Despre rușinea de a fi ortodox adevărat și despre cum se spală Justiția de păcate

parintele-daniel-cel-nedreptatit.jpg

Părintele Dorin a spus, pe acest blog, în articolul de mai jos, lucrurile esențiale ce erau de spus despre condamnarea la ani grei de închisoare a părintelui Daniel Corogeanu și a maicuțelor împreună cu el. Nu vreau să fac o completare, ci vreau să vorbesc, pentru că nu vreau să tac. Mi se pare că se tace prea mult sau că nu sunt lăsați să vorbească cei care consideră că părintele și măicuțele n-au greșit cu nimic.

Aseară la Realitatea TV au fost cinci invitați care l-au calomniat toți pe părintele Daniel Corogeanu și cărora realizatorul emisiunii le ținea isonul. Unde e CNA-ul acum, să se sesizeze de faptul că un om este condamnat într-o emisiune, fără să i se dea dreptul să se apere? Am reținut însă două aspecte, dintre cele ce s-au discutat.

Primul se referă la faptul că părintele Daniel Corogeanu ne face de rușine, odată ca popor în Europa, pentru că francezii ne-au receptat ca medievali prin prisma exorcizărilor, și a doua oară pe noi, ortodocșii, pentru că strică imaginea Bisericii Ortodoxe. Dacă problema noastră, ca ortodocși, este aceea de a nu ne strica imaginea, degeaba mai susținem că suntem creștini. Dacă părintele Daniel ne strică imaginea pentru că a fost un om simplu, dar plin de râvnă, atunci înseamnă că și Sfântul Siluan Athonitul, care n-a fost decât ”două ierni” la școală, și Fericiții Paisie Aghioritul, Iacov Tsalikis, Ilie Cleopa și mulți alți Sfinți, începând cu Proorocii și Apostolii care au fost chemați de Dumnezeu de la turme și de la plasa de pescuit, ne strică imaginea, pentru că au fost oameni simpli și au alungat demonii din cei demonizați.

Al doilea aspect la care vreau să mă refer a fost adus în discuție de unul dintre invitații emisiunii, care a spus că justiția trebuie, prin acest exemplu al părintelui Daniel și al măicuțelor împreună cu el, să arate în sfârșit că își face datoria, cu alte cuvinte, că știe să sancționeze exemplar, dacă vrea, pentru că în alte cazuri, prea bine cunoscute, între care și în cazul soției senatorului Adrian Păunescu, justiția i-a achitat pe cei acuzați de crimă, nemulțumind opinia publică.

A venit deci, să înțelegem, momentul ca justiția să demonstreze cât este ea de fermă și de dreaptă, acum, când este vorba de un ieromonah simplu, părăsit de toată lumea, nedreptățit și prigonit într-un mod barbar de media, dar abandonat și de ai săi, de cei care ar fi trebuit să sară ca niște vulturi ca să îl apere și care sar ca niște ulii, în schimb, ca să îl sfâșie. Dacă ar fi fost preot sau monah catolic sau de altă confesiune, ar fi fost apărat cu dinții multă vreme, pentru credința și râvna lui, dar la noi nici n-a apucat să apară bine știrea în mass-media, că a și fost judecat și osândit de toată lumea.

Prin urmare, coana Justițica, cum îi zic Cârcotașii, a aflat în sfârșit cu cine să se măsoare și peste cine să reverse dreptatea dumneaei șifonată de nenumărate cazuri răsunătoare de achitări sau pedepse minime pentru infractori la vedere. A aflat cum să-și spele obrazul murdărit de anchete interminabile soldate cu verdicte penibile. În timp ce bătrâni de 70-80 de ani fac pușcărie pentru nu știu ce amendă neplătită iar cei care fură o găină primesc și ei ani grei de închisoare.

Acum, un ieromonah nevinovat și măicuțele acuzate împreună cu el, trebuie să suporte revărsările de mânie ale justiției omenești, care a fost brusc cuprinsă de sentimentul că n-a mai făcut de mult dreptate pe lume.

Ne rugăm pentru părintele Daniel și nădăjduim în dreptatea lui Dumnezeu cea adevărată! Am înțeles că există o listă cu mulți părinți duhovnicești ai României de azi, care i-au luat apărarea părintelui Daniel (Fericitului Gheorghe Calciu și-a făcut publică opinia în acest sens) și au îndreptățit faptele sale, dar care nu a fost dată publicității, pentru a nu se crea vâlvă. Așteptăm însă ca adevărul să iasă la lumină, deși știm că dacă acest adevăr încă mai zăbovește, nu este fără un scop proniator, pe care numai Dumnezeu îl cunoaște.

Drd. Picioruș Gianina Maria-Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *