Solidari pentru viitorul României

  • Crin Antonescu, 25 iulie 2012, Antena 3, în dialog cu Mihai Gâdea: „Miza imediată este normalizarea şi funcţionarea vieţii politice şi a instituţiilor politice din România. (…) A doua miză este aceea, poate pentru durată mai lungă, aceea că dacă domnul Traian Băsescu va fi acum demis, nu va fi demis pentru că vreau eu, pentru că vrea Ponta sau pentru că vrea Gâdea. Va fi demis pentru că a nemulţumit, a umilit, a jignit, a produs frustrare pentru multe milioane de oameni în slujba cărora trebuia să lucreze. Iar dacă ei îl vor demite, şi asta se va întâmpla, cred că această întrerupere, dramatică în felul ei, de mandat va fi un avertisment, o lecţie, o învăţătură, pentru toţi oamenii politici, că nu se poate ca odată terminată campania electorală, odată dobândit un mandat, să îţi baţi joc de tot ce ai promis, să îţi baţi joc de speranţele oamenilor, să îţi baţi joc de viaţa lor, până la urmă, atât cât ai tu puterea”.
  • Idem: „Într-o perioadă de austeritate, așa declarată și zisă austeritate, în care fapt fără precedent pentru istoria României, oamenilor li s-au luat 25% din salarii bugetarilor, a crescut TVA, sub o formă sau alta, au fost atacate și diminuate și pensiile, în care s-au desființat un număr enorm de IMM-uri, s-au produs circa un milion de șomeri, în care toată lumea a fost îndemnată să strângă cureaua sub pretenția că se face și un lucru bun și o reformă, se făceau aceste cheltuieli de un milion numai pentru renovarea unitații, de la bugetul public, și că atât obiectivul, cât și banii aparțineau Guvernului României”.
  • Idem: „Austeritatea era numai pentru cei mulți, în timp ce pentru cercul conducător din jurul luiTraian Băsescu a fost o perioadă de mare prosperitate. Marea nerușinare a lui Traian Băsescu este că atunci când decidea, trecând peste Constituție, să taie salarii, să închidă școli, spitale, etc, făcea teorii ultra liberale, cu slabul, cu grasul, cu scapă cine poate, cu cei puternici, care sunt în stare, să se descurce, adică privații.  Toate acestea, ce ne arată? Că acest om era gras sau era slab? De fapt, Traian Băsescu era, în vremea aceasta, cel mai costisitor parazit de stat din România”.
  • Aproape 7.000 de oameni au venit la manifestarea de la Piteşti, organizată de USL Argeş [25 iulie 2012], iar pe traseul de la Primărie până în Piaţa Revoluţiei manifestanţii au fost însoţiţi de o fanfară”.
  • Idem: „în judeţul Teleorman peste 1.500 de persoane au participat, miercuri seară [25 iulie 2012], la un miting organizat de USL Teleorman în faţa Casei de Cultură din Alexandria, după ce participanţii au străbătut într-un marş supravegheat de poliţişti peste doi kilometri pe străzile Dunării şi Libertăţii. Oamenii au scandat „Jos Băsescu”, „Hai la referendum/Demite-l pe Băsescu” şi „Băsescu, hai la revedere”. De asemenea, în municipiul Roşiorii de Vede a avut loc, miercuri [25 iulie 2012], un miting organizat de USL, la care au participat aproximativ 1.000 de persoane. Peste 4.000 de teleormăneni vor participa, joi [26 iulie 2012], la mitingul iniţiat de USL în Bucureşti”.
  • Referendumul din 29 iulie [2012] ar putea fi validat pentru prezenţă. Conform sondajului comandat de Realitatea TV, peste 52% dintre români vor participa la referendum. Din cei peste 1000 de cetăţeni întrebaţi, mai mult de 70% au declarat că vor vota pentru demiterea preşedintelui suspendat, în timp ce apoape 23% spun că ar vota împotriva demiterii şefului statului”.
  • Ioan Rus: „In acest moment lista finala cu alegatorii este stabilita, sunt 18.292.514 cetateni romani cu drept de vot. Dintre acestia, avem si 623 de tineri care implinesc 18 ani exact pe 29 iulie [2012]. Si cei care implinesc 18 ani pe 29 iulie se regasesc pe listele de vot. Incepand de azi (miercuri – n.r.) nu mai stergem pe nimeni de pe lista, care ii va cuprinde si pe cei care vor muri de azi pana atunci (la referendum – n.r.). O sa fie probabil cateva zeci de persoane sau sute”.
  • Roxana Iordache: „DUMINICĂ VA CĂDEA BASTILIA ÎN ROMÂNIA. O revoluţie paşnică, o revoluţie a bunului simţ. Cu guvernanţi care chiar fac tot ceea ce depinde de ei pentru redresarea ţării, pentru reparaţii morale şi materiale, şi nu în ultimul rând, pentru stârpirea corupţiei”.
  • Idem: „măsurile de exterminare au distrus economia. Regimul Băsescu a condamnat la lipsuri şi moarte poporul român ca să fure. Şi acum hoţii strigă hoţii”.
  • Și la a doua ediție a cărții lui Marius Oprea despre Băsescu, în zona Unirii și Universitate din București a fost de negăsit Jurnalul Național și cartea la ora 10. La o tonetă ni s-a spus că au primit trei exemplare din Jurnal și carte, pe când, la majoritatea, că astăzi nu a ajuns Jurnalul la ei. S-a repetat povestea de prima oară!
  • Și dacă scrii după cum îți surâd banii și nu conform adevărului…de aceea Presa e distrusă de cei care o produc non-deontologic.
  • românii trebuie să ştiedemiterea lui Traian Băsescu nu are nicio legătură cu condamnarea lui Adrian Năstase”.
  • Gradul militar i-a fost…revocat…Dar dacă rămânea regimul…el era „valid”, nu?
  • Sinceritate dezarmantă:
  • A terminat de citit Levantul (nu l-a întrebat nimeni despre ce conține…pentru că ar fi tare…) și acum a trecut la „documente de campanie”.
  • Se numeste Ceausescu – Basescu. Un veritabil arc peste timp. Cu doua capete de pod. Intr-un capat e dictatorul comunist. In celalalt, autocratul neocomunist. La fel de răi. La fel de dispusi sa-si batjocoreasca semenii. Si chiar si colaboratorii apropiati. Si, in mod straniu, si unul si altul bucurandu-se, in timp, de favorurile si chiar protectia Occidentului”.
  • Astăzi, 26 iulie 2012, miting pro-Băsescu în Piața Revoluției din București, de la ora 19.00. Ultimul din campania pentru Referendum…
  • Victor Ponta…despre „ce ar mai putea” să zică Băsescu despre el. 15 iulie 2012:
  • Unde s-a pomenit în Europa aia ale cărei reguli zici că le aperi ca un preşedinte de ţară să-şi îndemne concetăţenii să nu iasă la vot şi să mai şi pretindă că astfel apără democraţia? Dacă democraţia a ajuns să se sprijine pe statul acasă, atunci să renunţăm de tot la vot, şi să numărăm pentru cine nu vrea omul să meargă la urne. Să facem comisii care să meargă din uşă în uşă, cu întrebarea – Tu pentru cine stai acasă?”.
  • Votez: DA!


  • Întâmplare neobişnuită pe aeroportul Borisfen din capitala Ucrainei. După ce a aterizat la Kiev, Patriarhul Rusiei Kiril urma să participe într-un scurt briefing chiar pe pista aeroportului. În timp ce se îndrepta spre microfoane, înaltul prelat a fost „atacat” de o activistă FEMEN la bustul gol. Paza personală a Patriarhului a intervenit, reţinând-o pe femeie, potrivit prime.md. „Kill Kiril!” (Ucide-l pe Kirill!) era mesajul inscripţionat pe spatele tinerei, care i-a strigat înaltului prelat să părăsească Ucraina”.
  • Motive pentru demitere.
  • Peste o sută de persoane participă, joi [26 iulie 2012], pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, la un miting organizat de USL Cluj, acestea scandând „Jos Băsescu” şi „Nu vă fie frică că Băsescu pică”, transmite corespondentul MEDIAFAX. Participanţii la acţiune, membri şi simpatizanţi ai USL Cluj, s-au adunat în jurul orei 11.00, pe Bulevardul Eroilor, din centrul municipiului Cluj-Napoca. Protestatarii scandează „Jos Băsescu”, „Nu vă fie frică că Băsescu pică”, „Mai avem un singur dor, să îl dăm jos pe dictator”, „Ieşi afară javră ordinară”, „Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea ţara”, „La puşcărie, Băsescu la puşcărie”. Cei prezenţi la protest au pancarte pe care scrie „Clujul votează DA”, „DA la referendum”, „DA, demite-l pe Băsescu”, „Hai la referendum în 29 iulie”, „DA, Băsescu merită să plece„, „Clujenii votează Jos Băsescu„, „RO: spune pa”, „DA pentru că vrei să contezi„, „A minţit, demite-l”, „Dă-l afară pe Băsescu”. Protestul este autorizat până la ora 13.00, acesta fiind organizat de USL”.
  • Două monede dacice din aur de tip Koson, scoase clandestin din România şi traficate pe teritoriul Irlandei, au fost recuperate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în urma unui demers complex de cooperare judiciară desfăşurat împreună cu Ministerul Public, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Muzeul Naţional de Istorie a României, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Dublin şi Poliţia Naţională Irlandeză”.
  • Un astfel de președinte care nu știe ce vrea de la o zi la alta este imposibil să știe cum să conducă o țară. Dacă Băsescu scapă și de această dată, vina aparține în totalitate românilor cu drept de vot pentru că prin neparticipare și-au dat acordul ca acesta să rămână președinte. După ce a închis spitale și a tăiat salarii, a încălcat de nenumărate ori Constituția și a umilit milioane de români, Băsescu este la un pas de a scăpa smecherește încă odată de demitere. Români cu drept de vot, gândiți-vă bine ce faceți pe 29 iulie [2012]. Neparticiparea la vot echivalează cu aprobarea tuturor măsurilor luate în ultimii opt ani de zile de Traian Băsescu”.
  • Comitetul Olimpic și Sportiv Român recunoaște că Traian Băsescu utilizează în mod ilegal în campanie simbolurile olimpice. La 11 zile de când Băsescu a utilizat simbolurile olimpice în campania electorală, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR)  reacționează. COSR îi cere lui Băsescu să înceteze de îndată utilizarea flăcării olimpice în campania electorală pe post de ”flacăra democrației””.
  • Ministerul Afacerilor Externe a finalizat expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare secţiilor de votare din străinătate pentru exprimarea votului. Materialele distribuite sunt: 600.000 de buletine de vot; 400.000 de autocolante, prezentate sub formă de benzi conţinând 15 autocolante/buc.; 1000 ştampile cu inscripţia VOTAT; 306 ştampile cu inscripţia ANULAT; 306 ştampile cu numărul de control alocat secţiilor; 10 tuşiere”.
  • Compania chineză China Huadian Engineering Co., câștigătoarea licitației pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari, va investi peste 1 miliard de dolari pentru realizarea acestei lucrări”.
  • Astăzi, 26 iulie 2012, pe lângă protestul pro-Băsescu de la 19.00, din Piața Revoluției, în București va avea loc și un miting anti-Băsescu. „La acţiunea de protest a USL se vor aduna 54.000 de oameni. Aceştia se vor strânge între 17:30 şi 21:30 în faţa Pavilionului Central de la Romexpo. Pe scenă vor urca pe rând preşedintele interimar Crin Antonescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu”. Dar și un al doilea miting anti-Băsescu: „În faţa Guvernului este programat un alt miting, de această dată aparţinând cadrelor militare disponibilizate, care îşi vor arăta nemulţumirea faţă de clasa politică între orele 17 şi 21:30”.
  • Referendumul de duminică e despre despărţirea ireversibilă de trecutul comunisto-securist şi mult mai mult [de atât]: despărţirea de politica în genunchi a României în lume. DA este pentru România, pentru ţara noastră demnă, pentru viaţa noastră eliberată, pentru perspectiva noastră de a valorifica pentru România creativitatea noastră reprimată de regimuri asasine, mediocre şi/sau impostoare, culminând cu CEL MAI ANTINAŢIONAL REGIM DIN ISTORIA ROMÂNIEI”.
  • Claudiu Târziu și Mihail Albișteanu nu preferă Referendumul…dar preferă băltirea.

  • Cristiana Anghel (Antena 3, de la 20. 07): îi reprezint pe cei care au fost abuzați de regimul Băsescu.
  • Victor Ponta (de la 20. 10): viitorul acestei țări poate fi scris dacă pe 29 votăm cu toții DA/ În regimul Băsescu nu a mai fost democrație/ trebuie să arătăm cât de lacomi și mincinoși și îmbuibați sunt membrii regimului Băsescu.
  • În materie de politică, vorbele lui Andrei Pleşu sunt spusa popii pentru mulți români. Invitat de Hotnews să vorbească înainte de referendum, Pleşu a anunțat: “Nu merg la referendum. Nu vad niciun motiv să înlocuiesc un berbec cu două gâşte”. Pleşu propovăduieşte de 20 de ani o atitudine pasivă, uşor superioară, ortodoxă asupra faptelor din viața politică, şi mă întreb dacă toți cititiorii domniei sale duc o viață de editorialist sastisit. În realitate cititorii domnului Pleşu trăiesc într-o lume rapace, vulgară, în care trebuie făcut cumva ordine. În această ogradă domnul Pleşu ar vrea să vadă o aşezare, să îi fie adică serviți şi berbecul şi gâştele la aceeaşi masă, iar apoi să se facă linişte”.
  • ce bine a zis-o Pleşu pe aia cu berbecul cu două gîşte, încă o dovadă că nucleul dur pro-băsescu este alcătuit din acel amestec inefabil de Păltiniş cu OTV”.
  • Crin Antonescu (de la 20. 19, Antena 3): vă salut pe toți și vă simt aproape…/ Bună seara, români din toată țara, din Basarabia și din întreaga lume!/ să vină la vot românii care au suferit și suferă/ să vină la vot toți românii de peste tot care vor ca această țară să fie respectată/toată lumea va vedea duminică faptul că românii sunt un popor și nu o populație/ să votăm pentru adevăr, pentru dragoste, pentru țara noastră/ ori eu, ori Băsescu/ nu voi conduce această țară dacă nu vor ieși 9 milioane de oameni la vot/ votați fără ură pentru că România vrea dragoste, bunătate, omenie/ „votați de mână cu Dumnezeu și cu soarta acestei țări”/ duminică veți ajunge să vedeți „chipul luminat” al României.
  • O nouă traducere din greacă a Acatistului Născătoarei de Dumnezeu.
  • Spice TV: televiziuni, radiouri, filme și seriale online…numai cu înregistrare gratuită.
  • Victor Ponta (Antena 3, de la 21. 36): noi documente despre Vila Dante/ Băsescu a fost personal acolo și a ales parchetul, mobila/ sunt mulți care pot da mărturie despre acest lucru/ noi nu desființăm instituții constituționale 21. 53/ „rănile pe care Băsescu le-a lăsat României se vor închide în mulți ani de aici încolo”/ trebuie să reparăm sistemul de educație și cel de sănătate/ trebuie să plătească în fața legii cei care au distrus România/am foarte mare încredere în votul românilor…pentru că românii au înțeles că votul e pentru România. 22. 44/ a fost o coincidență alegerea zilei de 29 iulie 2012/ „cred că vom cânta și duminică, cu toții, Deșteaptă-te, române!”/ e cel mai mare miting USL cel de astăzi, de 50.000 de oameni/
  • Și acum, la 21. 42, Dan Diaconescu, „marele anti-Băsescu”, se pregătește să îl primească în emisiune pe Traian Băsescu.
  • Sfântul Mare Mucenic Pantelimon – n. 284, în localitatea Nicomidia din provincia romană din Bitinia din Asia Mică – m. 303, în timpul persecuţiilor împăratului Maximian (286-305)”.
  • „”Dacă vreţi să vedeţi un film horror priviţi duminica pe fereastră. O să vedeţi armate de zombi încolonate spre secţiile de vot. Eu îmi voi refuza această tristeţe”, a scris [Sebastian] Lăzăroiu pe Facebook”.
  • Protestele din ianuarie 2012 au incendiat scena politică. Scânteia pentru Piaţa Universităţii 2012 a fost demiterea lui Raed Arafat. Pe parcurs, oamenii şi-au diversificat obiectivele, iar în final a rămas un obiectiv major: demisia lui Traian Băsescu. Dacă pe data de 29 iulie [2012], Traian Băsescu va fi demis prin referendum, Piaţa Universităţii şi-a atins toate obiectivele majore şi ar însemna sfârşitul unui ciclu şi al unui regim”.
  • Înspăimântător: „Inspectoratul pentru Situații de Urgență spune că în ultimele 24 de ore, 553 de hectare au fost afectate de incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier, în zece judeţe ale ţării”.
  • De la 22. 31, azi, 26 iulie 2012, Traian Băsescu a fost prezent la OTV.
  • „”Duminică, pe 29 iulie [2012], este şi ziua imnului naţional, întâmplător şi referendumul de demitere al preşedintelui. Este bine să ne gândim la versurile imnului: «Deşteaptă-te, române!». Pe 10 iunie [2012] aţi votat din dragoste pentru Bucureşti, în 29 iulie [2012] votaţi din dragoste pentru România„, a declarat [Sorin] Oprescu în faţa celor aproximativ 50.000 de susţinători ai Uniunii Social Liberale”.
  • S-a întors acolo de unde a plecat:
  • Traian Băsescu (OTV): replica lui Pleșu a fost „o descriere plastică” 22. 18/ (trece de la râs la seriozitate foarte rapid)/ (a admis că PP-DD nu este „partidul” lui Băsescu)/ (nu admite însă că a vândut flota)/ (cum a participat la proces pentru navele avariate)/ nu am patinoar la Vila Lac 3/ nu am jucat tenis la Vila Lac 3/ eu înot și merg pe bicicletă/ nu mi-am pregătit Vila Dante/ (nu vrea să vorbească despre ministeriatul lui Udrea) 22. 49/„eu am izolat Justiția de influența politică și am lăsat-o să lucreze”/ nu am vrut să mă răzbun pe Adrian Năstase/ „Crin Antonescu și Voiculescu au presat pentru suspendarea mea acum” 22. 53/ „am făcut toate compromisurile posibile pentru ca să fac guvern”. 22. 53/ e nevoie de 60% din Parlament pentru a schimba Constituția/nu am dorit să cadă Guvernul Ungureanu/ „nu mă încurcați deloc pe mine” (cu referire la Diaconescu)/ „o parte din electoratul dv. e de dreapta” (iar cu referire la Diaconescu)/„Petre Roman m-a pus Secretar de Stat”, 23. 05/„nu prea știam să vorbesc atunci mulțimilor”/
  • Idem: Doru Pană m-a prezentat lui Petre Roman și el m-a adus la București de la Constanța/ (nu acceptă că l-a umilit pe Petre Roman și familia lui și nici că fiica lui nu și-a luat pe bune casele)/ eu la CCR am expus motivele pentru care cred că se dă o lovitură de stat…deși CCR nu avea atribuții în acest sens/ nu l-aș grația pe Năstase…pentru că grațierea lui ar fi „o jignire” pentru Justiție. 23. 18/ „nu m-a interesat” dosarul lui Năstase/ UE nu mi-a cerut arestarea unor mari demnitari. 23. 22/
  • Idem: am produs înghețată și iaurt, 23. 43/ („voi fi singurul președinte care vă voi grația”, 23. 44, îi spune Dan Diaconescu)/„președintele nu poate face tot într-o țară” 23. 45/ nu joc poker/ (23. 46, Dan Diaconescu îl întreabă dacă nu îi stă „un nod marinăresc în gât” când îl vede pe Crin pe scaunul său)/ nu cred că aș avea „o emisiune reușită” la Antena 3. 23. 46/ „nu există articol din Constituție pe care să spui că l-am încălcat” 23. 50/ alternativele din 29 iulie: să rămân sau să plec/ „dacă e să plec, plec fără să contest” alegerile/ în următoarele trei luni însă urmează „trei luni de instabilitate politică”/
  • Andrei Pleșu consideră verticalitatea lui Crin Antonescu drept un discurs de Cațavencu. Noi ce să mai spunem despre oportunismul d-lui Pleșu de până acum? Poate îi dăm o distincție pentru el, ca spre exemplu: „Omul care profită cu bonomie financiară de toate regimurile politice”.
  • Pentru stabilitatea tariiparticiparea masiva a cetatenilor la referendumul din 29 iulie ESTE O NECESITATE”.
  • „Sînt anti-Băsescu şi atît”.
  • Mircea Badea: „Cine încă mai băsește ori e bou ori îl plătește”. 23. 12. Antena 3/ salvez instituțiile statului în direct 23. 25./ (l-a enervat interviul lui Rogozanu și Duca cu Băsescu)/Băsescu a vorbit doar 15 secunde despre averea lui, de dinainte și de după/Cristina Țopescu „l-a călcat în picioare” pe Băsescu la Prima TV, 23. 36/„parnos” = parai = șpagă 23. 41/ Băsescu „ne-a sfidat, ne-a disprețuit și ne-a obligat”. 23. 54/ Dacă avem șansa să îl dăm jos pe Băsescu și nu o facem merităm lucruri înfiorătoare/ „merităm să ne ia dracu” dacă nu suntem în stare să votăm la Referendum peste 9 milioane de oameni. 23. 55/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *