IPS Bartolomeu acuză CNSAS de imixtiune în treburile Bisericii

Mitropolitul Clujului, Albei si Maramuresului, IPS Bartolomeu Anania, nu se va prezenta la audierea solicitata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), a declarat, luni, pentru Rompres, purtatorul de cuvant al mitropolitului, preotul Bogdan Ivanov.

La cererea Forumului Civic Romanesc, CNSAS a adresat IPS Bartolomeu Anania o invitatie, pentru 3 septembrie, in vederea audierii de catre Colegiul institutiei.

„In realitate, eu nu sunt invitatul CNSAS, ci al unui ONG, caruia o venerabila institutie de stat se grabeste sa-i stea la dispozitie”, sustine, intr-o declaratie de presa remisa, luni, Rompres, IPS Bartolomeu Anania.

IPS Bartolomeu afirma ca lansarea unor astfel de invitatii catre o parte din membrii BOR „poarta semnele unei inadmisibile imixtiuni in treburile interne” ale Bisericii.

In finalul declaratiei, IPS Bartolomeu apreciaza ca invitatiile CNSAS „someaza” oamenii sa se prezinte la o data anume, dupa modelul „sinistrelor vremi” ale Securitatii, careia i-a cazut victima ca detinut politic.

Cf. Sursa.

Psa. Gianina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.