Sf. Mănăstire Râpa Robilor de la Aiud: Sfinții care ne așteaptă să îi recunoaștem

sfintii-noi-martiri-ai-romaniei.jpg

Troparul, glasul 1:

Mãrturisitorii cei adevãrati ai lui Hristos cu vitejie au stat împotriva uneltirilor satanei, si nici prigoana, nici temnita, nici chinurile, nici lanturile nu i-au spãimântat, ci cu putere de sus credinta si neamul românesc au pãzit. Pentru rugãciunile lor, Hristoase Dumnezeule, mântuieste sufletele noastre.

Condacul 1:

Pe Mãrturisitorii cei alesi ai lui Hristos, podoaba Bisericii noastre, pe cei ce în temnitã chinuri si batjocuri au rãbdat, ostasii cei adevãrati ai Domnului care cu puterea Crucii pe slujitorii satanei au rusinat si în ceruri se roagã pentru noi, cu dorire sã îi lãudãm zicând: Bucurati-vã, Sfintilor Mãrturisitori, care în temnitã Golgota neamului românesc ati suit!

Vă recomandăm o vizită de conștiință pe siteul Mănăstirii închinate Sfinților Noi Mucenici și Mărturisitori români din locația http://www.rapa.robilor.4t.com/.

Pentru ca să ne cunoaștem firescul nostru, trebuie să ne cunoaștem profund Sfinții acestui neam. De la dragostea pentru ei și de la rugăciunea în fața lor pornește grija față de aceste meleaguri cât și conștiința de sine. Dacă plecăm de la cunoașterea Sfinților unui neam putem să înțelegem distanța dintre ei și marii oameni de cultură ai acestuia, dar conștientizăm și faptul că, și unii și alții reprezintă trăsăturile fundamentale ale acelei nații.

Pr. Dorin

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *