Zi de praznic imparatesc.Ziua aderarii. Ziua bucuriei.

Am simtit in oamenii de azi-noapte de pe strazi si in aer mult har, multa bucurie, o fericire si un har care completeaza si continua bucuria revolutiei romane din 1989.

Am vazut lacrimi, imbratisari, lasere, pocnitori, oameni care se bucurau, care se distrau frumos, care jubilau. Multi dintre crestinii nostri s-au bucurat in Biserici si azi-noapte si astazi dimineata.

Entuziasm frumos. Si entuziasmul, bucuria este un har dumnezeiesc.

Am simtit in toata fiinta mea ca Dumnezeu, nu doar anul nou, e Cel care ne-a dus in alta lume, spre alta perspectiva. Astazi, dupa cum vedeti, a fost un cald de primavara: semn dumnezeiesc ca Dumnezeu vrea sa ne bucuram si ca nu trebuie sa mai lasam pe cineva, presedinte sau nu, care sa ne fure bucuria.

Avem un capital enorm de bucurie, de speranta. Mi-au dat lacrimile astazi cand am vazut cu cata bucurie am trecut, multi dintre noi, doar cu buletinul de roman si de european la fratii nostri in Ungaria sau am zburat astazi cu avionul.

Trebuie sa pastram aceasta bucurie in noi si sa muncim ca ea sa ramana in noi!

Molitvele Sfantului Vasile cel Mare ne-au curatit astazi si au curatit intregul univers de rautate, de demoni. Ne-au curatit de reziduurile non-bucuriei.

Bucuria cere curatie. Se naste din curatie. Taierea imprejur a Domnului inseamna inceputul suferintei Lui pentru noi. Acum incepe sa se rupa faradelegea noastra. Dar astazi incepe sa se stearga si pata pusa peste demnitatea noastra.

Trebuie sa ramanem bucurosi, sa muncim si sa ne veselim in bine!
La multi ani Romania mea, Europa mea, lumea mea, adica lumea lui Dumnezeu!
La multi ani pentru toti si nu uitati sa fiti voi insiva!

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.