Idealizarea lui Saddam a inceput!

Articolul din Libertatea de astazi, 3 ianuarie 2007 ( a se vedea aici) ne aduce mostrele reale ale idealizarii fostului presedinte irakian.

A fost inmormantat in propriul sau mausoleu,alaturi de fiii sai, multi irakieni il plang, multe state ale lumii considera ca a fost o masura pripita spanzurarea lui si chiar o eroare iar multi musulmani il considera un martir.

Anchetarea modului cum au iesit imaginile din sala de executie e numai praf in ochi. Uciderea lui a fost comandata, insa guvernul actual irakian si-a dat seama ca populatia va protesta si au lasat ca totul sa se faca conform vointei lui Saddam.

Moartea lui inseamna o reclama extraordinara pentru islam desi centrele de putere occidentale nu au inteles la timp acest lucru. Pe viitor, daca mai vor sa agite apele, vor pierde iarasi. Islamul e o forta vie care nu poate fi timorata daca vrei sa o elimini. Trebuie sa preferam discutia cu ei, discutia deschisa, sincera, daca vrem sa conlocuim in aceasta lume in pace.

Musulmanii, ca si ortodocsii din Serbia, au fost demonizati pe degeaba, din cauza unor instigatori la violenta.

Sa fim mai atenti cand vorbim despre razboiul postmodern sau de conflicte inter-etnice, religioase, sociale! Razboiul post-eroic ( cum il numea cineva) are la baza interese economice, financiare.

Care sunt interesele financiare ale Americii in Irak la aceasta data?
Cand va fi atacat Iranul si de ce?
Ce interese are Israelul vizavi de lumea araba?
De ce UE si Rusia nu au votat politica americana de ucidere a lui Saddam?
Care va fi cursul demonizarii in 2007? Adica pe cine mai gasim tap inspasitor pentru
toate relele lumii?

Sunt intrebari la care trebuie sa ne invitam sa meditam!

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

Un comentariu la „Idealizarea lui Saddam a inceput!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *