A 80-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 79 de zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi.

 • Adrian Năstase: „daca Traian Basescu mi-ar spune ca intrarea Romaniei in Spatiul Schengen depinde de condamnarea mea pentru afisele electorale din 2004  sau pentru oricare alte motive, as putea sa accept acest sacrificiu, asa cum am facut in 2004, dupa al doilea tur la prezidentiale  – cand, dupa finalizarea negocierilor cu UE, in decembrie 2004,  pentru a nu periclita semnarea Tratatului de aderare, in mai 2005, nu am cerut renumararea voturilor – pentru diverse nereguli – ceea ce ar fi putut duce la revolte de strada, pe modelul “revolutiei” de la Kiev, si in final la amanarea semnarii Tratatului. Cred, in continuare, ca atunci am procedat corect…Acum, am  impresia insa ca mizele sunt marunte si chiar murdare…”.
 • Jurnalul Național: „Sâmbătă seară, [31 martie 2012], la ora 21:15 actorul Ion Lucian a încetat din viaţă. Maestrul ar fi împlinit 88 de ani la 22 aprilie 2012. Maestrul Ion Lucian a fost internat în cursul acestei luni la Spitalul de Urgenţă Floreasca cu suspiciunea de bronhopneumonie şi anemie”.
 • Sunt + 7 grade Celsius la București. 13. 35.
 • Mixtura de cimbru ar fi mai bună împotriva acneelor decât preparatele existente.
 • Raluca Avram (Bihoreanul): Ora pământului la Oradea. Seara lui 31 martie 2012. „Încă de la ora 20 lumânările au început să se aprindă una câte una. La 20.30, luminile arhitecturale de la Teatru şi Primărie s-au stins, iar în Pasajul Vulturul Negru, în faţa Primăriei şi a Teatrului a început „ceremonia”. Şi unii orădeni „de rând” au preferat să ţină becurile stinse timp de o oră. Cea mai mare „desfăşurare de forţe” a fost sub Pasaj, care a fost pavat aproape tot cu gulguţe, inclusiv unele localuri stingând luminile. O scenă delimitată de lumânări la intersecţia pietonalelor a fost locul în care mai multe trupe de dansatori şi artişti au susţinut un mic spectacol pentru curioşi, la iniţiativa organizaţiilor Interact şi Rotaract”.
 • Mediafax: Ora pământului în diverse locuri de pe glob.
 • Ora pământului…în România: „41 de oraşe din România au sărbătorit Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. La invitaţia WWF- România, acestea s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume şi s-au pregătit intens pentru seara de 31 martie [2012]”.
 • Idem: „Orașele Oficiale Earth Hour 2012 au fost: Bistrița, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Baile Tusnad, Calafat, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Focșani, Galați, Giurgiu, Horezu, Iași, Oradea, Panciu, Roșiorii de Vede, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda, Vaslui”.
 • Diana Scarlat (Jurnalul Național): „Câteva sute de locuitori ai comunei Limanu, din care fac parte satele Vama Veche şi 2 Mai, s-au adunat ieri [31 martie 2012] în faţa sediului primăriei, animaţi de iniţiativa unui ONG care luptă pentru protecţia mediului, şi au protestat timp de câteva ore împotriva deciziei luate de Guvern”.
 • Idem: „Oamenii din Vama Veche, 2 Mai, Limanu şi Mangalia sunt hotărâţi să continue protestele până când va fi anulată această decizie a Guvernului. Cei care au participat ieri la protest se tem că nu doar micile afaceri, ci chiar vieţile lor vor fi puse în pericol de aceste exploatări”.
 • Daniel Constantin (Cotidianul): „În Monitorul Oficial au fost publicate cele trei acorduri ale Guvernului României şi companiei Chevron. Mai grav este că, vineri, se pare, că Ministerul Mediului, în ciuda declaraţiilor pe care le-a dat ministrul Borbely, a acordat avizul de mediu pentru începerea acestor lucrări”.
 • Adrian Năstase: Deși s-a dovedit că nu sunt corupt…nu apare acest lucru, negru pe alb, în motivarea judecătorească. Realitatea TV. 21. 17/ 21. 27: voi publica raportul legat de publicitate…și altele ca el…din timpul când am fost premier/ 21. 30. „ne merităm soarta”…datorită lui Traian Băsescu/
 • Varujan Vosganian: „Nu mă număr printre cei care acuză, fără să pregete, orice tentativă de privatizare, pe motiv că ne vindem ţara străinilor. Privatizarea în România are atât modele bune cât şi jafuri în toată regula. Iar fără capitalurile străine, în lipsa resurselor interne, nu numai financiare, dar şi tehnologice şi manageriale, modernizarea economiei româneşti n-ar fi fost posibilă. Prin privatizare către investitorii străini s-au salvat Dacia Piteşti, Combinatul Siderurgic de la Galaţi ori Banca Agricolă (acum Raiffeisen). Tot aşa cum privatizarea ne-a distrus industria de utilaj greu, de ţevi sudate, de automobile de teren. Faptul că cca 90% din sectoarele strategice ale economiei româneşti (bănci, asigurări, automobile, siderurgie etc.) aparţine capitalului străin a fost, la vremea respectivă, o şansă, dar constituie şi o vulnerabilitate, căci la vreme de criză internaţională  producţiile de la noi se restrâng şi liniile de creditare se subţiază, capitalurile preferând să-şi protejeze activităţile din ţările de origine”.
 • Crișan Andreescu (Dece News): „Cristian Preda a declarat duminică [1 aprilie 2012], la emisiunea “Pasul Următor”, difuzată pe B1 TV că în momentul de față “vocea președintelui Traian Băsescu este foarte slabă în PDL””.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *