Dan Puric si crezul inimii sale

dan_puric2.jpg

Am primit astazi dimineata prin email un interviu cu domnul Dan Puric, probabil publicat undeva, dar fara sa mi se spuna sursa de unde a fost preluat. Pentru exceptionalitatatea acestui interviu il redam integral, asa cum l-am primit si apoi, alte trei linkuri catre interviuri ale aceluiasi om de
cultura.

Textul primit:

– Cum l-a descoperit Dan Puric pe Dumnezeu?

– Eram elev in clasa a doua, ma pregateam sa devin pionier, eram un copil inregimentat. Dar intr-o zi a venit pe la noi bunica si-a spus, in treacat: „Auzi, draga, ce tampiti sunt comunistii, cica nu exista Dumnezeu”. Afirmatia ei mi s-a infipt drept in minte.

Fireste, nu L-am aflat pe Dumnezeu atunci, eram mult prea mic pentru o asemenea intelegere, dar pe masura ce cresteam, adevarul a inceput sa fie tot mai vizibil pentru mine. Se dezlipeau minciunile de pe el, una cate una, ca foile de pe ceapa. Totusi, pana in 1989 am fost strain de Biserica. Eram in faza de turism: la rastimpuri, intri din curiozitate, privesti, poate iti place ce vezi, dar nu participi.

– Totusi, faptul ca mergeati chiar si rar la biserica, dovedeste ca Dumnezeu va era undeva, aproape…

– Privind retrospectiv, cred ca El m-a mangaiat tot timpul si mi-a vorbit, dar atunci nu am realizat lucrul asta. N-aveam timp, eram o inima fugarita. Ca toti romanii. Dar am fost, categoric, in mila lui Dumnezeu. Ceva imi spunea asta si la acea vreme, dar era pentru mine un sentiment neclar, il simteam ca pe un suspin. Stiam ca mai trebuie sa fac un pas inainte, dar n-am putut singur si n-a avut cine sa ma ajute.

– Parintii dvs. nu erau credinciosi?

– Ba da, tata era de o credinta care si acum imi este exemplu. Mama avea un fel de credinta boiereasca, mai ritualista, specifica familiei din care venea. Dar erau speriati prea tare de vremuri si doreau sa ne protejeze. Ascultau pe furis Radio Europa Libera si se temeau, probabil, sa ne dea o educatie religioasa serioasa, ca sa nu se auda, si raul sa se abata asupra noastra. Tata a avut pamant destul de mult, era medic si se temea sa nu fie inchis pentru originea sa sociala. Nu voia sa le dea comunistilor nici un pretext.

– Cand s-a petrecut convertirea?

– Acum vreo sapte, opt ani, dupa un impas major al vietii. Am trecut printr-o disperare sufleteasca, pentru care nu exista solutii rationale. Atunci am realizat ca fara El nu pot iesi din criza. Cand m-am intors cu fata spre El, m-a primit extraordinar, cu o bunatate care nu incape in cuvinte si de care nu vreau sa ma mai lipsesc.

– Cum anume s-a intamplat?

– Nu vreau sa intru in detalii, pentru ca sunt chestiuni prea intime. Vreau sa ramana in taina inimii mele. Important este ca L-am aflat pe Dumnezeu, intr-un tarziu, dar nu prea tarziu. Fapt este ca am cunoscut o serie de oameni care mi-au deschis calea, ca sufletul meu a inceput sa se aseze in timpul Liturghiei. Si acum sunt in alta etapa.

– In ce fel ati descrie schimbarea din interiorul dumneavoastra?

– Intai, trairea credintei mi-a schimbat felul de a privi viata. Parca am intrat intr-o baie de lumina si mi s-au limpezit lucrurile, m-am lamurit odata pentru totdeauna. A incetat cautarea mea sfasietoare. Citisem mult pana atunci, mai ales despre religiile orientale, incercand sa ma inteleg.

Dar nu ma odihneam cu ele. Aveau un caracter labirintic, dadeam de o usa, ma bucuram, cand colo intram intr-un tunel. Pe cand acum, am intrat intr-o lumina, stiu ca fara Dumnezeu nimic nu este posibil, stiu ca prin credinta poti muta si muntii, nu mai am teama de raul care mi s-ar putea intampla. Am o viziune optimista asupra vietii si o bucurie data de faptul ca viata de aici nu este decat o pregustare pentru viata de dincolo.

„Adevarata arta este arta crestina”

– Cand ati simtit nevoia sa exprimati in limbaj teatral un mesaj crestin? Si de ce?

– A venit de la sine. N-a fost un gest premeditat. Mi s-a dat si am dat. M-am exprimat potrivit sufletului meu. Pe urma, am realizat ca arta adevarata este arta crestina. Si cred ca viitorul este al ei. Arta lipsita de Dumnezeu nu e arta – o putem numi divertisment, performanta, dar nu arta.

Arta este marturisire, fara ca prin asta sa fie neaparat arta bisericeasca. Restul e mimetism, e fals, gol. Eu mi-am inteles menirea astfel: sa matur poteca spre Biserica. Incerc sa-l sensibilizez pe omul modern prin arta, fata de cuvantul Mantuitorului.

– Cum ati reusit sa transfigurati mesajul crestin in jocul de teatru?

– Avea Picasso o vorba buna: „Nu caut, gasesc”. Adica inspiratia iti vine de dincolo de tine. Totusi, exista si momente de cautare, de ratacire. Dar cand vrea Dumnezeu, gasesti. Sigur, exista si metode, si formalisme, si un spirit al cautarii. Eu nu aplic insa o reteta.

Trebaluiesc prin casa, ascult muzica si gandesc. In acest timp mi se desfasoara tot spectacolul sub ochii mintii. Nu scriu nimic, n-am caiet de regie si alte chestii din astea. Vin la teatru si povestesc cum va fi piesa, iar apoi ne apucam de treaba.

Piesa „Don Quijote, made in Romania”, cea mai recenta creatie a dvs., are nu numai un mesaj crestin, ci si unul anticomunist. Ce legatura este intre cele doua mesaje?

– E vorba despre atitudine. Don Quijote era in lumea machiavelica occientala la fel de singur ca un Petre Tutea la noi, sub comunism. Fiecare in contextul epocii sale isi pastreaza verticalitatea. Fiecare vede pericolele care pandesc neamul lui. Don Quijote este un cavaler, dar are si comportament de monah; o traire ascetica si o inclinatie naturala spre a face bine, spre a da ajutor celor mai slabi. Ca si cei care au rezistat comunismului la noi.

Tutea este unul; Noica, altul… Cervantes a vrut sa protesteze prin aceasta opera contra „telenovelelor” de la acea vreme, romanele cavaleresti, si a creat acest personaj „nebun”, usor ridicol. In fapt, un rebel care nu intra in jocul unei societati decazute. Cervantes a fost esentialmente crestin si a pus aici mesaj crestin. Cand am citit cartea, mi-a fost usor sa fac o piesa cu mesaj crestin. Dar am mai vazut si latura politica.

Don Quijote a vazut in morile acelea de vant niste monstri disimulati. Si comunismul este un asemenea monstru – multa vreme ascuns sub masca umanismului, la fel ca si globalizarea actuala, un alt monstru care creste sub pretextul facerii binelui public.

Oamenii, in general, nu vad aceste feno-mene cum sunt in realitate. Le lipseste ochiul duhovnicesc, care sa le arate monstruozitatea lor. In perioada interbelica, la noi au fost insa si foarte multi intelectuali care au vazut corect ce inseamna comunismul; sunt destui si azi cei care vad adevarata fata a globalizarii.

„Teatrul meu dezvrajeste publicul”

Piesele dvs. sunt foarte gustate de public. Ele au starnit entuziasmul, si in tara, si in strainatate. Cum va explicati succesul de care va bucurati ca autor de mesaj crestin, intr-o lume aproape pagana, care cauta sa-si stearga amintirea sacrului?

– In basmul „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, cand eroul ajunge pe taramul de dincolo, i se spune sa nu mearga niciodata pe o anumita campie. El totusi ajunge acolo, nu din curiozitate, ci din neatentie, fugind dupa un iepure. Si, dintr-o data, incepe sa-si aduca aminte cine este, care ii sunt parintii…

Pana atunci, traise intr-o amnezie desavarsita. In relatia mea cu publicul, eu sunt iepurele. Il dezvrajesc, ii redau memoria, ii arat de unde vine si incotro se duce. Si succesul meu cred ca inseamna ca publicul isi redescopera dragostea pentru cel care ne-a zidit.

– Lucrati mult cu tineri actori. Cum se implica ei in demersul dvs. teatral: din obligatie, din credinta?

– Eu cred ca o fac din dragoste. Dragostea nu poate fi simulata. Ei insisi isi aduc aminte de origini. Am o relatie foarte buna cu majoritatea tinerilor care vin sa joace cu mine. Nu caut sa le impun nimic, ci doar sa-i dumiresc si sa-i invat ce stiu. Unde nu gasesc ecou, nu insist.

– In ultimii ani, ati luat de mai multe ori atitudine publica, in spirit crestin. Ce v-a impins sa marturisiti credinta, nu numai pe scena, ci si in agora?

– Am constientizat ca neamul nostru este in primejdie si ca sunt obligat sa trag semnalul de alarma. Un artist trebuie sa fie si o constiinta publica, macar in vremuri de restriste. Pana sa vina doctorul, incerc sa-mi resuscitez neamul cum ma pricep. Nu stiu daca sunt competent in domeniul asta, dar nu am voie sa stau cu mainile in san. A marturisi este darul pe care ni-l face Cristos.

„Sa privim detasat integrarea.
Ei ne civilizeaza, noi ii spiritualizam”

– Romania a aderat la UE. Va intreb ca pe unul care a vazut toata lumea: ce inseamna integrarea din perspectiva spirituala? Vine si de aici vreun pericol?

– Este nevoie sa privim detasat integrarea. Ei ne civilizeaza, noi ii spiritualizam. Ei ne aduc administratie performanta, dar sufleteste le putem noi darui mai mult. Romania intra in „Europa” secularizata, dar in ce masura va intra Europa secularizata in Romania crestina?

Cu mare discernamant, trebuie sa ne opunem la a fi anexati unei ideologii, transmise prin asa-zisa „societate civila”. In aceasta relatie, trebuie sa fim dezinhibati si sa ne comportam firesc, deschisi la dialog. Sa avem puterea de a spune ce merge si ce nu merge la noi. Dar nici sa nu ne isterizam pentru pericole presupuse.

– Artistii sunt prin excelenta in avangarda societatii. Nu va temeti ca veti fi vazut cel putin ca inadecvat, daca va afirmati ca un crestin practicant?

– Nu sunt primul actor care a facut asta. In istoria crestinismului exista exemple ilustre. In timpul Imperiului Roman, Sfantul Porfirie si Sfantul Ghelasie au fost mimi. Chemati de imparat sa batjocoreasca taina botezului, au iesit din apa si au marturisit credinta. Nu ma intereseaza cum sunt etichetat, pentru ca eu stiu cine sunt.

– Parintele Arsenie Papacioc spune ca trebuie sa ne straduim ca toata viata sa fim prezenti in Cristos. Mai poate omul contemporan sa faca asta?

– Cred ca da. Dupa mine, inainte de toate, trebuie sa punem capat unui comportament schizoid, manifestat la scara mare in randul celor care spun ca sunt crestini. Adica, dupa ce-am iesit de la Sfanta Liturghie, sa nu uitam de Cristos, ci sa prelungim trairea din biserica si in viata cotidiana. Multi dintre noi nu „imbisericesc”, in sens duhovnicesc, familia, societatea, odata iesiti din biserica de zid.

Devin strict cetateni, straini de Dumnezeu. Este mare pacat. Inseamna ca participarea lor la viata Bisericii se rezuma la un ritual. Evident, nu vorbesc aici despre institutia Bisericii, nici macar despre ierarhia bisericeasca. Ma refer la comunitatea de iubire adunata in numele lui Dumnezeu, comunitate care trebuie sa ramana in iubire, si nu poate, daca Il uita pe Cristos.

Apropo de asta, imi amintesc o vorba a Parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea Petru Voda. Era intr-o duminica, puhoi de lume la manastire. Privind la credinciosi, Parintele mi-a spus: „Ii vezi ce multi sunt? Daca ii pui sa aleaga intre Dumnezeu si vrajmasul, se duc la necuratul”.

Adica, majoritatea oamenilor, chiar credinciosi fiind, nu sunt dispusi sa plateasca vreun pret pentru a alege intre bine si rau, intre lumina si intuneric, intre adevar si minciuna. Si, de cele mai multe ori, le este mai usor sa aleaga raul.

„Pe mine ma intereseaza sufletul,
nu imaginea mea”

– Dati-ne un exemplu!

– De pilda, de o vreme incoace, sunt atacate icoana, educatia religioasa in scoli, intr-un cuvant, Biserica. Si nu prea se opun multi crestini. Asteapta sa ia atitudine institutia Bisericii. Dar Biserica suntem noi toti, si noi slujim – dupa cum zice Sfantul Apostol Pavel.

Este interesul, dreptul si datoria noastra sa ne aparam. Lenea sufleteasca si de gandire insa ne paralizeaza, ne face iresponsabili. Nu avem voie sa fim spectatori la ce ni se intampla. De ce nu avem o atitudine ferma si exprimata rapid? Multi se scuza in numele smereniei.

Dar smeriti fata de ce? Smeriti fata de ticalosi? Nu. Iar trebuie sa-l citez pe Parintele Iustin Parvu: „Tara asta are inflatie de smerenie. Dar uneori este nevoie si de sfanta palma a Sfantului Nicolae”. Trebuie sa fim traitori si luptatori in ortodoxie. Vorba lui Nae Ionescu: in ortodoxie nu vii sa sforai, ci sa fii treaz. Atacurile care se dau astazi asupra ortodoxiei reprezinta hartia de turnesol a crestinului adevarat din Romania.

Recent, ati participat la o masa rotunda, organizata de revista „Lumea” si PNG. O parte dintre cei care v-au vazut langa Gigi Becali s-au declarat neplacut surprinsi, crezand ca ati intrat in partidul lui. Conteaza contextul in care iei atitudine?

– Mi-au ajuns si mie la urechi tot felul de vorbe. Cei care gandesc asa au fost atenti la imaginea lui Dan Puric, nu la mesaj. Ca si cum e mai important nu ce spun, ci unde o spun. Pastrand proportiile, e ca si cum i-ai reprosa Maicii Tereza ca l-a vizitat pe Iliescu, fara sa fii atent la ce a vrut sa faca prin asta. Eu trebuia sa merg acolo pentru ca era o dezbatere importanta, despre crestinism in Uniunea Europeana.

Sunt dezamagit ca s-au grabit unii sa ma considere in solda lui Gigi Becali. In virtutea comportamentului meu de pana acum, puteau sa-mi acorde credit, sa fie convinsi ca nu sunt un oportunist. Sunt persoane publice care nu iau atitudine, pentru ca se tem sa nu-si strice imaginea.

Eu, unul, ma duc oriunde ca sa-L marturisesc pe Cristos, indiferent ca sunt injurat, terfelit sau banuit de cine stie ce combinatii. Pe mine ma intereseaza sufletul, nu imaginea mea. Sa fiu onest cu ce mi-a dat Bunul Dumnezeu.

Interviu luat de Claudiu Târziu

……………………………………………………………………………

Dupa cum se observa interviul este foarte recent.
Alte linkuri catre interviurile sale: 1, 2, 3.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

13 comments

 • Un coleg mi-a trimis linkul spre articol, fapt pentru care îi mulțumesc înca odată. Acesta este:
  http://www.formula-as.ro/revista_754__8027__despre-dumnezeu,-cu-un-artist-de-exceptie:-dan-puric.html
  Astăzi seară, 18 februarie 2007, domnul Dan Puric va fi de la ora 22 pe TVR1.

 • Pingback: INVITATIE LA TEATRU … Don Quijote de Miguel de Cervantes - sambata 9 februarie ora 19 « ADEVARUL TE FACE LIBER

 • Imi place enorm Dan Puric. Am participat la conferinta cu tema „cine suntem”.Abia astept sa vina din nou la Cluj.

 • Carmen Alexandrescu

  L-am descoperit recent pe Dan Puric si pot sa afirm cu toata certitudinea ca m-am indragostit de el.Este extraordinar!

 • Dan Puric e un geniu spiritual…Probabil va salva multi tineri cum m-a salvat si pe mine prin tot ce a facut si spus…

  Noroc ca am ascultat, altfel…Are o carte recent scoasa „Cine suntem” cu interviurile.

  Si eu m-am indragostit de cuvintele lui. E un om de milioane. la deschidere a stat 4 ore cu noi …mai trebuia sa facem putina gimnastica…si stateam pana dimineata.

 • Valentina Buteica

  Am avut si eu marea bucurie sa il ascult pe Dan Puric, la lansarea cartii sale: „Cine suntem”.

  Sufletul meu canta, ascultandu-l. Sufletul meu se smerea traind responsabilitatea identitatii. Sufletul meu iubea, raspunzand astfel durerii mele de a nu sti sa iubesc.

  Dumnezeu era acolo, impreuna cu noi toti, intr-o revarsare de binecuvantare si iubire.

  Azi, inca, ma simt invaluita in acea stare binecuvantata care ma patrunde de acea bucurie nestricacioasa, pe care, in rugaciunile lor, sfintii ne indemnau sa o cerem. Si imi amintesc ca cineva a spus ca: „Bucuria este cea mai simpla manifestare a recunostintei”.

  Stiu ca Dan Puric nu are nevoie de nimic, pentru ca Domnul Dumnezeu ii face parte de toate cele de trebuinta sufletului sau si ca darul nostru de iubire este, poate, palid.

  De aceea, nu pot sa fiu decat recunoscatoare, pastrand in suflet bucuria pe care mi-a facut-o vorbindu-mi de Dumnezeu, inradacinandu-ma in neamul meu crestin romanesc si atingand sufletul copilului meu.

  Fie ca Domnul Dumnezeu sa il rasplateasca!

 • ciprian ghinescu

  imi place tot ceea ce face Dan Puric.
  este un exemplu demn de urmat.
  Dumnezeu L-a mingiiat pe el dar, si pe poporul roman dindinu-l pe el.

 • Buna ziua Dan!

  Ca o veche cunostinta si poate departe de a fi retinuta de memorie am sa las totusi un indiciu „CARPATI”.

  Felicitiari si mult succes in continuare pe drumul nemuririi,Carmen B

  ……………..
  Doamnă Carmen,

  nu ştiu cum ne-aţi confundat cu Dan Puric…dar saitul său e aici:
  http://www.danpuric.ro/

 • HAIDEŢI TINERI

  Aprilie ’93

  PARTEA ÎNTÂI

  Hei, neam ajuns de ocarã
  Nu auzi cum plânge Dumnezeu
  La fiecare poartã închisã?
  Voi, cei însinguraţi de pãcatele voastre,
  Voi, cei însinguraţi din cauza urii din voi
  Lepãdaţi tina pãcatului vostru
  Şi întindeţi braţele spre Iisus Hristos
  Iisus Hristos, Mântuitorul lumii!!

  Tineri , voi ce sunteţi bãtrâni
  Pentru cã sunteţi bãtrâi sufleteşte,
  Aruncaţi bãtrâneţea din voi,
  Primind lumina lui Iisus,
  Primind lumina de candelã
  În ochii voştri spurcaţi de sãruturi,
  De idei ce nu v-au folosit niciodatã,
  De ţigãri şi dansul satanei.
  Şi-a fãcut omul jucãrii,
  Ca sã-şi uite de pãcate,
  Sã-şi umple timpul lui gol de gândire
  Şi l-a uitat pe Dumnezeu-e atât de simplu!!

  Şi-a fãcut maşini, blocuri , avioane,
  Are ştiinţa cu care creeazã goluri de aer,
  A distrus copacii şi a strivit florile
  Şi crede cu atâta mândrie în el,
  E persoanã importantã în lume,
  Devenit din maimuţã om !!!
  Îşi aprinde becuri şi le-nchide când vrea,
  Astea ţin loc de soare , de luminã,
  Dã drumul la muzicã , la casetofon
  Şi aude spurcãciunile lumii cântând,
  Dã drumul la televizor
  Şi vede femeile goale cum se-ntind ca viermii.

  E bogat, are de toate “învãţatul” nostru,
  Pleacã în strãinãtate sã-şi “etaleze cunoştinţele”
  America e la modã, nu mai e Parisul,
  El nu-şi vinde ţara, şi-o dã degeaba,
  Nu-şi mai place neamul, e de proşti, de calici,
  Nu are dolari România, nu are, e calicã,
  Nu are oameni vrednici sã-i asculte vorbind.

  PARTEA A DOUA

  Haideţi tineri, feciori şi fecioare,
  Voi haiduci minunaţi ai neamului meu,
  Intoxicaţi în felul acesta, nu simţiţi,
  Nu simţiţi ,cum acel ceva sensibil din voi,
  Plânge de fricã sã nu fie distrus?
  Prinţi şi prinţese ai neamului meu,
  Nu vã apasã povara prostiei din jur?

  Haideţi tineri adevãraţi
  Sã devenim tineri prin lumina Liturghiei,
  Sã devenim tineri desãvârşiţi,
  Cântând lui Dumnezeu şi oamenilor despre iubire.
  Noi, cei ce ne temem de bãtrâneţe,
  Noi , cei ce ne temem de moarte,
  Sã aruncãm toatã scâraba ce vine din tinã,
  Sfinţindu-ne trupul nostru,
  Îndumnezeindu-ne speranţa noastrã,
  Înãlţându-ne sufletul nostru,
  Pentru a devevi îngeri aici pe pãmânt.

  Hei , tineri monahi şi mireni totodatã,
  Sã fim tineri prin rugãciunea noastrã,
  Gãsindu-l pe Dumnezeu, pe pãmânt fiind,
  Nu mai suntem bãtrâni, nu mai suntem morţi,
  Suntem pururi tineri, chiar si bãtrâni fiind.
  Sã aruncãm, sã aruncãm toate pãcatele noastre,
  Nu vedeţi câtã suferinţã aduc?
  Sã ne spãlãm trupul şi sufletul nostru,
  Prin botezul lacrimilor noastre,
  Sã venim la Iisus, Mântuitorul lumii,
  Cãci prin El moartea este învinsã,
  Suntem în viaţã şi prin viaţã în El.

  Haideţi, haideţi tineri şi vârstnici,
  Monahi şi mireni totodatã,
  Sã rãsturnãm sufletul nostru cel întinat,
  Întinat de pãcate,
  Sã devenim pururi tineri în lumina lui Iisus,
  Iisus Hristos, Mântuitorul nostru,
  Înãlţat la ceruri şi prezent cu noi,
  În serile de tainã a rugãciunii noastre.
  Haideţi , haideţi tineri,
  Nu vedeţi ce greu este sã fii singur?
  Singur numai cu prostia şi cu pãcatele tale
  Şi a celor din jur?
  Singur şi numai cu dorinţa de a fi alãturi
  De cel care luptã la fel ca şi tine?

  Haideţi , feciori şi fecioare,
  Haiduci minunaţi ai neamului meu,
  Plãieşi tineri ai sfântului Ştefan,
  Lucraţi tainic prin rugãciunea voastrã,
  Daţi perdeaua neguroasã din faţa ochilor voştri,
  Mistuiţi-vã în codri de gânduri
  Şi luaţi aerul dreptãţii în piept.
  Hei, mã auziti, mã auziti, prinţi si prinţese,
  Ajutaţi-mã, ajutaţi-mã ,
  Nu mai pot singurã, am obosit!
  Hei, hei, mã auziţi,
  Nu suntem calici, nu suntem neam de ocarã,
  Putem rãsturna rãul din noi şi din lume,
  Putem învinge moartea sufletului nostru.!!

  Haideţi, haideţi tineri,
  Sã repetãm cuvintele Mântuitorului,
  ”Fiţi desãvârşiţi precum Tatãl vostru
  Cel din ceruri desãvârşit este!”
  Haideţi, sã devenim noi înşine
  În propria noastrã libertate,
  Prin lumina lui Dumnezeu!
  Sã facem din neamul acesta ajuns de ocarã
  Sã dãinuie printr-o cetate de sfinţi.
  Sã facem din el aşa cum l-a visat Eminescu,
  Şi Bãlcescu şi Iancu, şi Tudor Vladimirescu,
  Aşa cum îl visa fiece domnitor,
  Legat de pãmânt şi de ţarã,
  De înţelepciune şi de Dumnezeu.
  Haideţi tineri, monahi şi mireni,
  Sã ne-ajutãm prin cuvântul nostru lãuntric,
  Nu simţiţi, nu simţiţi cum cineva bate la uşã
  Iar noi nu deschidem?

  Haideţi sã privim , sã privim la minunãţia naturii
  Şi vom auzi, vom auzi , cum cântã Dumnezeu!!!
  Hei, frumuseţe tânãrã şi trainicã ,
  Tineri ce suntem tineri şi vom rãmâne tineri,
  Sã aducem jertfa sufletului nostru
  Pe altarul creaţiei,

  Ce este viaţa noastrã îndumnezeitã.
  Ştiţi, pãmântul are nevoie de sfinţi
  Cum are nevoie o floare de soare,
  Luaţi-vã rolul în serios
  Cã Dumnezeu ne aşteaptã în tainã
  Sã pângem şi sã vorbim fericiţi
  Alãturi de El.

 • Slavit sa fie Domnul ca El lucreaza la inimile noastre sa ne intoarcem la El.

  Domnul sa il binecuvinteze pe dl Dan Puric si sa-L foloseasca in Lucrarea de propovaduire a Adevarului Vietii pe mai departe.

  Am intrat pe site de curiozitate si ma bucur ca am facut acest lucru…

  Fie ca Domnul Dumnezeul nostru sa ne ajute sa il recunoastem pe El ca Dumnezeul Atotputernic si sa ne intoarcem la El ca la Mantuitorul nostru, Unic si Adevarat.

  Domnul sa ne binecuvinteze tara…

 • În afară de acest articol, aţi mai văzut vreun altul la noi pe blog?

  L-aţi căutat pe Dan Puric pentru că e artist sau… teolog?

  Nu vi se pare că dv. căutaţi pe bloguri ceea ce vi se spune…dar nu ceea ce vă place?

 • Sa stiti ca am auzit in ultima vreme destul de multe ori numele „Dan Puric”, dar numai ca persoana cu principii biblice, daca pot spune asa…si pentru ca eu chiar nu stiam nimic despre dansul am vrut sa caut pe net ceva informatii.

  Pana saptamana trecuta nici net nu aveam si cum mi-am amintit de acest lucru am intrat pe site…vroiam sa vad ce aflu…dar am ramas surprinsa cand am citit randurile de mai sus…ma bucur ca Domnul Dumnezeu lucreaza!! si sunt surprinsa de abordarea dvs la adresa mea…
  o seara placuta va doresc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *