Pentru cei care citează eterodox din Scripturi

The image “http://www.clopote-candelabre.ro/Imagini/stema-004.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Şi Satana ştie şi citează din Scriptură. Exemple: Mt. 4, 6; 8, 29; Lc. 4, 10-11. Martorii mincinoşi aduşi de către sinedriu citează din cuvintele Domnului Hristos, împotriva Lui Însuşi, înaintea arhiereului: Mt. 26, 60-61; Mc. 14, 57-58. E vorba de rezidirea în trei zile a templului trupului Său, pe când martorii nedrepţi se gândeau la dărâmarea templului din Ierusalim.

Sfinţii noştri Părinţi care au comentat acest pasaj s-au întrebat de ce spune Dumnezeiasca Scriptură că martorii aceştia erau mincinoşi, căci Domnul făgăduise cu adevărat reziderea templului în trei zile. Răspunsul lor conţine adevărul de mai sus: că aici era vorba de un lucru duhovnicesc, tipologic, de templul trupului Său.

Martorii au reprodus, ca şi Satana, cuvintele Domnului sau ale Scripturii, dar nu le-au înţeles sensul adânc. Tocmai de aceea şi ei cât şi Satana, tatăl minciunii, deşi s-au bătut cu Scriptura cu Domnul nu au avut nimic de-a face cu adevărul şi sfinţenia Scripturii.

Sectanţii noştri citează masiv Scriptura dar pentru ca să o răstălmăcească, pentru ca să o pună, chipurile, în acord cu teologia lor recentă. Ei citează Scriptura împotriva Bisericii lui Hristos care a moştenit Scriptura de la Sfinţii Apostoli, care a păstrat-o nealterată şi pe care, fiecare sectă o ia, o retraduce, o reinterpretează după cum vor şi se proclamă singura biserică a adevărului.

Ce are Scriptura cu baptismul, cu adventismul, cu iehovismul? Unde a stat Scriptura atâtea secole până s-au auto-inventat sectele actuale?

Pastorul Marius Cruceru şi acoliţii săi se grăbesc să folosească Scriptura drept fundal şi fundament al polemicii cu părintele Dorin, însă cum am putea să ajungem la un acord, la o înţelegere unanimă, dacă unii sunt în afara Bisericii iar alţii suntem membrii ai Bisericii lui Hristos?

Dacă Cruceru îşi face mâine o sectă a lui şi ia Scriptura, ed. Cornilescu în braţe şi pleacă cu ea, atunci şi biserica lui e a lui Hristos? De ce fiecare sectă îşi înfloreşte punctul iniţial, de apariţie pe faţa pământului şi nu vorbeşte în termeni neechivoci despre ei.

Păi să mergem la prodigiosul pastor Cruceu şi să vedem cât a scris el despre teologia baptistă şi despre ei înşişi, şi cât a scris împotriva Bisericii Ortodoxe şi a noastră. Îl vezi că scrie despre părintele Steinhardt, de Maica lui Dumnezeu, de Sfintele Icoane, de slujbele şi tradiţiile ortodoxe, o dă cu morţii, cu răniţii, te întoarce pe toate părţile, iar despre ei scrie despre congresul unde doi pastori burtoşi şi-au disputat supremaţia. Îl doare de părintele patriarh, de viitorul Bisericii, se dă peste cap… Pentru ce?

Pentru că şi dracul citează Scriptura şi ideile baptiste seamănă perfect cu inseminarea demonică de veacuri din sânul ereziilor timpului. Numai că oamenii mai simpli cred că făcătura baptistă e nouă şi că iconoclasmul, nestorianismul hristologic baptist, anti-tradiţionalismul şi anti-sacrmentalismul pe care ei îl propagă e unul nou.

Sunt sub zeci de anateme ale Sfinţilor Părinţi şi ale Sinoade Ecumenice, ca toţi ceilalţi eretici, şi aceasta e poziţia noastră, a Bisericii lui Hristos, faţă de ei, nu a mea sau a părintelui Dorin Picioruş.

Noi nu avem păreri personale în materie de dogme. Noi avem credinţa Bisericii una, pe care o moştenim de la Sfinţii Părinţi ai Bisericii Ortodoxe.

Dacă nu e aşa, atunci ar fi trebuit să ne împărtăşim împreună, să avem credincioşi ai lor în calendar, să ne pupăm de mama focului şi câte şi mai câte.

Ce are Biserica lui Hristos, fraţii mei, cu pseudo apariţii eclesiale de ultimă oră?

Psa. Gianina Picioruş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *