Despre cum ajungi în mod oneros în topul bloggărilor

În primul rând trebuie să ai racordări duble şi triple la reţea. Intri, te bifezi, adică te bagi în seamă singur şi De ce urâm bărbaţii, câinii sau stelele e în top ten. Îţi suni 10 prieteni şi ei intră pe articolele care trebuie să pară cele mai citite, îţi pui elevii, studenţii şi confraţii ca la domnul Pătrăţosu să te viziteze sau, intră cei pe care i-am ştampilat de bine sau i-am publicitat la noi pe blog de 200 de ori şi îţi vine să crezi că tu scrii pentru nimeni.

De vreo lună asistăm distraţi la o încercare de manipulare grosso-modo a noastră. După cum ştim cu toţii ( mă refer la webmasterii din wordpress), platforma noastră bifează în spatele cortinei numai pe cei care au intrat de undeva la noi şi nu din bookmarksurile personale şi numai articolul de iniţiere, articolul în care a făcut primul pas. Despre cât, ce, cum se citeşte sau cât se preia din blogurile noastre nu prea putem să depistăm. Feedbackurile de bun simţ sau pingurile apar numai când omul vrea să te salute.

Dar, pentru ca să ne intimideze, cică, sau să ne arate că teologia ortodoxă nu are trecere pe wordpress deşi avem sute de vizitatori zilnic, intră unul sau doi de 20 de ori pe o postare colaterală şi ne arată în spatele feţei de pixeli care e căutarea noastră de către public. Însă căutarea e falsă, pentru că avem o altă evidenţă care ne arată ce s-a citit de fapt. Cititorii ortodocşi nu caută bloguri ortodoxe pentru cancanuri ci pentru noutăţi duhovniceşti în materie.

Cei care intră de douăzeci de ori pe o postare a noastră, ca aceea cu şerpilienii închipuiţi sau cu martorii lui Iehova, arată din ce parte a spectrului vin şi de ce au nevoie de rating. Rugăm aşadar pe manipulatorii de profesie să ne creadă, că nu mai credem în ce ne spune postfaţa wordpressului în materie de căutare şi de articole citite.

Cei care am înţeles cât de cât cum merg treburile pe aici ştim că un rating bun se face cu muncă zilnică şi nu cu furturi non-stop de informaţie. Noi căutăm nu texte ci persoanele care scriu textele. Şi când persoanele care scriu texte se ocupă cu subiecte frivole sau cu ba pe mă-ta , nu mai punem botul la minciună.

Sperăm că suntem clari. Cei care nu demonstrează că au ceva de spus se autoexclud. Nu pot să am respect pentru un preluator de articole care nu produce nimic cu săptămânile sau cu lunile dar e în top prin maşinaţiuni ieftine.

Pr. Drd. Picioruş Dorin Octavian.

One comment

  • da, ar fi interesante niste trackuri in platforma, sa stim pe unde umbla un cititor, si cat timp petrece. ok, pui un site meter, sau un trafic.ro, dar chestia asta ar trebui sa fie integrata wordpress.
    cat despre trafic si topblogurile wordpress, sa mor de inteleg cum sunt facute.
    cu un articol, acum o luna si ceva am primit 1798 de persoane intr-o zi trafic, si desi in topworld wordpress am fost pe locul 6, in topul romanesc nici macar nu am intrat…
    in fine, nu asta e targhetul meu, doar ca imi pun si eu intrebari ca orice om..:)
    la buna citire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *