Atacul la preoți și credință

In articolul de astazi, 16 decembrie 2006, la rubrica Actualitate (se observa nuanta, nu?!), gasim iarasi denigrat pe parintele Daniel Corogeanu intr-un mod incalificabil si se observa predilectia contribuabililor la articol pentru a denigra zona Moldovei.

Se apropie sarbatorile si trebuie sa ni se arate cat de rai si neghiobi sunt preotii, dar si toti cei care sunt mai de-o dofta pe lumea asta.

Asteptam Legea cultelor si interdictia de a batjocori insemnele religioase si slujbele religioase. PRO TV-ul prin emisiunile de odinioara ale lui Florin Calinescu si ale gastii sale, ca si Leana si Costel, Carcotasii de la Prima, Divertis sau Lumea lui papura voua de la National TV, au predilectie pentru a batjocori pe preoti, pentru a le folosi epitrahilul si nimeni nu riposteaza.

Daca ar fi fost ceva despre familia gay s-ar fi sesizat imediat ACCEPT-ul.

Insa Bisericile nu riposteaza la orice bascalie televizata, ca tot s-or cuminti. Insa nu se vor cuminti fara lege.

Biserica Ortodoxa, daca am merge pe principiul agresiunii si relativizarii prestantei sale publice, ar trebui sa fie prima care sa protesteze ca ii este lezata imaginea, ca ii este banalizat cultul si ridiculizati preotii si credinciosii.

Insa noi nu ripostam atat de mult pe cat o fac guralivii ceilalti. E un semn de intelepciune si bun-simt, pe care nu le au denigratorii nostri. Pare-se ca nivelul lor este atat de jos incat nu-si dau seama cat de penibili sunt. Insa nici nu poti sa simti gradul de penibilitate al actiunilor tale, pana nu vii la pocainta si la vederea sinelui propriu.

Faptul ca suntem ultragiati in chip si fel, arata ca Biserica este singurul reper sigur, nealterabil in timp al lumii si care nu poate sa fie partizan unui mod ingust de a privi lucrurile.

Cine priveste ingust lucrurile, face ca domnisoara de astazi din Libertatea, care nu stia ca la Sfanta Spovedanie nu ne unge nimeni pe maini, si care ramane tot la fel de desteapta ca si inainte de a scrie articolul. Pana la urma e dreptul ei sau al lor, sa ramana prosti, daca vor.

Insa prostia si necredinta sunt cele mai rele atribute personale ale unui om care se vrea matur.

Pr. Drd. Dorin Octavian Picioruș

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *