să stăm în cap pentru a putea spera să înţelegem ceva.
 • Idem: „Problema nu mai e, de mult, ce spune preşedintele. Problema e că noi pierdem vremea luându-l în serios şi comentând. Dându-i merite dintre cele mai imbatabile şi mai oculte. Atribuindu-i abilităţi strategice şi tactice demne de tratatul lui Clausewitz. El aruncă astfel de nostimade, apoi se duce acasă şi se amuză uitându-se la noi cum întoarcem declaraţiile lui, spuse adesea în dorul lelii, pe toate părţile. Când vede că pe români îi apucă, iarăşi, grijile pentru ziua de mâine, mai dă un interviu şi ne dă de lucru. Ca la rugby, aruncă mingea în teren şi ceilalţi, oameni politici, analişti şi jurnalişti, se reped, opintindu-se ca la grămadă”.
 • Adrian Năstase: „Ceea ce USL isi asuma ca punct in viitorul program de guvernare este  pastrarea plafonului de 16% la veniturile personale si introducerea unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale. Ajungem astfel la o cota de impozitare de 8% pentru cele mai mici venituri. Masura este lansata de anul trecut, dar cei de la putere refuza cu obstinatie o dezbatere serioasa in acest sens”.
 • Victor Ciutacu: „Departe de a fi vreo lumină, responsabil sau nu, Ponta e ajutat să se consolideze politic taman de Băsescu. Ale cărui încercări repetate şi disperate de a băga râca în opoziţie sunt, după părerea mea, cel mai straşnic liant al USL. Dacă Ponta va ajunge în cele din urmă premier, să-i dea de sănătate la Biserică preşedintelui jucător Băsescu. Fără strădaniile obsesive ale responsabilului, care (când nu bagă nuiaua prin gardul opoziţiei şi ia mici pauze de la promovarea tinerilor ulterior dezamăgitori) doarme-n fiecare noapte acasă şi aduce leafa întreagă familiei, iresponsabilul preşedinte al PSD ar fi întrunit greu cumulul de argumente pentru a-i fi perceput drept opozant real”.
 • Costi Rogozanu (Vox Publica): „MRU se duce la Antena 3, Băsescu a început să se joace cu stenogramele. Iar opoziţia e pusă doar în postura să răspundă la diverşi stimuli. Soluţia ar fi ca USL să înceapă să atace pe bune agenda. E bine că măcar numeşte o problemă imensă cum e triunghiul energie-FMI-autorităţi române, dar a dat pînă acum un document, un atac ferm în această direcţie? Nu. Problema de zilele acestea, ratele, cursul euro-leu. A dat PSD-ul vreun semnal interesant pentru clasa de mijloc îndatorată şi pusă să plătească aiurea, nu doar din diferenţa de curs, dar şi din motiv de dereglementări în relaţia cu băncile? Cît timp USL nu va ataca pe bune, atunci va trebui să accepte valsul cu prostioare şi ştiri servite la ore fixe de Traian Băsescu”.
 • Miruna Badea (Gândul): „Liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, luni, că urmează ca PNŢCD „autentic” să semneze un protocol cu USL privind alegerile locale, legislative dar şi susţinerea la prezidenţiale”.
 • La ora 19.00 nu funcționa camera web care a filmat până acum Piața Universității. Dar oamenii sunt acolo…pentru ei și pentru noi…protestând.
 • Sunt + 19 grade Celsius la București. 19. 09.
 • Piața Universității 2012
 • Victor Ponta: mi-e mi-ar plăcea ca premierul Ungureanu să aibă creștere economică…pentru ca să ne lase o situație relativ bună când venim la Putere. 20. 56.  Digi 24. / am stabilit cea mai mare parte a candidaților la locale/
 • Antena 3: „Militarii disponibilizaţi au strigat: „Jos dictatorul, trăiască tricolorul!”. A fost scandal astăzi [19 martie 2012] în faţa sediului UNPR din Capitală. Militarii disponibilizaţi au protestat două ore lângă sediul partidului, pe care îl consideră vinovat pentru actuala situaţie din ţară. În jur de 20 de militari disponibilizaţi s-au făcut auziţi în faţa sediului UNPR din Capitală. Protestatarii spun că ar fi venit în număr mult mai mare, însă nu au primit aprobare. Până acum, oamenii au mai protestat în faţa sediilor PDL şi UDMR. Oamenii sunt nemulţumiţi de tăierea drepturilor băneşti şi de faptul că cei de la putere nu au vrut să iniţieze un dialog onest. Militarii spun că vor să picheteze, zi de zi, fiecare partid aflat la guvernare. Ei  vor protesta şi marţi, de la ora 12, în faţa sediului UDMR”.

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *