Profeţia unui preot grec

1 August 2007

Florian Bichir

Episcopul Calinic sustine ca Teoctist stia de opt ani ca va muri in 2007.

Prea Sfintitul Calinic Argatu, episcopul Argesului si Muscelului, sustine intr-un text trimis in exclusivitate „Evenimentului zilei” ca Patriarhul Teoctist stia ca va muri in anul 2007.

Un preot grec citeste viitorul

Patriarhul Teoctist „mi-a spus ca se va opri din drumul acesta pamantesc la Popesti-Leordeni, in biserica ridicata in viteza mare, transformata in Manastirea Tuturor Sfintilor Romani. Patriarhul stia de mult ca va muri in 2007, dupa profetia preotului grec Papaiani, profetie facuta inca din anul 1999. El, Patriarhul Teoctist, si-a dorit, in final, comuniunea cu toti sfintii romani si cu cei care au fost canonizati in timpul patriarhatului sau. Teoctist n-a fost sfant si nici n-a lasat sa se inteleaga aceasta. A fost un om ca toti oamenii, insa cu chemare speciala in slujirea sacra, intr-o lucrare plina si pandita de toate capcanele omenesti si diavolesti. Poate ca a tinut putin si la el insusi de nu a putut sa izbeasca fara crutare in mizeria social-politica de dinainte de 1989 si care speram sa nu se mai repete. Orice biserica daramata era o sabie in sufletul sau si al romanilor ortodocsi. Stiu durerile singure si nespuse ale Patriarhului Iustin care nu si-a mai revenit dupa cutremurul din 1977, un cutremur ce nu s-a mai oprit si a continuat sa darame biserici. Toate astea l-au bagat in mormant, si asa a intrat si Teoctist Patriarhul, cu durerile cele mari nespuse si nescrise, iar de noi foarte putin stiute”.

„Patriarhul a stiut”

Prea Sfintia Sa Calinic scrie in continuare: „Acum s-a implinit ceea ce Teoctist Patriarhul a stiut mai dinainte. A plecat pe picioarele sale catre Domnul Luminii. Nici nu dorea altfel. N-a mai fost cazul sa-i mai dea nimeni nici un pahar de apa. L-a scapat Dumnezeu de ultimele neputinte si umilinte.

In cei 92 de ani si 6 luni a indurat destul. S-a dus cum a hotarat Domnul chiar pe 30 iulie, ca si inaintasul sau in tronul patriarhal, Iustin Moisescu. Poate ca acum au sa-si spuna unele lucruri privind de sus Patriarhia Romana cum isi randuieste drumul, luptand si biruind mai bine ca pe vremea pastoriei lor. Asa sa fie!

Doamne Iisuse, indura-Te spre Patriarhul Teoctist, poporul tau cel romanesc si crestinesc si-l binecuvinteaza cu har, ploaie indestulatoare si pace trainica!”, scrie cu tristete Prea Sfintitul Calinic Argatu in textul adresat in exclusivitate cotidianului „Evenimentul zilei”.

………………….

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.