M-am trezit într-o ceață plină de macarale

 • Bursa de print. Peste 2.000 de tipografii și firme de promoționale își prezintă ofertele.
 • În loc să fie muzeu naţional, obiectiv turistic de însemnătate internaţională în administrarea Academiei Române, casa [Henri] Coandă din Bucureşti a încăput pe mâna samsarilor imobiliari şi a fost vândută cu fals în acte, ascunzându-se faptul că este monument istoric”.
 • Eclipsa solară inelară…văzută din Asia și America. „Pe o vreme senină, Luna acoperea 86 % din diametrul Soarelui în punctul culminant al eclipsei, lăsând doar un firicel din Soare pe cer, într-un interval de una-două ore înainte de apus”.

 • A da speranță…și a sprijini oamenii material și financiar…înseamnă a-i scoate din depresie…și a-i face optimiști.
 • „Numărul românilor care îşi găsesc un loc de muncă într-un interval de 3 luni este cel mai mic din toată Europa, raportat la numărul total de angajaţi din economia fiecărei ţări, potrivit unui raport al Comisiei Europene”.
 • Leonard Orban „se aşteaptă ca Bruxelles-ul să trimită peste câteva zile o scrisoare cu decizia de suspendare a fondurilor Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU)”.
 • Un profesor universitar din Arad „a mers la gară, şi-a cumpărat bilet spre Deva, a citit pe panoul electronic că trenul va pleca de la linia a doua şi s-a dus, cuminte, pe peronul respectiv. A ascultat anunţul din megafoane care anunţa sosirea trenului tot la linia a doua şi a aşteptat. Doar că trenul său a plecat de la linia 1! Şi-a căutat dreptatea făcând o plângere la un ghişeu, însă angajaţii gării l-au luat peste picior: „Hai, domnule, nu te uiţi şi dumneata prin gară? Te iei după ce scrie pe panou?” El a fost astfel tras pe linia a doua a realităţii româneşti, linia la care aşteaptă puţinii cetăţeni care mai cred în bun-simţ. Care cred că respectul, şi nu şmecheria, înseamnă normalitate. Iar la linia întâi jubilează, călcându-se în picioare, cei care râd zeflemitor atunci când le ceri socoteală pentru dispariţia oricărei urme de normalitate”.
 • Sechestrul pus de ANAF pe conturile TVR, instituţie pe care toţi o finanţăm obligatoriu, pentru datorii de zeci de milioane de euro către stat, nu e deloc antidemocratic, ci un comportament economic normal. Într-o piaţă profund concurenţială, în mandatul lui Blejnar, Realitatea TV a avut parte de acelaşi tratament pentru 4 milioane de euro debite. Sumă constatată şi contestată. Şi a intrat în insolvenţă. Iar Antena 3 a stat luni de zile cu echipa Fiscului în sediu şi, din fericire, fiindcă n-avea datorii la stat, nu i s-au putut bloca disponibilităţile bancare”.
 • Alina Gorghiu invită doamnele și domnișoarele la skirtbike.
 • Un lucru trebuie sa fie inteles: politizarea unui sistem nu se face din vorbe, ci prin decizii. Iar daca este sa ne raportam la decizii, vestea proasta pentru Basescu este aceea ca, dintre toti presedintii, el este cel care a semnat cele mai multe decrete de destituiri si numiri in sistemul de Justitie. Si nu este vorba de o cursa la „mustata” ci de o diferenta de mii de decrete din genul celor mentionate. Doar in primele sase luni din anul 2010, Traian Basescu a semnat aproape de trei ori mai multe decrete de schimbare a unor procurori si judecatori, decat Ion Iliescu sau Emil Constantinesc pe durata unui intreg mandat. Sau, pentru a fi si mai sugestivi, Basescu a schimbat procurori si judecatori in sase luni, cat nu au facut-o presedintii Iliescu si Constantinescu, impreuna, pe durata unui mandat”.
 • „De dimineata, ne-am pomenit cu o pata imensa de petrol pe raul Cotmeana in dreptul localitatii Samara, din judetul Arges. Cu o lungime de 4 km, pe cursul apei, dar si pe malurile sale, titeiul omoara flora si fauna din zona si provine dintr-o conducta a OMV Petrom care s-a spart in urma coroziunii. ‘Este vorba despre o poluare masiva, este un incident grav provocat de coroziunea conductei, veche de 30 de ani. Amenda poate sa ajunga pana la 100.000 lei pentru poluator, dar important este acum sa actionam pentru ca aceasta poluare sa aiba consecinte cat mai mici pentru mediu, flora si fauna, sa limitam proportiile ei’, declara pentru Realitatea TV inspectorul sef al Garzii de Mediu Arges, Ioan Ene”.
 • România va achiziționa drone fără muniţieUn grup de 14 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, printre care şi România, a convenit, cu ocazia summitului NATO desfăşurat la Chicago, să achiziţioneze cinci drone (avioane fără pilot, UAV), fără muniţie, şi echipamentele aferente de control şi comandă, a anunţat Casa Albă, într-un comunicat publicat pe site-ul său”.
 • Camera Deputaţilor a adoptat, cu 180 voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 26 abţineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal iniţiat de Crin Antonescu şi Victor Ponta. Proiectul prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar, suplimentar, în judeţele în care minorităţile au peste 7% reprezentare, acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar. Pragul electoral a fost eliminat şi a fost adoptată o prevedere potrivit căreia delimitarea colegiilor va rămâne aceeaşi ca în 2008”.
 • Victor Ponta, AfganistanVictor Ponta se află în Afganistan, unde vizitează trupele militare româneşti aflate în misiune. Şeful Guvernului a declarat, luni seara, înainte de a pleca în Afganistan, că doreşte să transmită militarilor români faptul că rolul lor în operaţiunile din Afganistan este apreciat de România, precum şi să se intereseze de probleme zilnice ale acestora şi de modul în care autorităţile pot îmbunătăţi situaţia lor şi a familiilor”.
 • La sfârşitul Summit-ului NATO de la Chicago, Băsescu i-a dat o smetie lui Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei”.
 • Senatul a adoptat, luni, o lege care prevede desfacerea contractului de muncă pentru salariaţii din instituţii, autorităţi publice şi alte unităţi bugetare care refuză să vorbească limba română, insultă în public, distrug sau înlătură o emblemă, un drapel, insignă sau alt simbol al statului. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 53/2003 – Codul Muncii aparţine deputatului independent Daniel Oajdea. Proiectul menţionează că încadrarea salariaţilor la instituţiile, autorităţile publice şi la alte unităţi bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz, şi cu îndeplinirea condiţiilor de bază ca orice persoană angajată pe teritoriul României să cunoască limba română scris şi vorbit”.
 • La sărbătoarea împărătească a Înălţării Domnului, în toate catedralele, bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. Slujbe de pomenire vor fi oficiate după Sfânta Liturghie şi la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului”.
 • Monica Macovei susţine că guvernul Ponta, despre care premierul spune că e cel mai curat, e  cel mai murdar posibil. După demisia lui Mang de la Educaţie din cauza acuzaţiilor de plagiat, Monica Macovei a zis că asta n-ar fi destul: ar trebui să plece şi Ponta. E un punct de vedere radical, dar căruia nu i se poate reproşa lipsa de logică. Însă şi logica asta trebuie întrebuinţată consecvent, nu doar din cînd în cînd. Cînd a izbucnit scandalul cu Neluţu Botiş, ministrul Muncii care i-a dat fonduri europene soţiei sale, încît a plecat Neluţu cu coada între picioare din guvernul Boc, Monica Macovei nu i-a cerut premierului să plece şi el. Monica Macovei nu i-a cerut lui Boc să-şi ia tălpăşiţa nici cînd secretarul de stat, Silviu Bian, a fost prins luînd mită şi arestat. Sînt cumva abuzul în serviciu şi declaraţiile false (Botiş) sau luarea de mită (Bian) mai puţin grave decît plagiatul?”.
 • Jurnalul Național solicită reintegrarea în armată a locotenentului care a venit în Piața Universității.
 • Crin Antonescu: Nu am modificat sistemul electoral pentru a obține majoritatea într-un viitor Parlament – oricum o aveam, în orice sistem -, nici pentru a-l suspenda pe președinte, ci scopul este de a rămâne două partide mari pe scena politică, unul de dreapta, PNL, și unul de stânga, PSD. Antena 3, 22.21.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *