Câteva reflecţii importante venite de la un pastor penticostal

Articolul recent al pastorului baptist Ted Doru Pope, „Un creştinism fără coloană vertebrală” secvenţiază discursul lui Thomas E. Trask, superintendetul asociaţiei de biserici penticostale Assemblies of God.

trask.jpg

Un rezumat al ideilor fundamentale din articol:

1. creştinismul postmodern vrea să devină un creştinism fără sfinţenie

2. relativizăm impactul negativ al păcatului şi al maladiilor comportamentale din societatea noastră.

3. ne complacem într-o perspectivă soteriologică inclusivă, unde nu mai căutăm mântuirea ci ni se pare că o posedăm de la sine.

Citiţi tot articolul!

Mesajul domnului pastor Doru către noi:

Domnule preot,

Va multumesc pentru apreciere si pentru cuvintele frumoase! Va urmaresc si eu zilnic efortul laborios de informare, pe de o parte si de protejare ermetica a valorilor ortodoxe, pe de alta. De asemenea apreciez anvergura blogrolului dvs. care sugereaza subliminal disponibilitatea pentru cautare si adevar, setea avida de cunoastere si lipsa de inhibitie in fata avalansei de idei. Sunteti un creator de eveniment!

Asa cum bine stiti, traiesc in strainatate si ma simt adesea o insula absurda vizavi de ceea ce inca consider in inima mea patria, tzara! De la distanta, asist aproape neputincios la perioada de confuzie morala care a afectat toate domeniile – social, politic, artistic, si mai ales religios! Inflatia morala care a imbolnavit occidentul s-a revarsat si spre Romania. Cei ce suntem chemati de Dumnezeu sa raspindim lumina si sa fim lumina avem datoria de a nu sta indolenti in fata unei relatii cu Dumnezeu care iata, se pierde evanescent ca o picatura de apa.

Inchei dorindu-va dvs. si mie deopotriva sa ne amintim intotdeauna spusele inteleptului: Proverbe 19:22 Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

22 Aug 2007 at 10:55 pm

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.