2 comentarii la „Biserica și ce se vede din spatele prostituției”

  1. Vazandu-l pe Dan Puric ma gandesc in primul rand la spontaneitate si firesc, firescul care exista in noi si pe care inca nu l-am descoperit sau nu vrem sa il descoperim. Dan Puric, un crestin ortodox, un om care vorbeste despre credinta, demnitate, iubire, neam, patrie, patriotism. Suntem extaziati de o persoană care vorbeste normal şi firesc fără şabloane, pur şi simplu liber. Suntem mirati cand privim in fata ecranului o persoana cu adevarat normala, sincera dar in acelasi timp puternica. Dan Puric este exemplul de crestin ortodox care ia atitudine, care nu se lamentează in propria-i conditie, el este omul care nu doreste altceva decat sa marturiseasca si altora viata lui, simtamintele lui, gandurile lui.
    Oare este asa de greu a fi firesc? Nu, nu este greu daca dorim cu adevarat, daca dam la o parte mastile si marturisim sincer noua insine punându-ne mai intai intrebarea: Cine suntem? Eu cred că un astfel de demers nu poate incepe decat cu această întrebare firească.
    Asta face Dan Puric, prin atitudinea lui, ne pune sa gândim şi să ne punem întrebări despre fiinţa noastră. Si lucrurile pe care le spune sunt atat de firesti!?

  2. Mai vroiam sa adaug un lucru …. atunci când Biserica e aparent lovită din toate părţile, atunci se ridică oameni, creştini de nicăieri care devin dintr-o dată puternici, cu aplomb, cu forţă, forţa Duhului. Să nu ne întristăm că suntem batjocoriţi, umiliţi, maltrataţi sufleteşte, ci să avem nădejdea în Hristos pentru că numai prin El suntem oameni cu adevărat. Cum spunea Sfântul Apostul Pavel „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine”. Ce cuvinte magnifice, extraordinar. Să avem curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *