Opoziția formează noul Guvern al României [6]

Prima zi (28 aprilie 2012), a doua zi, a treia zi, a 4-a zi, a 5-a zi.

  • Lucian Gheorghiu (Cotidianul): „Deşi s-au aflat în conflict deschis, PSD a semnat un protocol cu UNPR, gruparea lui Oprea urmând să susţină guvernul din Parlament”.
  • Doina Cornea (Cotidianul): „Mă gândesc cu nădejde că soarta tinerilor din România se va schimba în bine prin această schimbare politică. În ceea ce priveşte miniştrii desemnaţi, n-aş vrea să mă pronunţ întrucât starea sănătăţii mele nu-mi permite să le analizez competenţele profesionale. Cu toate acestea, sper ca, prin activitatea noului guvern, să fie mai bine pentru România”.
  • Ion Voicu (Dece News): „Guvernul Ponta va reîntregi salariile și va restitui banii luați ilegal din pensii. Cum va evita capcana întinsă de PDL, încă din noiembrie 2011? Fosta majoritate nu a prevăzut în buget sume pentru reîntregirea salariilor, nici pentru pensii. Pentru a nu crește deficitul bugetar, guvernul Ponta trebuie să renunțe la unele investiții”.
  • Astăzi, 3 mai 2012, e Ziua Mondială a Libertății Presei.
  • Traian Ungureanu: „Guvernul e sută la sută oglinda imaturității lui Ponta și poate fi condus numai de Ponta”.
  • Victor Ciutacu: „Pe locurile lor îmi par Florin Georgescu la Finanţe, Daniel Constantin la Agricultură, Victor Paul Dobre la Administraţie, Cornel Dobriţoiu la Apărare, Mariana Câmpeanu la Muncă, Mircea Diaconu la Cultură, Dan Nica la Comunicaţii şi, în măsura în care aş fi dispus să accept că vine de la Cotroceni şi a fost impus de Traian Băsescu în precedentele echipe guvernamentale, Leonard Orban”.
  • Idem: „Mircea Diaconu şi Victor Alistar sunt marile probleme ale ţării şi gravele incompatibilităţi? Hai să fim serioşi. Pedeleii îşi alocau singuri bani şi guvernau în familie (plus amantele de rigoare) şi riguroşii presei portocalii erau legaţi la ochi. Oriunde-n lume, orice nominalizare ministerială e o decizie politică şi rodul unui compromis. Lista lui Ponta nu face excepţie de la regulă”.
  • Theodor Paleologu (Dece News): „Partidul nostru a cedat nervos, iar lacrimile unor colege, din ultima vreme, simbolizează această apropiere de criza de nervi. Avem nevoie să depăşim criza de nervi. Acesta este cel mai important lucru. Să ne calmăm, să avem încredere, să ne mobilizăm pentru că restul va face prostia adversarului”.
  • Elena Badea (Dece News): „Un nou record absolut de preț a fost stabilit, miercuri seară [2 mai 2012], la o licitație din New York, când o versiune a tabloului “Ţipătul” realizată de pictorul norvegian Edvard Munch a fost adjudecată cu 119,92 milioane de dolari, devenind astfel opera de artă cel mai scump vândută vreodată la licitaţie”.
  • Victor Ponta a declarat că fostul guvern nu a lăsat bani de majorări. Antena 3. 15. 17.
  • Ana Birchall: „adresez public o invitatie oricarui jurnalist de a asista la prelegerile mele de la Universitatea Dimitrie Cantemir sau de a participa la seminariile pe care le sustin personal”.
  • Roxana Iordache: „Sorin Oprescu a inaugurat, azi, un adăpost pentru căţei, la 31 de km de Bucureşti, în Giurgiu. Deocamdată, are capacitate pentru 2000 de scumpi. Foarte repede va fi extins la 10 mii. Nimic nu e din bani publici. Ci din donaţii. Pentru că se poate. Atunci când vrei să faci un lucru bun”.
  • Andrei Marga: guvernele ultime au selecționat oameni foarte slabi în componența lor pentru ca aceștia să nu emită pretenții 19. 15. Antena 3.
  • Costi Rogozanu: „Internetul a accelerat (în mai toată lumea, nu e o problemă românească) clonarea ştirilor. În acest moment jurnalistul e un soi de broker la bursă. Plasează ştiri pe piaţă şi le urmăreşte evoluţia, producţia e pe ultimul loc. Nu-l face asta nici un jurnalist mai prost, nici mai bun. E altceva și noi ne încăpățînăm să preamărim formulele vechi”.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *