Iubirea se exprima si prin cuvinte

Parintele Savatie nici nu isi doreste si nici nu trebuie sa isi doreasca sa se numeasca Fericit. Oamenii Sfinti plonjeaza in smerenie si nu in cuvinte mari despre ei insisi domnule/doamna draga.

Cum nu stiu ce inseamna altrix sau daca sunteti barbat sau femeie, mi-e cam greu sa ma descurc cu personalizarea dv. Fie si asa, trebuie sa va spun, ca cinstire inseamna iubire. A cinsti pe cineva inseamna ati spune ce ai in prisosul inimii fata de el. Daca dv spuneti un nume drag dv altcuiva, si daca celalalt nu il recepteaza cum se cuvine, va doare inima ca acest lucru nu s-a intamplat. Daca se intampla asta, inseamna ca va pasa de acel cineva pe care il iubiti dar si de numele pe care il pronuntati si care reprezinta pe cineva.

Numele nu este folosit in disparitate cu persoana. Numele indica persoana pe care o iubim si cum ne raportam la ea in cuvinte, tine de iubirea noastra. Nu putem sa venim la cineva iubit cu orice cuvinte. Trebuie sa stim sa ne punem iubirea in cuvinte, adica inima in cuvinte.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *