Antipoezia de dupa masa ( poem de clasica rezonanta)

Daca Emil Brumaru vorbeste toata ziua de femei,
Kiki Vasilescu rupe revistele semidocte iar
Ioana Baetica e in mod fals obsedata de sex,
afara e frig de te doare in basca si cainii au figuri in cap.

Se tot mira poetii de ce Savatie Bastovoi nu mai vrea sa scrie poezie din aia de pierde vara si de ce nu avem cu totii obsesii sexuale puternice, incat sa ne vina sa mergem pe pereti. Acum e la moda sexul, toata lumea injura pe toata lumea, toata lumea e o mahala puternic retardata de conflicte sau de curentii de aer dinspre polul nord. Maine literatii se vor ocupa oare de crime in serie?

Se vinde foarte bine Cartarescu dar pe nimeni nu intereseaza cultura. De fapt ce e cultura? Daca ai taste poti sa faci cultura, zice Zosoram. Cineva se impiedica tocmai acum de o metafora, cineva sudeaza niste substantive haotic, de enerveaza pana si pietrele de canalizare; nu stie omul ce e litota, pune doua puncte si mai mananca un hot dog.

Acum daca ai fotbal inseamna ca esti academician. Dai un uspemetri cu capul, iti stergi nasul in batista pe care nu o ai, tipi ca energicul pentru ca esti marfa expirata si generatia de maine e tributara celei de ieri.

-Nu te enrveaza, ma, sa tipi ca descreieratul, zice mama lui Cornel?
-NU!…Asa e la moda acum: care e mai prost tipa mai tare. De ce sa nu tip daca sunt liber?
Insa a venit politia si l-a luat pe Cornel la intrebari, la perchezitii si la ambiguitati. Dar el n-o sa vorbeasca cu politistul despre ce urlase, l-a intrebat daca nu are blog. Tu ai ma blog?, intreba el.

Politistul crezu ca e vreo injuratura si ii mai dadu doua cartoane de oua pe gratis. Asta iar il intreaba si politistul ii mai da doi litri de benzina, din colt, de la tanti Lili.

De fapt a zis si domnu’ Iliescu, zise Cornel, ca pe blogurile alea scriu toti derbedeii, ce le trece prin cap, ca e o incaierare intre clanuri. Cand auzi politistul ca domnu’ Iliescu e pronuntat intr-un respect fidel si calm de catre Cornel, zis si Alifie, atunci intelese ca blogurile astea nu sunt din alea de perchezitionare, ci e o treaba de marfa.

Sa ne intoarcem la punctele noastre de suspensie. Avem emisiuni joase, ca sa nu te doara genunchii. Cineva mi-a zis: Astia cred ca nu dau emisiuni bune la TV pentru ca sa nu ne invete cu exigente mari. Asa e: daca ne baga secvente mari si exigente mari, incepe sa ne doara capul, sa ne plezneasca capul, sa ne urle capul si daca ai capul mare sau te taie capul sau te inmoaie capul inseamna ca esti cu cap tare.

Urmaresc atent petele de cerneala pixeloasa, din mii de pixelii ai displayului. Sunt sigur ca el, ea, ei, vor crede ca am cineva cu ceva. Dar nu am nimic cu nimeni. O cana de apa sta in dreapta mea si mai beau ceva apa si ma gandesc la amicul meu de pe net, care imi da carti si imi spune ca se imbata cu apa si cu intentii bune.

Intentiile bune sunt ca painea. Cand nu le ai mori de foame, cand ai prea multe dai si la altii iar cand ai timp mai mult atunci ar fi bine sa te rogi.

-Eu nu ma rog, zise Cornelus.
-De ce, il intreb eu.
-Pentru ca nu vreau.
-Inseamna ca nu vrei sa fii fericit, Cornelusule, inseamna ca nu vrei sa fii fericit.

E bine sa strecori niste fraze, pe ici, pe colo. Baietii cu blogul vin si se uita. Hmm!…, zice unul, ca maraitorul. Asta e dus cu pluta, zice el la adresa mea, transformandu-se in ganditorul de la Hamangia care mananca seminte de floarea soarelui necoapte.

Nu conteaza, nu conteaza,
e si el o capra breaza,
un copil si o garoafa…oricine trece de o anume limita a decentei se numeste impertinenta.

Ultimul vers este un enunt: parintii ar trebui sa spuna povesti copiilor inainte ca ei sa adoarma. Povesti adevarate.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.