A 77-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 76 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi.

 • Ciprian Domnișoru (Vox Publica): „Statul român este în prezent capturat de FMI şi Fondul Proprietatea. De 20 de ani opțiunea în România a fost vânzarea, divizarea şi înstrăinarea”.
 • Idem: „Ce pierd oamenii practic când Ungureanu vinde acțiuni la companiile de stat? 60 de spitale închise în mediul rural costau 40 de milioane de euro anual. Guvernul vrea să vândă 10% din Petrom în condițiile în care Petrom face profituri record de aproape 1 miliard de euro. Cu dividendele de la Petrom statul ar putea să redeschidă acele spitale şi să le reabiliteze şi să investească în ele. Datoriile la care ne-am înhămat când Berceanu negocia din vârful pixului 20 de miliarde de dolari împrumut sunt o povară– în loc să păstreze companiile producătoare de profit, statul le vinde [pentru ca] să plătească dobânzile la împrumutul FMI”.
 • Idem: „Celor ce se feresc de ideologie şi vor un spațiu al intereselor raționale private viitorul le va rezerva surprize. Când a devenit atât de evident că numai interesele private mişcă ceva în România, acei puțini alegători care se vor mai deranja vor vota Partide ale Poporului sau Noua Dreaptă. Oricât ar folosi USL retorica potrivită, după păruiala după algoritm pentru posturi şi după primele scandaluri de corupție oamenii vor fi din nou în piață, mai scârbiți. Singura soluție pentru alegători este ca acolo unde oameni mai spălați încearcă să candideze să se mobilizeze în jurul lor şi să îi susțină. Până să aibă o politică industrială, România trebuie să scape de securiştii din posturile cheie, lucru dificil de realizat când Băsescu îi promovează cu fiecare ocazie”.
 • Mormântul Părintelui Georges Florovsky (1893-1979) și al soției sale, Preoteasa Xenia Florovsky (1893-1977).
 • Varujan Vosganian: „Opţiunea noastră este fără  echivoc: stat de drept şi capitalism. Aceasta înseamnă  respect faţa de principiile liberale ale echilibrului şi controlului reciproc al puterilor în stat, ale apărării libertăţilor individuale, ale garantării  proprietăţii şi ale încurajării dezvoltării capitalului sub toate formele  sale : uman, industrial, financiar, tehnologic, cultural ori funciar, în scopul creşterii bunăstării românilor”.
 • Sunt + 12 grade Celsius la București. 11. 18.
 • Camera web a Jurnalului Național care filma protestul din Piața Universității e tot nefuncțională. Dacă dorești pe cele din jurul ei…se poate…Dar nu și pe aceasta: principala, singura care ne interesează.
 • Pe scurt: televiziunile românești merg în Spania ca să le filmeze protestul stradal…dar pe ale noastre le-au abandonat. Probabil Spania e „mai aproape” decât Piața Universității pentru televiziunile de la București.
 • Sunt + 20 grade Celsius la București. 18. 06.
 • Protestele din țară nu mai sunt mediatizate decât foarte rar. Oamenii sunt intimidați și desconsiderați. Însă asta nu e atmosfera socială a unei țări normale, europene.
 • Inpolitics: „Senatorul PDL de Teleorman, Alexandru Mocanu, vicepreședinte al Comisiei SIE, și-a făcut o țintă în declarațiile politice din vedetele TV: în două declarații succesive, depuse două zile la rînd în Senat, el îi atacă și cere demisiile lui Mihai Gîdea, Mircea Badea ori Victor Ciutacu, uitînd micul amănunt că aceștia lucrează la privat și nu în deconcentratele umplute de clientela pedelistă”.
 • Ioan Vieru (Cotidianul): „Nicăieri în spațiul european nu vom întâlni spiritul exterminant din România. O simplă manifestație publică a ajuns la noi un eveniment cu teribile conotații revoluționare. O schimbare de guvern sau de președinte prin voință populară, când aceasta se impune pentru toată lumea, pare să fie ceva mai dificil decât căderea comunismului. La noi, protestul public este asimilat violenței”.
 • Intenția de vot pe martie 2012, sondaj CSCI:

 

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *