Opinie puternică, opinie fricoasă, opinie rebelă, opinie vagă

Am o opinie dar mi-e teamă să ţi-o spun. Am o părere, o judecată, un crez. Am o opinie pe care vreau să ţi-o împărtăşesc. Am o opinie vizavi de un lucru care te priveşte. Mi s-au spus tot felul de lucruri despre mine.

De la a te teme să spui, până la a spune în gura mare trebuie să treci printr-un proces interior benefic sau decadent. Sfinţii Apostoli încep să vorbească cu putere după ce harul Sfântului Duh i-a umplut la Cincizecime. În faţa sinedriului, Sfinţii Apostoli Petru şi Ioan, când sunt somaţi să nu mai vorbească despre Iisus, răspund: „Judecaţi dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm de voi mai mult decât de Dumnezeu” [F. Ap. 4, 19].

Ei vorbesc cu putere. Însă ereticul Arie vine şi vorbeşte cu insolenţă despre Hristos, numind-L prima creatură a Tatălui şi nu egal şi deofiinţă cu Tatăl. Opinia rebelă, anarhistă, e cea care răstoarnă lucrurile de la făgaşul lor firesc din cauza unei perspective interioare decadente. Rebeliunea presupune nu neştiinţa totală a lui Dumnezeu ci răscoala împotriva lui Dumnezeu, a voii lui Dumnezeu.

Să enumăr numai două-trei trupe rock, care au un profil satanist vădit anti-creştin şi mai ales anti-clerical. Încep cu The Hierophant, al căror ultim album pe 2007 l-am downloadat dintr-un hub satanist şi cu greu am putut să ascult o piesă-două de la cap la coadă. Această trupă se crede oficianta Satanei.

Alt nume sonor: Burn The Priest, o trupă metal, semnificativă prin însuşi numele pe care îl poartă. Alien Vampires, în 2006, a scos albumul Evil Generation, care cuprinde piesele:
1. Evil Generation,
2. I Fuck Nuns
3. Fake Blood Is For Cunt
4. Down In Hell (Satanischer)
5. Defending The Muthoid Throne
6. Excuse For All The Blood
7. Chernobyl Is My Throne
8. Satanic Propaganda (S.N.T.F Rising)
9. We Will Rise.

Alien Vampires este o trupă de Darkwave, o trupă de Electro Black Metal şi, surpriză!, e din Italia. Albumul Ritual Of Flesh, din 2003, al celor de la Goretrade e unul foarte căutat printre simpatizanţii genului Death Metal, şi conţine piesele:

1. Ritual Of Flesh (3:51)
2. Ambushing The Ignorance (2:30)
3. Bloodstained Altars (3:55)
4. Bloody Beings (3:29)
5. Hell’s Dominion Butchery (3:51)
6. And Your Blood Will Be Lust (4:14)
7. Born Of A Murderer.mp3
8. Postmortem Incision.mp3
9. Laceration.mp3
10. Piercing Her Throat.mp3.

Nu mai continuăm cu detaliile pentru că, sunt convins, aţi înţeles mesajul acestor oameni. Rebeliunea, împotrivirea lor are un obiect, vizează pe cineva şi nu e o manifestare vagă. Fundamentul unei astfel de muzici e tocmai anarhia, cutezanţa împotriva lui Dumnezeu, a vieţii omului, a ordinii, a păcii. Cum mai poate să fie un om normal, un om cu simţăminte cât de cât umane, un om care preferă şi simte aceste cântece ca mod de viaţă?

Opinia puternică, tare, este opinia îndrăznelii întru Dumnezeu. Un Sfânt era în discuţie cu un eretic şi acela susţinea că adevărul e de partea sa. Şi Sfântul l-a rugat pe eretic să intre împreună cu el în foc, ca să se vadă pe cine apără Dumnezeu şi credinţa căruia este adevărată. Ereticul nu a îndrăznit să facă pasul în foc, însă Sfântul, având îndrăzneală către Dumnezeu, datorită curăţiei vieţii sale, a stat în foc mai mult timp, fără să fie atins de flăcări.

O astfel de tărie a opiniei nu poate fi nici fricoasă, nici rebelă şi nici vagă. Cel care se teme să spună ceea ce crede se uită în jur ca să vadă care sunt consecinţele negative asupra lui. Îşi valorizează tăcerea mai mult decât adevărul. Sunt oameni cu o tăcere gâlcevitoare. Cei care au opinii rebele se hrănesc din satanismul împotrivirii, deformându-se interior într-un mod incredibil de jalnic.

Îmi este dat să văd mai mereu, pe stradă, câte un rocker mândru, cu câte un tricou negru cu sânge şi capete de mort, cu lanţuri la curea sau cu ţinte şi ipodul în urechi. Orgoliul, superbia sunt pozate pe faţa lor. Sentimentul de superioritate pe care îl degajă aceşti oameni se sprijină pe faptul că sunt posesorii unui mod abscons de vitalitate de sine. Există un adevărat cult al nihilismului, al dejecţiei, al parodierii printre ei şi aceştia îşi extrag încrederea în viaţă şi în ei înşişi tocmai din simţul libertăţii de a călca reguli.

Tânărul rebel turează motorul la maxim, vrea să îi dovedească celuilalt că maşina sau motocicleta lui e mai bună, nu plăteşte taxe, nu plăteşte impozite, încalcă reguli de comportament şi asta este pentru el libertatea. Libertatea de a fi subversiv.

Laşitatea se îmbină cu opinia vagă. Te faci că nu ai detalii, că nu ştii ce să spui, că ai vrea să spui mai multe decât spui, că ai nişte resurse, nişte oameni în spate care sunt de neatins, însă tu nu vrei să…Opinia vagă nu este opinie fricoasă, ci opinie cu inteligenţă de consum. Când treci fără să laşi urme eşti consumabil. Dacă laşi urme, dacă stresezi cu personalitatea ta devii neingurgitabil pentru unii.

-Doream să îţi spun ceva?
-Ce?
-Poate că nu e momentul…
-Bine, cum vrei…

Nu mai întrebi de ce ai nevoie?, ci laşi ca totul să se scurgă undeva, într-o insesizabilă vorbire. Presupunerile pot fi îndoieli. Îndoielile pot fi simple supoziţii. Ele pot manipula starea ta interioară, ele te pot măcina continuu sau nu te pot atinge.

Unul din cele mai mare şiretlicuri ale diavolului nu este acela de a te face să uiţi de Dumnezeu ci de a te face să nu ai timp să fii sincer cu El şi cu tine.

Pr. Drd. Picioruş Dorin Octavian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *