Opoziția formează noul Guvern al României [8]

Prima zi (28 aprilie 2012), a doua zi, a treia zi, a 4-a zi, a 5-a zi, a 6-a zi, a 7-a.

 • Programul de guvernare 2012…în PDF, 53 p., de la Alina Gorghiu.
 • Ion Spânu (Cotidianul): „cabinetul lui Victor Ponta intră în bătălie cu prea multe pete care lasă o supapă neaşteptată pentru ca PDL să mai respire, în speranţa că-şi va putea reveni din pumni, după ce se prăbuşise odată cu moţiunea de cenzură care a înlăturat guvernul Ungureanu”.
 • Cristian Câmpeanu (România Liberă): „Guvernul Ponta nu este numai despre sfidarea societăţii civile cu Alistar, despre distrugerea meritocraţiei în Educaţie cu Corina Dumitrescu, despre satisfacerea clientelei cu Chiţoiu/Ruşanu şi Isar sau despre torpilarea obiectivelor de politică externă cu Marga. Este despre deschiderea fermă a căilor pentru un viitor cu adevărat sinistru pentru România”.
 • Urban Iulian: „Planul USL este acela ca la locale alianta sa maximizeze numarul de primari”.
 • Andi Topală (Puterea): „Conform unui studiu prezentat de către Poliţia Română, vârsta la care tinerii încep să utilizeze internetul şi implicit platformele sale de comunicare a scăzut mult în ultimii doi ani, ajungând la 10-11 ani. Copii de clasa a 4-a sau a 5-a folosesc internetul aproape zilnic, iar asta nu e un lucru rău dacă aceştia ar respecta minime reguli de protecţie pe net”.
 • Tia Șerbănescu (Curentul): „Faptul că dnii Ponta și Oprea s-au luat cu acte după ce s-au insultat doi ani, dovedește încă o dată că politica este o lady. Gentleman și el, dl. Onțanu a răsuflat ușurat la despărțirea de PDL: „ne-am lepădat ca de Satana”. Și s-a închinat la Ponta. Având sprijinul UNPR și al grupului minorităților, guvernul Ponta nu mai are neapărată nevoie de UDMR – care, la rândul ei, a declarat prin dl. Kelemen că „n-are obligații nici față de foștii parteneri și nici față de alte partide”. Corect! UDMR n-are niciodată obligații. Are numai drepturi”.
 • Cărțile online, în format PDF, ale lui Gheorghe Andrei Neagu.
 • Octavian Știreanu (Azi): „Eroarea strategică pe care a făcut-o Mihai Răzvan Ungureanu a fost lipitura de Traian Băsescu. A avut proasta inspiraţie să slujească un regim expirat. O eroare fatală, pe care un om cu o educaţie ştiinţifică solidă în domeniul istoriei şi politologiei n-avea voie s-o facă. Traian Băsescu este spre amurg. Din fericire pentru societatea românească, acesta nu mai poate avea prea multe de spus. N-a abandonat lupta, va încerca lovituri sub centură, se va zbate cu toate forţele să-şi găsească salvarea, să torpileze guvernarea USL, să mai agite cătuşe pe la ferestrele adversarilor politici”.
 • Iulian Badea (Cronica Română): „Depolitizarea administraţiei pu­bli­ce rămâne o altă iluzie a noii gu­ver­nări. Toate promisiunile lui Pon­­ta şi Antonescu nu reprezintă alt­ceva decât minciuni electorale. Peste 2.000 de funcţii din administraţia centrală şi locală, ocupate acum de oamenii din PDL, UDMR şi UNPR, vor fi înlocuiţi pe criterii po­litice de no­ua Putere”.
 • Sebastian Ignat (Actualitatea prahoveană): „Elevii devin, din nou, alături de profesori, simpli cobai, într-un minister condus de o persoană care nici măcar nu a putut să scrie corect numele universităţii absolvite – doamna rector a scris în CV „Standford”, în loc de „Stanford””.
 • Scrisoare deschisă către premierul desemnat (Critic Atac): „Atragem atentia insa asupra riscului de scadere a standardelor de performanta academica din invatamantul superior romanesc in perioada in care Ministerul Educatiei ar fi sub conducerea Doamnei Corina Dumitrescu. Domnia Sa, in calitate de rector la o universitate privata, a contestat in instanta procesul de evaluare a universitatilor din Romania. Tinand cont de aceasta pozitie a Doamnei Corina Dumitrescu fata de standardele de performanta si fata de evaluarea universitatilor, este evident riscul ca, prin masurile administrative si propunerile legislative pe care le va lua sau initia in calitate de ministru, sa anuleze sau cel putin sa coboare nivelul acestor cerinte de natura academica”.
 • Idem: „va rugam sa gestionati eficient si responsabil cresterea performantei academice si educationale in invatamantul romanesc. Absolventii de azi nu sunt doar votantii de maine, ci in primul rand sunt contribuabilii de maine, care pot aduce plus-valoare in economie si astfel vor genera venituri la buget”.
 • Szasz Lorand (Gazeta de Nord-Vest): „La o simplă căutare pe Google, apar zeci de site-uri româneşti care se ocupă cu vânzarea de etnobotanice. Produse intitulate sugestiv LXD, Miraj sau Mistic sunt cele mai scumpe, preţul lor variind între 60-70 lei plicul. Produsele Atomic şi Nuclear costă între 30-40 lei plicul. Pentru cei cu fonduri mai drămuite există produsele Bank of Ganja, Bank of Ganja Speed, I.A.R., M1 Revolution şi U79, al căror preţ este de 10-12 lei pliculeţul”.
 • PFP Daniel Ciobotea (Basilica): „Pridvorul Catedralei Mântuirii Neamului s-ar putea inspira şi din arhitectura casei româneşti, în cadrul căreia pridvorul sau cerdacul face legătura între casă şi natură, între familie şi comunitate sau societate. Cerdacul reprezintă o trecere de la natura înconjurătoare la intimitatea casei. Dacă întrebi pe cineva care stă pe cerdac unde stă propriu-zis, în casă sau afară?, el ar putea răspunde că se află sub acoperişul casei, dar şi afară, în contact direct cu natura sau cu vecinii. Cerdacul exprimă deci un spaţiu care inspiră o stare spirituală de deschidere, de comuniune, de armonie a omului cu natura şi cu societatea”.
 • Erau + 26 grade Celsius la București la ora 13. 50.
 • Adrian Năstase: „Zilele acestea, fostul procuror ceausist, Monica Macovei, a descalecat de la Bruxelles, si a facut turul televiziunilor pentru a explica, de la inaltimea sinecurii sale de 20.000 de euro, care a fost motivul daramarii recente a  guvernului clonă instituit de Traian Basescu in urma cu aproximativ 80 de zile”.
 • Ion Voicu (Dece News) despre noua Lege Electorală ce va intra în curând în dezbatere parlamentară: „Noul sistem de votare nu mai are prag electoral. Candidatul cel mai bine plasat într-un colegiu câștigă și reprezintă cetățenii respectivi în Parlament. Nu mai există redistribuire sau alocare de mandate.  Contează în primul rând candidatul, dar și votul politic sau structura de activiști a partidului”.
 • Jurnalul Național, cameră web, 18. 50:

 • Dece News: „Pasajul Basarab, Stadionul Naţional, reabilitarea străzilor, renovarea şi modernizarea spitalelor, extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare, modernizarea şi eficientizarea iluminatului public, repararea teatrelor şi cinstirea marilor noştri artişti, reabilitarea şi modernizarea şcolilor şi multe altele reprezintă realizări incontestabile ale Primarului Sorin Oprescu, ce au contribuit la creşterea calităţii vieţii bucureştenilor”.
 • Teodor Baconschi: „PDL are două cuvinte cheie: unitate și reconstructie”.
 • Ioana Radu (Cotidianul): „Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă [5 mai 2012], că are informaţii potrivit cărora se încearcă discuţii individuale cu reprezentanţii grupului minorităţilor sau cu cei ai grupului UNPR pentru a se determina un vot împotriva Cabinetului Ponta”.
 • Dan Mihalache: „Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, pe care a fondat-o Corina Dumitrescu, alături de profesorul Momcilo Luburici, a fost catalogată cu lejeritate de aparatul propagandistic băsist drept o „fabrică de diplome”. Nu mai contează faptul că ARACIS, instituția care dă calificative în domeniul universitar, a oferit „grad ridicat de încredere” acestei universități. S-au făcut cercetări extinse, „cu mijloace specifice”, asupra oamenilor care predau în Universitate. De parcă ar fi singura instituție de învățământ superior unde activează și politicieni. Nu-i o problemă, de pildă, că MRU, Cristi Preda, Ionuț Stanomir predau la Facultăți din Universitatea București. Problema a devenit că unii dintre noi (inclusiv subsemnatul) predăm la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir””.
 • Revista Singur: „Ana cu inima cât un puric[e], părăsea camera, cu frica în piept…dacă se ridică din nou animalul şi o prinde de braţ? Dar nu s-a mai întâmplat nimic. A luat cu ea scutirea, dar şi dispreţul faţă de violenţa bărbaţilor, [de] superioritatea lor fizică. Cuvintele ca şi acum, întotdeauna, i-au fost fidele, au scăpat-o din multe situaţii neplăcute. Dacă le alegi cum trebuie, poţi învinge forţa, violenţa, trufia puterii fizice!
 • Ioan Dragoș: „mereu viitorul  apare pe neaşteptate în faţa noastră”.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *