Generații anti-generație

generatiile-sunt-impreuna.jpg

Ideologiile modernă și postmodernă sunt refractare la istorie, la ideea de dragoste și respect față de părinți și înaintași. Cei care aderă la aceste ideologii vor să acope singuri scena istoriei, au un orgoliu nemăsurat și nu le pasă de perspectiva de a fi măturați la rândul lor de pe această scenă de cei din viitor, cărora le lasă moștenire egoismul lor suprem. Și asta numai de dragul de a fi în stare să savureze, chiar și pentru puțină vreme, maximul de glorie cu putință, dar fără să se întemeieze pe conștiința superiorității lor valorice.

Ei trăiesc obsesia regăsirii cu precizie, în cultură și societate, a oglizilor care să reflecteze ambientul vieții lor, psihologiile lor, opiniile și ideologia lor și consideră retardat și anacronic orice demers care nu urmărește același lucru, descalificându-l din start.

Se laudă cu păcatele lor și sunt goi de sinceri cu filosofia vieții lor, pentru că le consideră virtuți și cugetări înalte și viabile. De multe ori sunt consternați când constată că există argumente care să-i contrazică.

Baza existenței lor o constituie egoismul, mândria și slava deșartă. Acești oameni cresc pe aplauze și încurajări reciproce, în lipsa cărora ei se ofilesc.

Drd. Picioruș Gianina Maria Cristina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *