Multumirile noastre

Multumim celor de la Netul, un director de siteuri romanesc
http://director.netul.ro/societate_religie/religie/
pentru publicitatea pe care ne-o fac.

Multumim de asemenea domnului Ilie Catrinoiu, webmasterul blogului Atitudini fara platitudini (http://culianu.wordpress.com/) pentru aprecierile din interviul oferit domnului Marius Parciu ( http://mariusparciu.directnews.ro/2007/01/04/interviu-cu-ilie-catrinoiu/)

Multumim de asemenea directorului web Google si Yahoo si nu in ultimul rand WordPress.com- ului( furnizorului platformei noastre web), pentru promovarea atat de calduroasa pe care ne-au facut-o.

Aceleasi multumiri, in preziua implinirii a o luna de la infiintarea blogului nostru, transmitem tuturor vizitatorilor nostri de pana acum, celor care ne-au sprijinit cu rugaciunile si incurajarile lor si tuturor webmasterilor romani si straini care nu uita sa fie ei insisi mai inainte de a fi folositori celorlalti.

Munca noastra, a tuturora, de a da informatie nu numai orizontala, imediata, ci si verticala, trecuta prin spiritul nostru, ne-a facut si ne va face sa avem respectabilitate intre celelalte specii de jurnalism non-profit.

Scrisul pe blog sau pe site inseamna jurnalism. In blogul nostru credem ca gasiti ceea ce se numeste jurnalism ortodox dar si o deschidere catre tot ce inseamna autentic, frumos, smerit, sfios dar si principial.

M-am bucurat sa gasesc pe blogurile romanesti principialitate, curaj dar mai ales respect fata de cititori. In masura in care vom fi folositori prin ceea ce scriem aici, vom atrage tot mai mult atentia spre noi, ca spre o breasla in constituire, care, de ce nu?, ar putea fi remunerata foarte bine de statul roman, pentru beneficii in educarea si dinamizarea populatiei.

S-a vazut cum in zilele cand presa nu a functionat, in zilele de 1 si 2 ianuarie anul curent, cititorii de presa ne-au cautat blogurile cu multa aviditate, incat mai toate blogurile au facut un raiting uluitor.

Ce inseamna asta? Ca lumea educata, care se educa continuu, nu se mai uita prea mult la televizor, pentru ca si-a dat seama ca ni se desconsidera capacitatea de judecata si de selectie. Ne uitam numai la ceea ce are un anume grad de inteligenta si de savoare. Alegem.

Blogurile, in comparatie cu multele acuze care ni se aduc, multe dintre ele, au o selectie riguroasa a informatiei prezentate. Acest lucru atrage: prospetimea, inventivitatea si netolerarea butaforiei informationale.

Eu cred ca trebuie sa continuam prin a ne creste respectabilitatea si constiinciozitatea in ceea ce facem!

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *