Opoziția formează noul Guvern al României [9]

Prima zi (28 aprilie 2012), a doua zi, a treia zi, a 4-a zi, a 5-a zi, a 6-a zi, a 7-a zi, a 8-a zi.

 • Mediafax: „Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes, după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv. FMI şi Comisia Europeană au acceptat creşterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmând să fie operată de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii reţinuţi începând din aceeaşi lună”.
 • Jurnalul Național: „ „Până în 25 mai va fi emis acel act normativ care permite majorarea veniturilor salariaţilor bugetari şi ale pensionarilor. În acea lege vom găsi mai multe detalii, pentru că aici nu am avut posibilitatea, neavând la dispoziţie datele şi specialiştii care lucrează în Ministerul Finanţelor, în Ministerul Muncii. Vom găsi datele care spun mai mult, respectiv în luna iunie cu 8% (majorare a salariilor n.r)”, a afirmat Florin Georgescu”.
 • Agerpres: „Strategii de imagine ai PSD m-au sfătuit să nu intru într-o polemică cu presa pe acest subiect şi atunci unii reprezentanţi ai mass-media, făcându-şi meseria, au cerut relaţii la Universitatea Stanford despre Corina Adriana Dumitrescu, care într-adevăr nu a fost la acestă instituţie de formare profesională, pentru că mă numeam la momentul acela Corina Adriana Radu”.
 • Cotidianul: „Traian Băsescu a primit duminică, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale”.
 • Idem: „Preşedintele a anunţat că nu trimite scrisoarea de intenţie Parlamentului, dacă nu se respectă anumite condiţii, ceea ce înseamnă că şeful statului cere respectarea deficitului bugetar, în condiţiile în care astăzi se împlinesc doi ani de când, depaşindu-şi prerogativele, a tăiat salariile bugetarilor”.
 • Lelia Munteanu (Gândul): „Discursul lui Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) a fost magistral, înscriindu-se în buna tradiţie a declaraţiilor de sfârşit de săptămână ale lui Ioan Oltean: scurt, patetic, mustind de paradoxuri mobilizatoare”.
 • Mihai Goțiu (Vox Publica): „Așadar, bugetarii și pensionarii au motive să se bucure pentru că li se recunosc (și reîntregesc) niște drepturi, măcar în parte. Dar nu trebuie să ne lăsăm amăgiți prea mult de un asemenea gest, care seamănă prea mult cu darurile grecești”.
 • Traian Băsescu (Jurnalul Național): „Susţin fără rezerve revenirea la salariile din urmă cu doi ani. Este o obligaţie pe care o avem faţă de personalul bugetar. Mărirea de salarii nu produce niciun fel de deficit crescut la fondul de salarii şi cel de pensii. Dimpotrivă. Duce la reducerea acestuia cu circa un miliard de lei”.
 • Lucian Avramescu (Jurnalul Național): „Băsescu a răspuns greţos de jovial la toate întrebările, iar pe chipul lui, cel care minte mereu, era tencuită o imensă, nemăsurată dragoste pentru toată lumea. Satrapul din Deal era confecţionat el însuşi din conţinutul zaharisit al unui borcan cu miere. Riscai diabetul numai ce-l priveai”.
 • Idem: „deghizarea preşedintelui în alt om decât este îmi pare din nou un exerciţiu murdar de prostire a populaţiei. Și chiar a presei, cumpărate, vezi Doamne, cu o portocală, o bere şi „un colţ de pâine”.
 • Stelian Tănase (Vox Publica): „Fără presă, fără jurnalişti dedicaţi şi curajoşi, ajungeam un bantustan, un fel de republică exsovietică cu un preşedinte ales pe viaţă pe care ar fi trebuit să îl preamărim într-o ţară plină cu statuile respectivului. Presa s-a bătut grozav pe terenul societăţii civile, a inventat pur şi simplu spaţiul public în societatea românească. Aduc aici omagiul meu celor care într-un colţ de pagină, măcar o dată, au îndrăznit să scrie o fărîmă de adevăr. Ei au apărat cu sacrificii onoarea şi demnitatea meseriei [de jurnalist]”.
 • Telefoanele cu care se vor putea plăti cumpărăturile făcute la magazin.
 • Erau + 29 grade Celsius la București la ora 16. 43.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *