Fişă de atenţie [24 sept. 2007]

Iniţiem de astăzi acest model de ştiri concentrate, deopotrivă bune şi rele, pentru ca să aveţi linkurile la îndemână şi să priviţi lucrurile în ansamblu.

Astăzi facem pomenirea Sf. Mare Muceniţe Tecla, prima Sfântă Muceniţă a Bisericii şi cea întocmai cu Apostolii, a Sf. Preacuviosului Părintelui nostru Coprie şi a Sfântului Prea Cuviosului Părintelui nostru Siluan Athonitul.

The image “http://siluan.trei.ro/wp-content/themes/ocadia/images/siluan/siluan1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Sf. Siluan Athonitul

De aceea Război întru Cuvânt a pregătit un articol pentru Sfântul Siluan şi ne oferă Paraclisul către Sfântul nostru Părinte în format audio. Aici veţi găsi şi o icoană a Sfântului iar aici, o alta rusească.

Viaţa Sfintei Tecla: în Vieţile Sfinţilor, ed. Sihăstria. O altă variantă, cu font mai mare.

Aici găsiţi un blog integral închinat Sfântului Siluan:

 Rubrici

 Acatistul

Icoane

Paraclisul

Poze

Scrierile

Partea I

Partea II

Partea III

Partea IV

Sinaxar

Slujba

Tomosul de canonizare

*

Între civilizaţie şi izolare: o româncă nu a coborât din muntele său de 30 de ani.

Sarcasticul domn Bucurenci şi cele mai reprezentative locuri ale românilor [un articol pentru enervare].

Un site românesc care ne invită să ne … întoarcem la păgânism [Gebeleizis se numeşte].

O altă pagină, în formare [adresa mi-a fost trimisă prin email], o pagină de denigrare a PFP Teoctist al României, numit de către autorul anonim şi tulburat patriarhul roşu şi aceasta se găseşte aici.

Cei de la Ziare. com au crezut că trebuie să facă o rubrică de scrisori adresate PFP Daniel al României, ca şi când Patriarhia Română nu ar avea serviciu de corespondenţă şi priviţi ce pot spune diverşi comentatori dubioşi şi anonimi.

Pentru cei care nu cunosc blogul domnului Victor Ciutacu, acest al doilea Eminescu autointitulat al românilor, îi invităm să îl cunoască. Însă, să nu vă aşteptaţi la genialitate prea multă: uneori mai pune şi poze.

Domnul George Becalii şi homosexualii. Despre masoneria care se învârte în România. Despre cum postmodernii care nu cred în vrăjitorie [serios?!] se interesează despre ultima [sic!] vrăjitoare a evului mediu.

Vă vom obişnui, din când în când, cu astfel de calupuri de informaţie, pentru a repera mult mai repede anumite zone de interes, dar şi de …atenţie.

Pr. Dorin.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *