Capcană pentru şoareci sau despre adevărul manipulării ratingului

Dacă acum câteva zile vorbeam despre cum se măreşte ratingul pe wordpress când ai coechipieri de click, prin postarea despre R.Wurmbrand blogul nostru a explodat din cauza admiratorilor înfocaţi ai domnului pastor David şi prin demersul lor au precizat în mod elocvent că în top 10, blogul Pătrăţosu ca şi cele de deasupra ajung nu din cauza informaţiilor de pe ele ci a cancanurilor şi a voturilor de grup. Capcana pentru şoareci a funcţionat din destul şi argumentul nostru este irefutabil acum. Am dovedit prin acest experiment că nu ce scrii contează, ci micile înţelegeri, intersele de grup.

Nu vin oameni ca să te citească zilnic şi să te aprecieze pentru munca ta pe blog, ci se deschide o postare de 100 de ori ca un blog să ajungă unde trebuie. Nu ne doare că acest lucru se petrece numai că spune ceva important despre caracterul acelor oameni.

Mulţumim tuturor fraţilor baptişti care ne-au ajutat să demonstrăm că sunt o corporaţie de clickări şi nişte impostori de duzină.

Pr. Drd. Picioruş Dorin Octavian.

4 comentarii la „Capcană pentru şoareci sau despre adevărul manipulării ratingului”

 1. Pentru toţi neoprotestanţii la un loc, care au ceva să ne reproşeze, îi rugăm să îşi facă fiecare câte un blog, să scrie în el ceea ce cred ei de cuviinţă, să vorbească despre ei şi viaţa lor eclesială la greu şi dacă ne place o să mergem să îi citim.

  Până atunci închidem comentariile stupefiate pe blogul nostru, care, după cum spune sigla de sus, e creştin-ortodox şi nu altceva.

  Vă mulţumim că ţineţi minte mesajul nostru! Dacă vreţi să scrieţi, scrieţi degeaba. Şi aşa v-am dat prea mult nas punându-vă comentariile pe blogul nostru.

 2. Domnule Picioruş,

  Nu sunt clikăr de duzină şi nici impostor. Mă doare de credinţa creştină şi nu mă regăsesc în cuvintele Dumneavoastră. Poate nu veţi posta acest comment, dar nu contează. Mă adresez Dumneavoastră pentru că îl veţi citi.

  Aţi pronunţat o judecată nedreaptă şi jignitoare. Nu e drept ce aţi spus!

 3. Domnule Simuţ,

  aţi fost unul dintre zurbagii care m-aţi „învăţat minte” atunci şi cărora v-am şters comentariile? Când nu uiţi ceva sau pe cineva înseamnă că eşti resentimentar.

  Cum probaţi că nu sunteţi nici una şi nici alta? Vi se pare că pastorul David Cruceru scrie atât de bine şi de mult şi de reprezentativ pentru cultul baptist pe blogul „Pătrăţosu” încât toată lumea dă năvală la el?

  Mă îndoiesc. Se votează de unul singur şi îl ajutaţi masiv să fie în top 10 deşi nu scrie mai nimic interesant.

 4. Domnule Picioruş,

  V-am citit câteva din articolele pe care le-aţi scris despre protestanţi. Subscriu scrisorii fratelui Botică.

  Protestantismul este mult mai solid doctrinar decât îl interpretaţi Dumneavoastră. S-a dovedit a fi o învăţătură sănătoasă şi eliberatoare pentru cei mai mulţi care au intrat în contact cu ea pentru simplul motiv că îi îndemna cu stăruinţă, uneori chiar dură, la Scriptură, la lectura şi re-lectura ei. Cum să cunoşti pe Dumnezeu fără să Îi cunoşti scrierea? Cum să ajungi la Dumnezeu dacă El nu te cheamă? Cum să cred că eu pot să fac chiar şi cel mai mărunt lucru fără ca El să îmi fie putere şi să îmi răcorească oasele? Cum să mă apropii de El prin mine sau prin puterea mea când El prin har şi dragoste părintească mă cheamă în ciuda nelegiuirilor mele? Nu este asta dovada absolută a Dumnezeului plin de dragoste?

  Cine spune că Dumnezeu e doar bun, minte cu obstinaţie! Dumnezeu este preabun, atotbun!

  Nu negăm nici natura întru-totul umană dar fără păcat a lui Isus Cristos şi nici natura întru-totul divină a lui Isus Cristos. Chiar mai mult, preferăm să spunem că El poate în noi, decât noi putem. Da e adevărat pot totul în Cristos, dar acest verset nu face decât să întărească doctrina protestantă despre dragostea, puterea şi mila lui Dumnezeu, şi anume că nu noi putem ca oameni, de capul nostru, ci că putem tot ce putem doar pentru că suntem în El. Oare nu faptul că suntem cu toţii, cei care cred în Numele lui Cristos, ÎN El dovada puterii, dumnezeirii şi compasiunii Sale? Cum am putea noi să negăm asemea realităţi descoperite în Duhul adevărului?

  Da, Domnule Picioruş, sunt de acord cu fratele Cruceru, şi cu fratele Botică în abordările pe care le fac. Le cunosc, din păcate prea puţin toate lucrările pe care le fac prin credinţa în Cel care Le-a dat o cruce de dus, dar totuşi, ştiu despre unele. Vorbesc despre Cristos, şi dacă ar face atât ar fi de ajuns. Ne-au întins tot ce au avut de la sfat la o mână de ajutor când aveam nevoie. Mărturia multora va sta în picioare până la judecată…şi ştim bine cât de aspră va fi.

  Adaug şi eu tristeţii fratelui Botică pentru că atât de uşor vă faceţi duşmani, şi pentru că ne numiţi cu atâta uşurătate duşmani. E un eveniment nedorit şi barbar.

  Da, consider că pastorul Cruceru scrie lucruri interesante. Nu ştiu cât de mult dialogaţi cu Dumnealui, dar eu i-am ascultat cursurile: fratele David este de o luciditate şi de o claritate cutremurătoare. Am să îl susţin atâta timp cât mă ţin degetele să scriu şi cât timp gândeşte lucid -după cum arată gândirea Dumnealui, se pare că o să-l urmeze până înaintea Tatălui. Nu pentru că are mulţi blogări îl susţin, sau pentru că sunt baptist, ci pentru că e croit din stofă bună.

  Dacă aşa îi învăţaţi şi pe enoriaşi să se uite la protestanţi, ca la nişte barbari, atunci Dumnezeu să aibă milă şi de Dumneavoastră şi enoriaşi.

  Sunt senin şi liniştit chiar dacă mi-aţi insultat bunele intenţii, voi dormi bine la noapte, la fel ca şi Dumneavoastră. Totuşi, rămâne problema conform căreia eu v-am privit, chiar dacă supărat, ca pe un frate în credinţă, iar Dumneavoastră mi-aţi făcut necinstea de a mă privi ca pe un duşman al credinţei, un eretic, un sectant, un impostor. Nu v-a ajuns doar cuvântul meu.

  Dragostea pe care ne-o pretinde Cristos faţă de duşmanii noştri Îl implor să ne-o dea tuturor, pentru că se pare că noi nu o putem avea, şi cu atât mai puţin împlini.

  Ciprian Simuţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.