Legiferarea prostituției nu schimbă definiția viciului

ne-transformam-intr-un-cimitir-ambulant.jpg

Salutăm poziția domnului profesor George Pruteanu de pe blogul domniei sale  cât și poziționarea plină de demnitate și de adevăr pe care a avut-o în această seară, vizavi de acest subiect, la TVR1. Alături de articolul de aici indicăm și articolul din Cotidianul , semnat de Georgeta Ghidovăț și Alexandra Olivotto, unde faptele statistice sunt prezentate nepărtinitor.

Sexul pe bani este un apanaj al vieții desfrânate și întreține libertinajul. Știm cu toții acest fapt. Legalizarea prostituției înseamnă venituri mari la bugetul statului, o nouă industrie pe piața muncii, o dublare a numărului celor care se vor prostitua legal sau ilegal, cât și o îmbolnăvire crescândă a vieții morale a societății.

Dacă statul devine codoșul suprem, femeia este ștampilată legal ca o marfă vandabilă iar clientul nu mai e un om nestăpânit sexual, ci un plătitor de impozite, mirajul sexual al tinerilor va fi în creștere iar, de ce nu, opțiunea spre sexualitatea tarifată va crește în detrimentul școlii și al culturalizării.

Legalizarea prostituției, ca și certificarea căsătoriilor homosexuale, ambele mizând pe o deturnare fățișă a sensului toleranței, sunt legi care ni se vor impune cu forța, chiar dacă noi vom căuta să diminuăm impactul lor la nivel constituțional. Transformările vieții românești în urma acestei decăderi imense la nivel interior vor fi nebănuite. Gradul de tulburare interioară a individului va fi năucitor, atâta timp cât sexualitatea va putea fi cumpărată pe bani aidoma cu pâinea sau cu varza iar sexualitatea va fi considerată numai o dispoziție somatică care aduce plăcere.

Familia, viața duhovnicească, bunul simț, copiii, tradițiile noastre ortodoxe și românești vor fi atacate din plin de aceste flageluri instituționalizate, atâta timp cât trupul, iubirea, relațiile dintre oameni vor fi denaturate de o tot mai vădită coloratură sexuală și sexistă mai ales. Este evidentă denaturarea relațiilor dintre noi de când pornografia s-a înrădăcinat în mințile noastre. Peste tot vedem insinuări, dorințe nestăpânite, gesturi necontrolate, ca și când omul ar fi ghidat numai de sex și singură sexualitatea ar fi cea care ne unește.

Când vom vedea lupanarele unele lângă altele și pe copiii noștri niște oameni debusolați, neîmpliniți, care nu mai sunt în stare să își întemeieze o familie sau să o continue decât câțiva ani, ne vom da seama fiecare ce rol distructiv au aceste legi care ne civilizează.

Legile care vor să legalizeze prostituția sau relațiile gay sunt numai niște eufemisme ieftine ale birocratizării viciului. Statul va câștiga bani, noi vom pierde la capitolul sănătății familiei și a societății, al sănătății morale, și vom lăsa în urmă generații de oameni care ne vor plăti polițele propriilor noastre vieți devastate de imoralitate.

Pr. Drd. Picioruș Dorin Octavian.

Un comentariu la „Legiferarea prostituției nu schimbă definiția viciului”

  1. domnule preot,

    in principiu aveti dreptate dar nu aratati nici o solutie a problemelor.

    sexul pe bani (legalizat sau nu) exista de cind exista lumea. nimeni nu a gasit vreo solutie pentru a reduce atractia catre sex. as zice ca odata cu cresterea nivelului de trai si a timpului liber, acesta tendinta a crescut si va continua sa creasca.

    in legatura cu homosexualitatea din nou nu aveti solutii. din motive pe care nu le intelegem, homosexualitatea creste. cind 10% din populatie va avea tendinte homosexuale atunci va fi afectata direct sau indirect intreaga populatie. ce vom face atunci? ne vom „bate” cu rudele si prietenii apropiati?

    din nefericire nu guvernantii „impun” legi de legalizare a prostitutiei si a casatoriilor homosexuale. guvernantii constata care este realitatea de pe teren si incearca sa reduca posibilele instabilitati ale societatii prin legalizarea a ceea ce nu mai poate fi stavilit sau controlat. ce altceva ar putea/ar trebui sa faca? DORINTEODOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.