Două articole de după amiază ( recomandările noastre)

Primul dintre ele, articolului preotului ortodox american Stephen Freeman: Viaţa te învaţă să rabzi şi al doilea Miturile prostituţiei de pe Altermedia.ro.

Citat din primul articol:

„This part of my list could be magnified enormously. We are to have faith in God – which is where patience comes in to play. Having placed something into God’s hands, we often have a secret timeline in our mind. If God has not done anything about it in a week, then we’ll see to it ourselves – as if the slowness of God’s timetable gives us permission to ignore God.”

Citat din al doilea articol:

„Am fost o “call-girl” in New York, cu propria mea agenda cu clienti. Tipii mei aveau cariere in industria de moda, in finante, in drept si in media. Ii vizitam acasa la ei, la birouri si in hoteluri renumite precum Plaza. Am lucrat de asemenea pentru patroane de bordeluri in localuri celebre din oras. Totusi, aici se opreste orice asemanare dintre experienta mea si mitica “call girl”.

Eram o adolescenta, nu o femeie sofisticata. Nu eram independenta, ci controlata de un proxenet brutal care avea un harem intreg. Oamenii cred ca doar prostituatele de pe strada sunt dependente de droguri, dar eu am luat droguri pana eram trecuta bine de 20 de ani. Era singura modalitate prin care puteam suporta abuzul fizic, sexual si emotional care imi definea slujba.

Cat despre clientela mea bogata si apartamentele ei luxoase, tot ce pot spune este ca, indiferent ca te afli intr-o masina in Holland Tunnel sau in Hotelul Plaza, tot trebuie sa iti dai hainele jos, sa te asezi in genunchi sau sa stai pe spate, si sa lasi un strain sa te foloseasca in orice mod ii place. Apoi trebuie sa te ridici, sa te imbraci si sa o faci din nou cu urmatorul client, si cu urmatorul… In filme, “call girls” fac o gramada de bani pe care ii investesc in afaceri legale cand se “pensioneaza”. Mie mi-au luat aproape 20 de ani sa repar raul ce mi s-a facut in prostitutie. Nu doar ca am parasit prostitutia saraca, dar eram total izolata de societate.

Singurii oameni cu care am avut contact pentru aproape un deceniu au fost proxeneti, clienti si alte prostituate. Am fost privata de educatia de baza. Nu am calificare in nici o meserie. Sanatatea mi-a fost in mod serios compromisa. Am avut nevoie de chirurgie si tratamente medicale repetate pentru probleme de reproducere si am ramas infertila. In plus a trebuit sa fac fata traumelor din ani de abuz emotional, fizic si sexual, comun in viata prostituatelor. La fel ca femeile batute de parteneri, femeile care parasesc prostitutia trebuie sa-si reconstruiasca din temelii vietile.”

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *