Cum s-a încheiat dialogul dintre pastor şi preot

 1. Domnule Piciorus,

  1. pentru mine aici se încheie dialogul cu dvs.
  prefer sa imi vad de ce am de facut. Mai important decit acest schimb de replici care devine pierdere de timp. Sint sigur ca si dvs. aveti de lucru.

  2. Sper ca s-au convins si ceilalti ca am avut dreptate in momentul in care am primit cu reticenta comentariul dvs. care incepea cu “fr. David”. A fost o incercare de anesteziere care n-a tinut.
  A fost relevant mai ales ultimul post despre “sint doctor in litere.. “. Am zimbit cu amar. Din nou!

  3. A propos de acest lucru. Iar vorbiţi despre lucruri pe care nu le cunoaşteţi. Chiar şi în glumă este greu scuzabil. Da, este posibil sa ai un doctorat in litere si sa nu te ocupi de poezie. Deloc. Filologia are foarte multe ramuri. Există doctorate in bilingvism, lingvistica indo-europeana, teoria traducerii etc. N-o să ghiciţi de ce anume m-am ocupat eu.

  4. am mai spus, nu trimit nimanui cartile in format electronic. Lucrez la alte editii si nu vreau sa le gasesc on line precum emailurile personale. am mai păţit-o. Consideraţi că dvs. aveţi iaurtul în care suflu după ce m-am fript cu borşul!

  5. istoria relatiei noastre scurte mi-a dovedit din plin ca nu pot sa pun greutate nici pe cuvintul dvs. si nici pe constiinta dvs. de preot sau simplu cetatean. Nu sinteti credibil.

  6. resping calificativul de “eretic”, cum bine se înţelege. Îl consider de ajuns ca să încheiem aici orice fel de discuţie. Celelalte nu mă supără, dar, precum pe părinţii deşertului, acest apelativ mă oripilează.

  7. si incep sa ma ingrijorez ca “va plac”
  poate ca asta este cel mai ingrijorator lucru.
  M-am mai ingrijorat o data cind o institutie la care tin a fost laudata de Vadim Tudor.

  Voi incerca sa ma tin la o distanta cit mai mare de dvs. pentru a evita asocierile dintre noi, cel puţin de acum înainte.

  Vă doresc succes în orice lucru bun!

  by patratosu August 23rd, 2007 at 11:53 pm

 2. Frate David,

  cred că aţi luat decizia care trebuia. Vă mulţumesc pentru că, în sfârşit, aţi înţeles că trebuie să vă ocupaţi de teologia baptistă şi de org. dv. religioasă şi nu de Biserica Ortodoxă, de oamenii şi tradiţiile ei.

  Vă vom lăsa în pace, repetăm, până la primul atac fără perdea la adresa noastră.

  De aici încolo nu vă vom mai dedica articole [v-aţi simţi insultat de atenţia noastră], ci pur şi simplu vom face nişte note, nişte trimteri la blogul dv. şi al coreligionarilor dv. unde se află atacuri frontale la Ortodoxie, specificând gradul de josnicie, de bădărănie sau de superbie pe care îl surprindem în acele postări.

  Şi noi vă dorim să scrieţi bine, mult, superb, să publicaţi câte 10 cărţi pe an, să aveţi mulţi admiratori, câte 10.000 de postări pe blog, mulţi bani în casă, copii frumoşi, o soţie binevoitoare şi iubitoare cu dv. şi …cer senin deasupra.

  Pr. Dorin, un om care ştie să îşi stimeze duşmanii şi îi respectă pe cei cu care are polemici.

  by bastrix August 24th, 2007 at 10:19 am

Credem noi, că atât pastorul baptist cât şi preotul ortodox au vorbit foarte clar.

Dv, sunteţi martorii acestor cuvinte pe viitor.

De aceea le-am şi pus aici, spre…re-citire.

Pr. Dorin.

One comment

 • Domnul pastor a ales calea „Dă şi fugi!”, deoarece s-a simţit jignit că a fost catalogat drept eretic şi nu „creştin baptist”. De fapt domnul „La pătratosu” s-a dat în stambă ejectându-se din starea sa de „intelectual rasat” şi aplecându-se din sferele sale înalte spre un preot ortodox. Din atitudinea sa reies două lucruri:
  -situaţia de autoadulare indusă de autocatalogarea „sunt mântuit!”
  -teama în faţa unor oameni care îi pot dărâma convingerile şi ipocrizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *