Manipulare în direct ( despre cum oamenii devin importanţi când mai marii lor au interese care nu îi privesc)

Antevorbitorul preşedintelui Băsescu a fost domnul Stolojan, care a acuzat parlamentul şi decizia suspendării în faţa maselor. Preşedintele aşteaptă să iasă cât mai mulţi în Piaţă, să apară seara şi să fie un prilej bun pentru busculade, eventuale busculade.

De ce a fost sărutat şi îmbrăţişat domnul Stolojan? Pentru că majoritari sunt admiratori PD ŞI PNL. După plânsul lui Băsescu apare îmbrăţişarea lui Stolojan. Cei adunaţi în Piaţă vor realegerea preşedintelui Băsescu.

Ştiri că în alte oraşe oamenii ies în faţa filialelor PD. Manipulare sau adevăr? A fost anunţată în Piaţă venirea preşedintelui. În megafon, cineva insistă la nepărăsirea pieţei pentru a susţine pe preşedintele Băsescu. Ora 18:12 minute.

Cei care vorbesc în Piaţă vor să reanimeze fiorul justiţiar, revoluţionar, numai că acum revolta nu e împotriva comunismului, cum se strigă în Piaţă, ci împotriva unei decizii corecte a Parlamentului.

Admiratori, trecători, privitori, aşteptători…Câteva sute de oameni s-au strâns în Piaţă. De la Bruxelles apar semnale de suspiciune. (…)

Preşedintele se lasă prea aşteptat. Mitingul aranjat, instigat este ilegal. Nu a primit aprobare de la primărie.
(…)
Aşteptarea psihologică de aproape 2 ore. Mulţimea trebuie să fiarbă, să se epuizeze şi apoi vine idolul. E o mişcare publică veche de când lumea dar întotdeauna nouă. La Antena 3 i s-a făcut o biografie politică preşedintelui de parcă a murit.

Pe cine votăm? Votul se decredibilizează continuu. „Suntem cu ochii pe Piaţa Universităţii”, spune o prezentatoare de ştiri. Lucru interesant e că numai Antena 3 şi Realitatea TV au titrat mitingul. Ceilalţi se comportă ca şi când nimic nu s-a schimbat. TVR1 e mut de vreo 3 ore, la fel şi TVR 2.

Fostul preşedinte Iliescu e la Antena 1. Preşedintele Iliescu spune că preşedintele Băsescu nu are curaj să îşi dea demisia. Şi-a încălcat promisiunea.

Tocmai acum pleacă preşedintele Băsescu spre Piata Universităţii (18: 53). Până acum am fost ţinuţi la cald. Ion Iliescu şi Ion Cristoiu la Antena 1. De ce nu a plecat cu bicicleta la popor ?, întreabă Cristoiu. Domnul Cristoiu nu a crezut că preşedintele va fi suspendat.

Pro TV-ul tocmai acum s-a trezit să dea imagini din Piaţă. Ce va spune preşedintele? Ne va decepţiona puţin sau mult? A sosit la 18: 58 în Piaţă. E aclamat şi îmbrăţişat. Oamenii cer să nu îşi dea demisia. Se foloseşte aceeaşi staţie de emisie ca şi în 2004. Mitul continuu, nu? Există o tribună improvizată. Bliţuri: o mulţime.

Începe discursul: 19: 01. A luat microfonul în uralele oamenilor. Nu poate vorbi de mulţime. „Bună seara! Ne întâlnim din nou după 2 ani şi jumătate, într-un loc…( oamenii scandează) Am înţeles mesajul dv. Vă asigur că voi face ce e bine pentru ţară”.

„Până luni încă sunt preşedintele în funcţie al României”. Vrea campanie electorală. Se strigă: Hoţii!”. În prim-plan preşedintele Iliescu şi preşedintele Băsescu. „Nu voi abandona poporul român. Probabil, în perioada următoare, vor fi foarte mulţi oameni, care vor spune tot felul de poveşti. Vă rog să fiţi convinşi că în calitatea mea de preşedinte nu am călcat Constituţia”.

El reprezintă interesele celor care l-au ales. Oamenii scandează în nervi mari. E îmbracat la costum, nu în fâş. Deci s-a pregătit bine. Acuză parlamentul. E huiduit domnul Voiculescu. Nu cere scuze nimănui. Curtea constituţională l-a validat. Un speech populist.

„Nu plecăm acasă”…Apel la calm. Un discurs penibil, dar acesta e preşedintele nostru. „Dragii mei, sunteţi printre aceia care m-aţi votat de trei ori…” „Ne vom întâlni la vot pentru a patra oară…”

Va preda guvernarea domnului Văcăroiu. E huiduit Văcăroiu. Nu se va schimba şi va fi pe mai departe preşedintele Românilor . Independenţa Justiţiei. O apără pe Monica Macovei.
„A venit timpul ca în România să se facă dreptate”. „Dragii mei” de două ori.

Nu am negociat cu partidele şi de aceea am fost suspendat. A făcut greşeala lui Boc. A ieşit iarăşi incoruptibil. „Electoratul meu este lectoratul care vrea România modernă. O Românie modernă e o Românie în care toţi au dreptul să îşi exprime opiniile”. „Şi eu vă iubesc”, la final, cum ar spune fanii Madonnei. Prietenul Stolojan e adus de mână şi prezentat poporului. El va fi în continuare „preşedintele românilor”.

Preşedintele se retrage. Tricolorul cu gaură fluturat de domnul Stolojanu. Un discurs penibil de bun, dar e al nostru, nu?

Pr. Drd. Picioruş Dorin Octavian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *