Jurnalul de la ora 5 ( adevăratele știri ale României )

iesiti-din-barlog-la-lumina.jpg

Bună ziua domnilor și doamnelor,

sunt Mădălina Ochișor și vă prezint știrile de la această oră. Începem cu activitatea internă.

Președintele Băsescu a mai zis și astăzi, la ora 12 p.m., o glumă în direct. Nimeni însă nu s-a prins de ea. A urmat o a doua glumă. Iarăși nimeni. Numai domnul Vadim Tudor, într-o engleză românească, get-beget, i-a dat replica și i-a spus: It is not funny, Mr. president! Don’t tell me about Romania… Domnii Văcăroiu, Patriciu și Gică Hagi însă nu au fost de acord cu gluma în direct.

Vaca Stela, de 15 tone, a proprietarului Marin Golanu din satul Pângărații de Deal, este o vacă trăznet. În afară de faptul că are trei ugere și fată câte 5 viței pe an, știe de la doi ani tabla înmulțirii cu 5. Nu mă întrebați de ce tocmai cu 5. Proprietarul ei, nea Marin, ne-a declarat în exclusivitate: Cred că a vrut să fie mai hoață decât celelalte vaci… No comment!

A fost prins în sfârșit agresorul-violator Vintilă Horea din Sprâncenata de Mureș, care în data de 15 septembrie 2004, a violat prin efracție o fată care se întorcea de la discotecă. După violul mârșav, a urmat o beție năucă până mai ieri, când, după ce s-a trezit a mărturisit tot în fața oraganelor de poliție de pe raza comunei respective. Deși nu își mai știe mințile și nici cum se numește, el a mărturisit printre lacrimi, că a necinstit pe zisa Maria Topor, de 18 ani, care făcea fițe la el, dar că e gata să o ia de soție ca să scape de pușcărie. Acum, stăm de vorbă cu domnișoara/ doamna Maria Topor și o întrebăm:
-Cum vă simțiti după atâta timp?…Credeți că s-a făcut dreptate în acest caz?
-Da, s-a făcut…Însă eu am rămas gravidă în urma acelui …și copilul are deja 3 anișori…
( pentru că operatorului i-a căzut camera din mână, finalul interviului nu poate fi redat pe post).

Un bărbat din Ursa Mare, județul Galați, a dat cu toporul în cap propriului tată pentru că nu avea bani de țigări.
-Vă pare rău pentru fapta pe care ați comis-o?
-Îmi pare, dar acum e la pomană, că îi facem de trei zile. După ce m-oi dezmeticii puțin, o să plâng și eu ca tot omul.

O știre de ultimă oră: Gara de Nord din capitală va fi deraiată puțin mai încolo pentru o nouă reorientare a străzilor. Ea va fi mutată cu vreo 2 Km sud-est decât amplasamentul actual.
-Credeți că e oportun să se mute gara cu vreo 2 Km mai încolo?
-Eu știu doamnaă ce să vă zic?! Noi ne învățasem cu gara aici, unde e acum…Dar dacă e să o mute ăștia, vom merge acolo unde o să o pună la loc, nu?!…
Oamenii au dreptate să se întrebe, dacă și gările pleacă de la locul lor peste noapte.

Un incendiu de proporții s-a petrecut aseară pe strada Berzei din București. Inima unui îndrăgostit a luat foc atât de tare încât nu a putut fi stinsă decât cu furtunul de apă rece. Tânărul de numai 10 ani s-a îndrăgostit lulea de colega lui de clasă și a început să îi cânte sub balcon la 12 noaptea. Tatăl fetei, năucit și indignat până peste poate de dragostea tânărului, de parcă uitase că a fost și el odată tânăr, dacă a vâzut că tânărul nu se lasă de cântat, a pus furtunul de apă rece pe acesta, fapt pentru care a luat-o la fugă. De…și dragostea este năucită de intemperii.

O doamnă de pe strada Lujerului a cumpărat cu kilogram de pește din Piața Obor și tare i-a fost mirarea când a ajuns acasă, să vadă că unul dintre pești… cânta o doină de jale. Femeia a înregistrat acest neobișnuit eveniment pe cameră video însă spune că e prea prețios acest clip ca să îl facă public. Numai atâta ne-a mai declarat prin telefon, că peștele cu pricina, după ce și-a cântat cântecul a murit pe loc.

Și acum: știri externe.

În statul Texas din America de Nord s-a născut un pui de barză neagră care, de vreo câteva luni, a învâțat pe de rost imnul Americii și îl zice în la minor armonic. Propietara păsării, o negresă blondă, spune că nu se va despărți deloc de această făptură incredibilă, de această barză neagră cântătoare și crede că ea îi va aduce noroc. Deja a primit rolul principal într-un spot publicitar pentru un Fast food.

Președintele Americii este un om foarte credincios, chiar dacă a omorât mii de tineri defavorizați de soartă, care s-au înrolat în armată. Deviza sa este: Mai bine să nu fim iubiți de nimeni și să conducem toată lumea, decât să ne iubească toți și să fim unii dintre mulți. După niște declarații recente, președintele Bush jr. și-a propus să mai facă câteva trăznăi până la terminarea celui de al doilea mandat prezidențial.

Serviciul de contraspionaj rusesc s-a lovit de un asteroid în timp ce călătorea între Marte și Jupiter. După informațiile de la NASA se pare că asteroidul era de fapt un submarin acvatic american, care se întorcea de pe Pluto și a vrut cu tot dinadinsul să se lovească de naveta rusească. În acest acroșeu de zile mari și-au pierdut viața cele mai mari minți ale Americii și ale Rusiei. Însă mai există minți și de rezervă, ne-a declarat același purtător de cuvânt de la NASA. Din partea Rusiei nu s-a auzit niciun zvon.

O vrăjitoare din Congo a dat pe net un mic filmuleț în care preciza că vom fi atacți de lunatieni, de oamenii din lună, după ce am fost atacați de cei de pe Marte.
-Ce credeți doamna psiholog Aurora Liiceanu despre starea de spirit pe care o vor avea românii când lunatienii vor pătrunde la noi în oraș?
-Eu consider că nu trebuie să ne facem probleme. Psihicul românilor este extrem de scăzut și dacă vor veni lunatienii nici nu ne vom da seama că au venit. Va fi un neprevăzut evident.
-Vă mulțumim pentru precizări.
-Și eu vă mulțumesc.

Și ne întoarcem iarăși la oile noastre, cum zice românul, pentru rubrica meteo.
În această noapte se va petrece un fenomen misterios, prea rar din păcate, care va consta într-o ploaie cu bani. Vor cădea averse de scurtă durată, din păcate, pe alocuri, și banii vor curge din nori ca bombele peste Serbia. Temperatura va fi între plus/ minus 10 grade, pentru ca acolo unde vor cădea banii din nori să îi putem strânge cu precauție.

Vă mulțesc pentru atenție și vă doresc o noapte cu cât mai multă baftă. Aveți grijă de voi!

……………………………….

După ce auzi debitate de-a valma adevăruri dureroase și banalități de duzină e și normal să nu mai ai apetență pentru adevăr și să nu mai vezi nimic profund în tot ce auzi. Pentru că știrile nu ne sunt și traduse și nici nu ne pun pe griji, le îngurgităm ca pe pufarine și nu au niciun rost. Când știrile vor ieși din starea de neutralitate parșivă pe care o au acum și vor fi o vorbire despre adevăr și despre consecințele evenimentelor semnalate, atunci vom resimți profund fiecare știre. Până atunci știrile ne vor obosi și mai mult și ne vor contamina de tot mai multă indiferență față de noi și de problemele grave ale lumii noastre.

Pr. Drd. Picioruș Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.