Mitropolitul Clujului, Albei si Maramuresului, IPS Bartolomeu Anania, nu se va prezenta la audierea solicitata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), a declarat, luni, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al mitropolitului, preotul Bogdan Ivanov.

La cererea Forumului Civic Romanesc, CNSAS a adresat IPS Bartolomeu Anania o invitatie, pentru 3 septembrie, in vederea audierii de catre Colegiul institutiei.

„In realitate, eu nu sunt invitatul CNSAS, ci al unui ONG, caruia o venerabila institutie de stat se grabeste sa-i stea la dispozitie”, sustine, intr-o declaratie de presa remisa, luni, Rompres, IPS Bartolomeu Anania.

IPS Bartolomeu afirma ca lansarea unor astfel de invitatii catre o parte din membrii BOR „poarta semnele unei inadmisibile imixtiuni in treburile interne” ale Bisericii.

In finalul declaratiei, IPS Bartolomeu apreciaza ca invitatiile CNSAS „someaza” oamenii sa se prezinte la o data anume, dupa modelul „sinistrelor vremi” ale Securitatii, careia i-a cazut victima ca detinut politic.

Cf. Sursa.

Psa. Gianina

Did you like this? Share it: