A 74-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 73 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi.

 • Diana Dumitrescu (Cotidianul): „Se ştie, PDL a lăsat la latitudinea conducerilor judeţene să decidă cu cine şi dacă fac alianţe la alegerile locale. Surse din PDL ne-au dezvăluit în urmă cu două zile că, în judeţele în care Consiliul Judeţean este condus de social-democraţi sau liberali şi în municipiile unde primarii sunt din USL, se va evita pe cât posibil, în cazul unor alianţe, să se vină în faţa electoratului cu numele şi sigla PDL. „Există o mare aversiune în mediul urban în special împotriva PDL. Din această cauză se va evita pe cât posibil utilizarea numelui şi a siglei în judeţele şi municipiile unde nu dominăm categoric„, ne-a declarat sursa citată”.
 • Lorena Georgi (Gazeta de Nord-Vest): „Peste 100 de persoane au participat sâmbătă [24 martie 2012] de la ora 12.00 la “Marşul pentru viaţă” organizat în centrul municipiului Satu Mare, militând pentru stoparea avorturilor şi promovarea dreptului la viaţă. Marşul s-a desfăşurat pentru al doilea an la Satu Mare, fiind organizat de Asociaţia Pro Vita Satu Mare şi Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, participând elevi ai diferitelor şcoli şi licee alături de profesorii lor de religie, parohii unor biserici din oraş, dar şi reprezentanţi ai comunităţilor laice din judeţ”.
 • La București sunt +15 grade Celsius. 15. 42.
 • Cotidianul: „Impozitele şi taxele locale ar urma să crească începând cu anul viitor cu 16,05%, reprezentând rata inflaţiei cumulată pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de hotărâre iniţiat de Ministerul Finanţelor”.
 • Adrian Dumitrache și Vlad Popescu (Gândul): „Jumătate dintre românii cu vârsta între 16 şi 74 de ani nu au folosit niciodată un computer personal (PC), cel mai mare procentaj din UE, reiese din datele prezentate luni de Eurostat. Doar 50% dintre românii cu vârste cuprinse între 16-74 de ani au folosit vreodată un calculator, faţă de 96% în Suedia, 94% în Danemarca şi Olanda, 93% în Finlanda sau 91% în Marea Britanie, se arată într-un comunicat transmis de Eurostat”.
 • Tony Blair la București.
 • Camera web de la Universității a fost iarăși nefuncțională în această seară. De aceea nu am putut edita aici o fotografie…pentru a se observa numărul protestatarilor.
 • Victor Ponta (Cotidianul): „Am fost foarte impresionat. Pentru orice lider social- democrat, o întâlnire cu Tony Blair, care a condus 10 ani guvernul laburist, e o ocazie extraordinară. Am vorbit nu atât despre situaţia internă, cât ce se întâmplă la nivel european. Am discutat despre posibilele întrebări pe care le va primi în cursul conferinţei de azi. Am primit şi nişte sfaturi. M-a încurajat în ideea de a păstra, în acest an, în bătălia electorală, apoi cu atît mai mult la putere, un discurs pe teme economice extrem de pragmatic şi serios. Mi-a reamintit că în zona economică de creare de locuri de muncă nu e loc de populisme şi promisiuni pe care să nu le poţi ţine apoi. Mi-a confirmat, fără să ştie toate detaliile, că încercarea mea de a arăta un program foarte coerent în ultimul timp e o alegere bună”.
 • Roxana Iordache: „PNL a făcut diferenţa, pentru că a scos România din dependenţa de finanţa mondială. A demonstrat ce normal de prosper poate trăi omul de rând “prin noi înşine”. Fără FMI. Şi ca aliaţi euro-atlantici demni. Era de neconceput ce a realizat guvernarea Tăriceanu şi realizarea care imprimase un trend de dezvoltare durabilă a României trebuia distrusă cu toată determinarea satanică posibilă. Şi a fost. Şi distrugerea va continua până la victoria finală. Reforma statului împotriva poporului. Dominaţia finanţei internaţionale asupra unei ţări care nu-şi va mai aparţine, pentru că nu va mai avea nimic. Nici un bun material. Nici o continuitate spirituală. O populaţie de mutanţi, într-o ţară artificială”.
 • Biblioteca Națională a României: „Începând din data de 23 aprilie 2012, Biblioteca Naţională a României, instituţie patrimonială fundamentală a ţării, va deschide treptat, în noul său sediu, situat în B-dul Unirii nr. 22 din Bucureşti, activităţile destinate publicului, moment mult aşteptat de noi toţi”.
 • Sorin Oprescu: O parte din prețul la gigacalorie a fost plătit și în această iarnă prin efortul Primăriei generale. TVR 1. 20. 23./ Eu administrez în București vreo 1.500 de străzi. 20. 28/ Au apărut 270 de gropi în șosele după această iarnă. 20. 30/ în 4 ani am făcut 270 de străzi. 20. 31/ prețul pe stradă reparată a scăzut. 20. 33/ nu am prea mare încredere în Guvernul acesta. 20. 36/ nu pot să ridic toate mașinile care staționează pe pistele de biciclete. 20. 38/ am amenajat un adăpost de 500 și altul de aproape 200 de locuri pentru câinii vagabonzi. 20. 40/ Lucrez la un al 3-lea adăpost pentru câini de 8-10.000 de locuri, cu contribuția ONGurilor. 20. 42. /
 • Idem: oamenii sunt mulțumiți de foarte multe lucruri din ceea ce am făcut. Dar mai sunt și lucruri care nici mie nu-mi plac. 20. 47. / candidez la primărie ca independent, ca și prima dată. 20. 49/
 • Ionuț Sisu (Wall Street): „Cupru Min, cea mai mare mina de cupru din Romania, a fost vanduta de Ministerul Economiei pentru 200 milioane euro. Cumparatorul a fost firma canadiana Roman Copper Corp”.
 • Idem: „Roman Copper Corp este controlata de magnatul Stephen Roman, mostenitorul lui Stephen B. Roman, una dintre figurile notabile ale industriei miniere canadiene, a intermediat in anii ’80, impreuna cu tatal sau, achizitionarea primului reactor nuclear CANDU de catre regimul Ceausescu si a participat la atragerea finantarii initiale pentru Gabriel Resources, actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation, potrivit presei canadiene, citata de Mediafax. Datorita legaturilor cu regimul Ceausescu, Roman a devenit „primul canadian cuprins de visul de a extrage aur de la Rosia Montana”, potrivit publicatiei canadiene The Globe and Mail. Stephen Roman a „mostenit” inclinatia tatalui sau pentru proiecte „exotice” si l-a cunoscut la mijlocul anilor ’90 pe Frank Timis, care l-a convins sa se ocupe de finantarea proiectului Rosia Montana. Roman are numeroase afaceri in domeniul minier, de la extractia de uraniu la productia de aur si alte metale”.

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *