Livrarea pe banda rulanta a atrocitatilor

In numarul de astazi al Libertatii am dat peste un articol zrobitor, din gama celor care trebuie sau sa ne taie pofta de mancare sau sa ne umple de suspiciune fata de toti oamenii de pe fata pamantului. A se vedea aici.

Un multimilionar canadian a omorat 67 de femei, a transat trupurile acelor femei, o parte din membrele lor pastrandu-le in frigider, alta parte aruncadu-le la porci iar din unele facand…carnati.

Dupa o asemea stire, ca si dupa acelea ca a fost violata nu stiu ce femeie in varsta sau si-a violat si ucis mama, s-a spanzurat nu mai stiu cum …sa ma ramai om fara obsesii cred ca e greu. Ca sa ingurgitam fara urmari astfel de stiri despre aberatii de comportament inseamna ca am ajuns bolnavi rau de tot, ca suntem de plans.

Dislocarea sensibilitatii noastre, mutatiile interioare care se petrec cu noi sunt infioratoare daca incercam sa ne privim din cadrul unor comunitati unde astfel de orori nu se petrec cotidian sau nu s-au petrecut niciodata.

Insa consumatorii de media sunt bombardati sistematic cu astfel de orori si li se intretine o stare de frustrare sau amenintare continua, care nu are de multe ori nici un fundament.

Stirile din media romaneasca sunt rare ori sensibile. Aflam despre orori si morti in lant pe un ton neutru sau chiar umoristic. Prezentatorii au ajuns si ei aproape imuni la micile morti si drame umane, si mai tresar atunci cand e vorba de mari cataclisme.

E sigur ca toate vor sa ne duca spre un fel de umanitate care nu are nimic sigur, nimic sfant, nimic infailibil. Pretul nostru pare a fi acela de a deveni viabili numai daca ne transformam in monstri veritabili.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

3 comments

  • nu stiu de ce va mirati doar stiti foarte bine ca „smintelile trebuie se vina „,semnele dezlegarii diavolului.

  • Dupa ce ieri v-ati facut reclama gratuita la noi pe blog, cu numai doua postari in blogul dv., astazi veniti ca sa ne spuneti ca nu aveti nicio dilema. Nu va dati numele pentru ca va e rusine cu dv. sau pentru ca numele dv. nu este relevant? Cand vii undeva ca invitat te prezinti, iti spui o parere cuviincios si pleci linistit. Dv., care vorbiti in numele smereniei, puteti sa faceti oare acest lucru alta data sau ma determinati sa va sterg mesajele de fiecare data? Daca vreti sa lasati un mesaj celui care conduce un blog, va dati numele, spuneti ceva si dv., faceti un comentariu si apoi va puteti face si reclama.

  • sunt un nimeni din pacate pentru mine si pentru cei din jurul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *