Nevroze de rating

362504649_4ed23aa71f.jpg

Cred ca am ajuns mult prea departe cu psihoza ratingului si cu ceea ce facem pentru el. Televiziunile, ziarele, siteurile, blogurile, scad pe zi ce trece, per-total, consistenta informatica,prestigiul pentru munca, normalitatea informatiei si se dedau la cancanuri si pornografie verbala sau imagistica.

Devenim lamentabili din ce in ce mai mult. Se anunta doua noi televiziuni ( Cosmo TV, a domnului Vadim si Becali TV a domnului George Becali), o noua fata a postului Romatica prin doamna Teodora, dar pana unde suntem dispusi sa mergem cu destrabalarea si cu incultura?

Am observat ca difuzarea manelelor a coborat in grila de programe si s-a stabilizat tot mai mult talk-showul si amuzamentul dezmatat. Cand gasesti un interviu normal, o discutie si un zambet cu capul pe umeri este un eveniment.

Ieri am vazut un nou interviu cu doamna Mociornita la National TV si am vazut prin dumneaei, un fel de normalitate care mi-ar placea sa existe mai des pe ecrane. Emisiunea domnului Patapievici de pe TVR Cultural, joia, si Altfel-ul de duminica, ca si Garantat 100% au ramas printre rarerele emisiuni unde poti respira normalitate.

Trebuie sa intelegem odata, ca nu putem merge cu anormalitatea programelor pana la cote insuportabile, si sa mai putem sa fim, in acelasi timp, oameni echilibrati. Acest mod de a fi al omului extremelor e cel mai daunator lucru la nivel personal.

Prea mult dezgust in ceea ce facem sau prea multa facilitate. Scriem lucruri usoare si le mestecam pe nerasuflate. Ne plictisim prea repede de noi si de ideile noastre si in acelasi timp incepem sa uitam foarte repede, de la zi la zi, ce se petrece cu noi si cu lumea in care traim.

Trebuie sa diminuam goana dupa rating! Trebuie sa ne punem pe construit lucruri serioase si sa nu mai fugim dupa a fi primii in top.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *