A 103-a zi pentru România

Ce s-a petrecut în București, România și în întreaga lume în cadrul protestelor…pentru România în ultimele 102 zile: prima zi (13 ianuarie 2012), a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincia zi, a șasea zi, a șaptea zi, a opta zi, a noua zi, a zecea zi, a 11-a, a 12-a zi, a 13-a, a 14-a, a 15-a zi, a 16-a zi, a 17-a zi, a 18-a zi, a 19-a zi, a 20-a zi, a 21-a zi, a 22-a zi, a 23-a zi, a 24-a zi, a 25-a zi, a 26-a zi< /a>, a 27-a zi, a 28-a zi, a 29-a zi, a 30-a zi, a 31-a zi, a 32-a zi, a 33-a zi, a 34-a zi, a 35-a zi, a 36-a zi, a 37-a zi, a 38-a zi, a 39-a zi, a 40-a zi, a 41-a zi, a 42-a zi, a 43-a zi, a 44-a zi, a 45-a zi, a 46-a zi, a 47-a zi, a 48-a zi, a 49-a zi, a 50-a zi, a 51-a zi, a 52-a zi, a 53-a zi, a 54-a zi, a 55-a zi, a 56-a zi, a 57-a, a 58-a, a 59-a zi, a 60-a zi, a 61-a zi, a 62-a zi, a 63-a zi, a 64-a zi, a 65-a zi, a 66-a zi, a 67-a zi, a 68-a zi, a 69-a zi, a 70-a zi, a 71-a zi, a 72-a zi, a 73-a zi, a 74-a zi, a 75-a zi, a 76-a zi, a 77-a zi, a 78-a zi, a 79-a zi, a 80-a zi, a 81-a zi, a 82-a zi, a 83-a zi, a 84-a zi, a 85-a zi, a 86-a zi, a 87-a zi, a 88-a zi, a 89-a zi, a 90-a zi, a 91-a zi, a 92-a, a 93-a, a 94-a zi, a 95-a zi, a 96-a zi, a 97-a zi, a 98-a zi, a 99-a zi, a 100-a zi, a 101-a zi, a 102-a zi.

 • Cornel Nistorescu (Cotidianul): „Guvernul Ungureanu seamănă cu o adunătură vînată cu sadism de un măcelar politic nemilos, entuziast, dar cam lipsit de profesionalism. Asta ca să nu zic amator. USL-ul hăcuieşte zilnic un regim care este dispus să îndure orice ca să termine înfulecarea prăzii. Ştie că alta nu mai pupă. Şi pentru a-şi umfla burta suportă orice. Ocări, şuturi, ameninţări, bîte pe spinare, chiar şi expuneri penale”.
 • Idem: „Din ce am aflat pînă astăzi, planul USL în caz de succes al moţiunii este unul extrem de modest. Dovada vine în primul rînd de la subţirimea proiectelor cu care iese la bătaie. În al doilea rînd, în afară de cele două voci (Antonescu şi Ponta), ceilalţi penelişti ai opoziţiei sunt încă departe de ce ar presupune discursul unui politician redutabil. Trăncăneala lor ne arată cam care le sînt planurile de viitor. Ba uneori chiar şi cei doi lideri mai trag cîte una pe lîngă!”.
 • Idem: „Singurul avantaj al unei căderi a guvernului Ungureanu ar veni de la pumnul peste bot încasat de serviciile secrete. Ar scăpa din gheară măcar în parte organizarea alegerilor locale şi parlamentare. România cotropită de ochiul şi timpanul lui Traian Băsescu ar scăpa de presiunea nebună de acum. Subordonaţii preşedintelui ar fi obligaţi să facă un pas înpoi şi să lase loc societăţii civile şi lumii politice să participe la organizarea unor alegeri ceva mai curate”.
 • Cristian Tudor Popescu (Jurnalul Național): „paradoxal, dacă această moţiune ar trece, ea ar scuti PDL de pierderi şi mai mari electorale”.
 • Ilie Șerbănescu (Jurnalul Național): „În schema pe care a conceput-o FMI şi care funcţionează graţie BNR, băncile străine o duc minunat fără să fie cumva nevoite să crediteze economia: creditează statul pentru ca acesta să poată plăti îndatorarea mamut la FMI şi la bănci străine, într-un cerc vicios fără ieşire. Un singur perdant iremediabil: economia!”.
 • Răzvan Bărbulescu (Jurnalul Național): „Boc şi fibrele sănătoase nu se predau. Ele sunt trunchiul nebolit, trainic, curat al partidului, trei patru fire, nealterate de vânzare. PDL cheleşte, dar cheleşte frumos, demn, în tenişi chinezeşti. Câtă demnitate în parcul Moghioroş! Dna Udrea în tenişi, cu dl Prigoană antemergător, pleda ecologic pentru reciclarea hârtiei. Făcea băştinaşilor calcule, cât câştigă economia, cât câştigă populaţia, cum se revigorează Bucureştiul pe care l-a umplut Oprescu de praf african. Cele două mlădiţe sănătoase ale partidului redeschideau dialogul de primăvară cu cetăţenii”.
 • Adrian Năstase despre lipsă de profesionalism la Mediafax: „Am subliniat in doua randuri pana acum reprezentantilor Mediafax ca aceasta practica a “repetarii” acuzatiilor DNA ca informatie de back-ground, cu efectul unei manipulari directe sau sub-liminale, este contrara, in opinia mea, unei abordari impartiale”.
 • Agerpres: „Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor a precizat că ACTA ar putea avea ‘efecte colaterale inacceptabile’ asupra drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”.
 • Idem: „Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor subliniază că multe dintre măsurile privind consolidarea aplicării online a drepturilor de proprietate intelectuală ar putea implica o monitorizare la scară largă a comportamentului şi a comunicaţiilor electronice ale utilizatorilor. Aceste măsuri au un puternic caracter de intruziune în sfera privată a indivizilor şi ar trebui implementate numai dacă sunt necesare şi proporţionate cu scopul aplicării drepturilor de proprietate intelectuală, se arată în textul avizului”.
 • Idem: „Autoritatea subliniază că măsurile care permit monitorizarea nediscriminată sau extinsă a comportamentului şi/sau a comunicaţiilor electronice ale utilizatorilor de internet în legătură cu încălcări neînsemnate, la scară mică şi care nu urmăresc obţinerea de profit ar fi disproporţionate şi încalcă articolul 8 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, articolele 7 şi 8 ale Cartei Drepturilor Fundamentale şi Directiva privind protecţia datelor. Multe dintre măsurile de cooperare voluntară pentru aplicarea acordului ar atrage o procesare a datelor personale de către furnizorii de servicii de internet care încalcă dreptul comunitar, relevă AEPD. În plus, ACTA nu conţine suficiente limitări şi garanţii, cum ar fi protecţie judiciară eficientă, dreptul la proces corect, principiul prezumţiei de nevinovăţie şi dreptul la intimitate şi protecţia datelor”.
 • Idem: „Raportorul Parlamentului European în dosarul privind ACTA, eurodeputatul britanic David Martin, a anunţat recent că va recomanda Legislativului UE să voteze împotriva ACTA deoarece documentul nu oferă suficiente garanţii pentru cetăţeni”.
 • Carrefour vrea să plece din România.
 • Cristian Ionescu (Jurnalul Național), despre pregătirea armatei cu care se mândrește Ministerul Apărării: „Chiar nu se putea lucra mai profesionist de-atat? Exerciţiile pentru „apărarea Patriei” au ajuns simple repetiţii pentru Ziua Marinei, sau urmăriri pe câmp cu TAB-uri pe jumătate funcţionale? Aşa se simte românul apărat?”
 • Jurnalul Național, cameră web, 19. 00:

 • Protocol semnat între USL și PNȚCD – aripa Victor Ciorbea, „care va susţine candidatura lui Călin Potor pentru primăria Alba Iulia şi a lui Teodor Atanasiu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba. Semnarea protocolului a avut loc la Bucureşti, la sediul PNL, în prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu şi a lui Victor Ciorbea, fiind organizată de asemenea o conferinţă de presă”.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *