Istorie 4. 16

Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

 *

Istoria începe

de oriunde o privești

(vol. 4)

***

Prima parte, a 2-a, a 3-a, a 4-a, a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 8-a, a 9-a, a 10-a, a 11-a, a 12-a, a 13-a, a 14-a, a 15-a.

***

20. Bărbații din ochii femeilor

Pentru Brianna Caradja[1], „bărbaţii au două mari defecte: ipocrizia și orgoliul. Ei te invită la cafea nu ca să bei cafea, ci ca să facă sex cu tine”[2].

„Deborah Tannen[3] crede că bărbaţii adesea văd conversația ca pe o întrecere pe care ei o pot câştiga doar dacă impun chiar ei temele de discutat[4].

Într-un articol din 16 martie 2013, Cristina Bazavan mărturisea: „viața mi-a demonstrat că există bărbați care iubesc mai mult decît femeile. Mi s-a întîmplat mie”[5]. Dar totodată crede faptul că „femeile și bărbații sunt poligami, în esența lor. Femeile aleg însă sa fie fidele pentru că asta le acoperă o necesitate de stabilitate, de siguranță. Dar dacă sunt oneste, recunosc că, din cînd în cînd, în mintea lor apare tentația. Îi rezistă din educație”[6].

Sub pseudonimul Eva, autoarea spune: „Bărbaţii, în general, nu pot să înţeleagă o femeie care nu are nevoie de ei, iar ca să faci o relaţie să meargă trebuie să le laşi măcar ideea iluzoriedeţin controlul asupra ta, să le gâdili orgoliul şi să le dai impresia fie numai pentru un moment că eşti fragilă şi dependentă de ajutorul lor”[7].

Pentru Ligia Pop[8], bărbatul „a fost creat să aibă o femeie lângă el”[9]. Însă bărbații doresc „a avea cât mai multe femei”[10].

Simona Tache ne atenționează că „femeile sunt înnebunite după bărbați care repară[11].

Simona Ioniță consideră că „niciun bărbat nu vrea să aibă lângă el o simplă gospodină ce duhnește a mâncare. Nu vrea să aibă lângă el o femeie neîngrijită. Nu vrea să aibă lângă el o femeie care nu are o viață socială[12].

Iulia Nicolaie ne amintește că „oricât de nervos sau nemulţumit ar fi un bărbat, dacă e faţă în faţă cu o domnişoară drăguţă, care zâmbeşte frumos, e imposibil să rămână supărat. În cazul femeilor, treburile sunt exact invers[13]. Însă „femeile urăsc femei, bărbaţii urăsc bărbaţi”[14].

Mihaela Rădulescu, în decembrie 2005, declara: „nu-mi plac feministele, mai ales extremistele. Eu cred că bărbaţii ne sunt foarte necesari şi ne fac viaţa mult mai frumoasă, dacă avem norocul să-i găsim exact pe cei care ne corespund[15].

Corina Crețu consideră că „femeile au o sensibilitate socială mai ridicată decât bărbații”[16].

Pe când Bogdana Butnar ne spune că „bărbaților le place să vorbească despre lucruri importante, despre fuziuni, lansări, viziune. [Pe când] femeile vorbesc despre copii, emoții, gânduri, plăceri”[17].

Pentru Denisa Bârgău, „un bărbat care își bate nevasta și copiii nu este bărbat, [ci] e o maimuţă care merită să înfunde pușcăria”[18].

Andreea Burlacu ne vorbește despre bărbatul ideal, care e „un domn”[19]. Și el „nu se teme nici de iubire, nici de implicare, nu fuge și nici nu se ascunde, ci stă să înfrunte, cu pieptul dezgolit, orice uragan îi aduce viața. El există undeva, acolo, pentru fiecare femeie, ce are răbdarea să-l descopere și să-l aștepte[20].

Claudia Tocilă îi consideră pe bărbații gay „mai rafinați” în comparație cu ceilalți[21].

Dunia Tuel ne anunță că „femeile vor să trăiască și viața bărbatului…[pe când] bărbații vor să trăiască doar viața lor”[22].

Pentru Alessandra Stoicescu, bărbatul iubit trebuie „să fie inteligent, vesel şi foarte îndrăgostit de mine”[23].

Într-un interviu din 2008, Gianina Corondan considera că „bărbații [români] nu și-au actualizat mentalitatea, mare parte din ei gândesc cum gândeau pe vremuri”[24].

Simonei Gherghe îi plac „bărbaţii atenţi la detalii și inteligenţi[25].

Simona Cristina Ștefania Suhoi (Simona Sensual)[26] consideră că, „uneori, bărbații sunt mai javre decât câinii”[27].

Pentru Valentina Pelinel, bărbatul este „spatele femeii, protecția ei din umbră”[28].

Cosmina Păsărin a constatat că „bărbații te ajută foarte mult să vezi problemele și dintr-un alt unghi, pentru că vin cu o altă viziune, sunt mult mai curajoși, mult mai direcți  și vin cu alternative mult mai îndrăznețe la problemele care te macină”[29].

Mariana Moculescu îi vede pe bărbați drept „niște porci obsedați sexual”[30].

Lorena Lupu consideră că „autoritarismul masculin transmite exact ce nu vrea nicio femeie să vadă în bărbații din jur: egoism şi obtuzitate[31].

Bărbatul pe inima Andei Adam e unul deștept, vesel, cu simțul umorului și care îi înțelege modul ei de viață[32].

Stela Popescu crede că „femeia este mai puternică decât bărbatul, și tocmai de aceea trebuie să aibă grijă de el, să-l iubească și să-i arate că-l iubește”[33]. Iar „bărbatul și femeia trebuie să trăiască împreună, pentru că ei duc specia mai departe, iar traiul împreună nu se poate realiza decât cu iubire, nu cu demonstrații de forță[34].


[6] Ibidem.

[10] Ibidem.

[14] Ibidem.

[20] Ibidem.

[34] Ibidem.

14 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *