Droguri „legale” venite par avion şi halucinaţii trăite acasă

Un articol semnat de Robert Veress în ziarul Gândul, din 2 iulie 2007.
Articolul pe care îl semnalăm face atenţionare asupra a doua droguri care încă pot fi procurate în mod legal: salvia şi kratomul.

Salvia divinorum, respectiv Salvinorin-A, extractul cu efect halucinogen (asemănător LSD), din această specie de mentă mexicană, se găseşte deja şi în magazine virtuale româneşti!

Kratom-ul, un drog substitut pentru opiu şi marijuana, este frunza unui copac asiatic – Mytragina speciosa.

Supradozajul (de la 5 grame în sus, în condiţiile în care 10 grame costă 10-20 de euro, în funcţie de sursă) produce ameţeli puternice, halucinaţii, înteţiri ale ritmului cardiac, respiraţie îngreunată, supraîncălzire, senzaţie de vomă, atac de panică etc. Iar tentativele de renunţare ale dependenţilor se soldează, adesea, cu sevraj puternic şi de lungă durată (de ordinul săptămânilor), manifestat prin agresivitate sau cel puţin ostilitate, dureri musculare şi de oase, incapacitate de muncă, tremurături incontrolabile, depresii, lăcrimări etc. Iată ce scrie un dependent pe un blog dedicat krato­m-u­lui în Anglia: „Renunţarea mi-a dat zile de iad pe pământ – tortură pură a minţii şi sufle­tului. Cu o săptămână în urmă, am avut o altă tentativă, dar am renunţat după două zile agonizante. Sevrajul s-a instalat după 20 de ore şi a fost de nesuportat, aşa că am ajuns să consum şi mai mult Kratom. De data asta, am aruncat restul drogului la gunoi.

Citiţi tot articolul, pentru că merită!

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.