Constituționalitatea a evaporat lovitura de stat

  • Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României, a decis CC, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată”.
  • Modul în care PDL îşi pune în mişcare relaţiile pentru a crea imaginea unei Românii căzute victimă a unei lovituri de stat şi netezind calea unei dictaruri de tip hitlerist arată cam câte parale dă acest partid pe propria ţară. Votul popular va da verdictul final, care va răspunde tuturor suspiciunilor”.
  • Idem: „comportamentul lui Traian Băsescu la dezbaterea cererii de suspendare a fost elocvent pentru a face profilul unui preşedinte nepoliticos şi plin de sine. Traian Băsescu nu i-a dat mandatul de prim ministru unui Călin Tăriceanu “cu ochii moi şi blânzi”, ci mai degrabă invers. Partidul Democrat avea 6% în sondaje, pierduse grupul parlamentar din Senat şi fusese dat afară din Internaţionala Socialistă când Traian Băsescu se milogea de liberali să facem alianţa. Ce uşor se uită totul! Din când în când, iată, totuşi, că acest popor ne dă câte o lecţie. Aşa s-a întâmplat în ianuarie [2012]. Aşa s-a întâmplat în iunie [2012]. 2012 e un an de care toţi cei care vor să mintă, să dispreţuiască ori să batjocorească poporul român, vor trebui să-şi aducă aminte”.
  • celulita politică de care este atinsă dna Udrea astăzi poate fi observată ușor și fără să ai un doctorat în științe politice”.
  • Domna Udrea a vopsit verde toate cearşafurile electorale din Capitală, şi le-a întins, ca pe nişte izmene propagandistice pe blocuri şi în intersecţii. Rezultatul a fost zero”.
  • Idem: „Fiecare cetăţean, trecând pe acolo, a cotizat cu un ou. Să fie întâmpinată astfel şi caravana de mirese a pedeliştilor care vor chema poporul la iubire pentru Băsescu? Mirele e cam copt, ştiut din minciuni şi tâlhării, pe unde a trecut a cam lăsat pustiu şi pârjol. A început, ca director comercial al unei firme norvegiene – scrie într-un dosar neclasificat – să cumpere vapoare de la un  negustor român de vânzări pe care îl chema, culmea, ca şi pe norvegian, tot Traian Băsescu. Astfel iscălitura, aceeaşi, apare şi la vânzător şi la cumpărător. Tot de atunci a rămas nelămurită transferarea a 500.000 de dolari în contul unei firme care nu mai exista. Apoi, promovat ministru de transporturi, a lichidat cu totul sutele de vapoare comerciale româneşti considerate nişte rable. Rablele, vopsite – revopsirea are un rol important în viaţa lui Băsescu – umblă şi acum, sub pavilioane străine, pe mările şi oceanele lumii şi se prezintă avântat. Tot ca ministru a repartizat, pe ochi frumoşi, unor amici, întreţinerea taluzurilor de cale ferată iar şinele rămase fără trenuri le-ar fi vândut, tot şmechereşte, unor firme cotizante. Tot ce-a atins Băsescu şi-a schimbat culoarea şi a dispărut. În spate au rămas doar bani, bani mulţi, bani care n-au întâlnit niciodată vistieria ţării, ci numai nişte buzunare fără fund, private”.
  • Înmormântarea lui Tamango [numele adevărat: Radu Vasile] va avea loc azi, 10 iulie 2012, în Valea Plopilor [din jud. Giurgiu]. Artistul era căsătorit cu Aurica și avea nouă copii. Cei mai mici dintre ei, Gigi Ministru și Nicoleta, au 15, respectiv 16 ani”.

  • Îmi mai aduc aminte că mă tot păcăleau, pentru a sta cuminte și a tăcea din gură, cu pâine înmuiată în zahăr, o „delicatese” inventată și administrată adhoc, la îndemâna lor, pentru a-și putea vedea de treabă mai departe. Iar eu, atras de descoperirea culinară, persistam în gălăgie, intuind că voi fi din nou gratulat. Nu mă înșelam. Și au fost seri și au fost dimineți: și dacă am văzut că unele deprinderi aduc folos, am înaintat cu râvnă mai departe…”.
  • Idem: „Nu-mi pot imagina adolescența fără uneltele de tâmplărie sau mirosul scândurii de brad, ce mereu era stivuită prin mai multe părți ale curții”.
  • Idem: „Realitatea este mult mai complicată decât cea descrisă în cărți sau cea pe care tu o ai în cap. Unele lucruri nu le înțelegi sau nu îți convin, treci peste cele ce se pot fi trecute și mergi mai departe. Înveți, mai întâi, ca să-i înveți pe alții. Înveți, mai apoi, cum să-i înveți pe unii pentru a-i învăța, la rândul lor, pe alții. Și tot așa. Învățătura nu are margini…”.
  • Idem: „Suprema valoare a existenței o constituie iubirea – cea concretă, asumată, împărtășită. Un singur om dacă te iubește  – sau tu îl iubești pe el – e suficient să înțelegi că lumea are sens și că viața este un dar fără de preț”.
  • Nadia Comăneci (50 de ani), cea mai valoroasă gimnastă a lumii, a semnat parteneriate cu compania americană Visa, cu televiziuni din Mexic, Japonia şi România, realizând şi o reclamă pentru Adidas. Ea s-a ales, se pare, cu un profit total de aproape 2.000.000 de euro. Plecând de la această informaţie, am aflat că, în ultimii 20 de ani, Nadia a strâns împreună cu soţul ei, Bart Conner, aproape 25 de milioane de euro”.
  • La ICR, din bugetul de 1, 3 milioane pe 2012…1, 03 milioane de euro au fost pentru salarii:
  • Istodor a dat-o pe înjurături…dacă nu mai are argumente.
  • Antena 3: 11. 43. Traian Băsescu a părăsit palatul Cotroceni.
  • Idem: 14. 03. T. Băsescu e la sediul său de campanie vopsit în portocaliu.
  • Idem: CCR: 14. 07. Referendumul este constituțional. T. Băsescu poate fi demis cu 50+1.
  • E o luptă pe viaţă şi pe moarte. Unii-şi joacă libertatea, alţii legitimitatea. Mai ales după de Antonescu a ridicat miza la cota paroxismului, angajându-se în plenul Parlamentului să iasă din politică dacă Băsescu va triumfa la referendum, radicalizarea e totală. Cale de mijloc nu mai există. E ca la gladiatori, care pe care. Cine pierde se curăţă, cine câştigă ia tot”.
  • Revocarea Avocatului Poporului a fost constituțională.
  • Traian Basescu a facut galagie doar cand nu a avut puterea totala. Iar cand a avut-o nu a stiut ce sa mai faca pentru a si-o spori. Iar cand poporul a inceput sa maraie, i-a devenit cel mai mare dusman. Insa fapta pentru care Traian Basescu trebuie trimis acasa e marea minciuna din 2009. Anul in care criza se instala adanc peste tot, iar el striga si promitea cu lacrimi in ochi ca am iesit la liman. A platit minciuna castigarii celui de-al doilea mandat cu taierea salariilor si pensiilor”.
  • Românii sunt campionii Europei la navigat pe internet și privit la televizor, potrivit unui studiu care susține că petrec 18,6 ore online, în medie, pe săptămână și 21,6 ore în fața televizorului”.
  • Idem: „Potrivit studiului, în România sunt 7,2 milioane de utilizatori de internet (dintr-o populaţie adultă de 18,7 milioane de persoane). Astfel, 39% dintre români sunt online, mai puţin decât media din Uniunea Europeană, de 65%”.
  • A cumpărat cu 180.000 de dolari mașina lui Hitler, de pe eBay, fără să știe ce cumpără.
  • Microsoft a anunțat azi, [10 iulie 2012], la Toronto, că primele computere cu Windows 8 vor fi disponibile din octombrie [2012]”.
  • Antena 3: Crin Antonescu (primul discurs ca Președinte interimar): independența Justiției. 20. 12/ trebuie să răspundem confuziei care s-a făcut în mediile diplomatice…în legătură cu ceea ce s-a petrecut în România în ultimele zile/ mâine mă voi pronunța asupra deciziei Referendumului/ am avut o întâlnire informală cu ambasadorul SUA/ contacte cât mai diverse cu factori politici și informaționali din Occident/voi lăsa instituțiile în desfășurarea lor normală/ nu grațiez pe nimeni în interimatul meu/ „discret nu neagă implicat”/ nu particip la ședința de Guvern de mâine/
  • „”Nu fac nicio secundă confuzia între un preşedinte interimar şi un preşedinte ales, chiar dacă, conform Constituţiei, preşedintele interimar are aproape aceleaşi prerogative ca şi un preşedinte ales. Principala mea obligaţie este de a veghea respectarea Constituţiei, funcţionarea instituţiilor statului român.  Anunţ că în calitate de preşedinte interimar garantez respectarea Constituţiei de către toate instituţiile României”, a spus Crin Antonescu”.
  • Ordonanta de urgenta spune deci clar ca la referendumul din 29 iulie [2012], daca 50% +1 din votanti spun DA, Traian Basescu trebuie demis, atunci el pleaca definitiv acasa. Indiferent de numarul participantilor la vot, exact ca la toate alegerile din ultimii 22 de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *