Cine a mai scris despre îngroparea Părintelui Patriarh şi alte imagini de la funeralii

Domnul Adrian Năstase a scris două noi articole despre evenimentul adormirii Părintelui Patriarh: primul e format din mesajul său de condoleanţe, pe când al doilea reprezintă impresiile sale după înmormântare.

Fragmente din al doilea articol:

„Chiar daca nu s-a vorbit mult despre acest subiect, ajutorul acordat de stat bisericii in ultimii 17 ani a permis construirea a peste 3000 de biserici, introducerea educatiei religioase in scoli, asigurarea unei indemnizatii minime pentru preoti si multe altele.

M-a deranjat insa faptul ca unii – inclusiv din mass media – au cautat astazi mai curand incidente si scandaluri intr-o zi care ar fi trebuit sa fie o zi a rememorarii si a reconcilerii”.

*
Webmasterul de la CathaliN’s blog :

*

Un articol de la Hot News. ro

*
D-l Dan Tapalagă: Ipocrizii la catafalcul Patriarhului.

*

Un articol al d-lui Cornel Nistorescu.

Patriarhul Teoctist n-a fost partizanul separării bruşte de influenţa statului şi a puterii politice. A continuat să coabiteze cu acestea, încercând la fiecare pas să obţină un avantaj în plus pentru biserică, dar şi un pas într-o depărtare îngăduită. Într-un anume fel, am putea compara stilul tranziţiei susţinut de Patriarhul Teoctist cu cel adoptat pentru stat şi politică de Ion Iliescu! Cătinel, cătinel, fără zgâlţâieli şi schimbări spectaculoase, continuând lin o trecere, cu teamă de o separare bruscă de un trecut adeseori discutabil.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

*
Un articol şi la webmasterul Harry Stefan

*

[patriarhie-noaptea-200.jpg]

31 iulie 2007

*
Un articol al d-lui Andrei Chiliman

Pe Patriarh nu l-am intalnit de multe ori. Nu mi-a fost duhovnic, si nu l-am frecventat (o spun cu regret). O singura data am vorbit fata catre fata. In ianuarie 2006, atunci cand am semnat un protocol de colaborare pentru ca noi, Primaria, sa putem sprijini financiar restaurarea bisericilor din sector si unele proiecte ale parohiilor. A fost scurt si senin: „Faci bine ce faci. Iti multumesc!”. Si am avut, pentru prima oara, sentimentul utilitatii in stare pura.

Psa. Gianina Picioruş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.