Faptele Apostolilor, cap. 17, 30-34, cf. BYZ

3o. „Așadar, Dumnezeu anii neștiinței trecându-i cu vederea, acum [El] poruncește tuturor oamenilor de pretutindeni a se pocăi [μετανοεῖν];

31. pentru că [El] a pus zi, în care va să judece lumea în[tru] dreptate, în Bărbatul [în] care a rânduit, credință dând tuturor, înviindul-L pe El din morți [ἀναστήσας Αὐτὸν ἐκ νεκρῶν]”.

32. Și auzind de învierea morților, unii își băteau joc, iar alții au zis: „Te vom asculta din nou despre aceasta [Ἀκουσόμεθά σου πάλιν περὶ τούτου]”.

33. Și astfel, Pavlos a ieșit din mijlocul lor.

34. Dar unii bărbați, lipindu-se lui [de el], au crezut; în[tre] care și Dionisios Areopagitis/ Areopagitul [Διονύσιος ὁ Ἀρεοπαγίτης] și femeia [cu] numele Damaris [Δάμαρις], și alții împreună cu ei[1].


[1] Sfântul Sfințit Mucenic Dionisios Areopagitul e pomenit pe 3 octombrie, cf. http://www.synaxarion.gr/gr/sid/794/sxsaintinfo.aspx, iar Sfânta Damaris a fost soția lui, și ei au fost botezați de Sfântul Pavlos dimpreună cei doi fii ai lor și cu toată casa lor, cf. https://oca.org/saints/lives/2008/10/03/206394-st-damaris-of-athens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *