Una dintre cele mai penibile întâmplări din viaţa mea de blogger

The image “http://www.online.ro/timpolis/1003/porci.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Scroafa cu 8 purcei: imagine dintr-o gospodărie românească

®

Subtitlul acestui articol: De la ameninţări la melodramă.

Când copiii dormeau sau ar fi trebuit să doarmă, adică pe la 10:24:59 minute aseară, ora României, am primit mesajul de aici. Eram la sfârşitul celei de a 10-a zi a colocviului decenţei, am văzut când a venit mesajul…dar am mai stat puţin, îngrijindu-mă de alte treburi. Dacă era iconul dumnealui…ştiam cine este.

Când l-am citit şi am privit mesajul şi IP-ul am ştiut…cum să răspund unui astfel de mesaj. Şi am răspuns ca şi când copilul mi-ar fi dat mesajul şi nu tatăl. Tatăl s-ar fi aşteptat să fiu prost crescut cu un copil care nu are nimic de-a face cu…afacerile tatălui său. Polemica noastră e cu dumnealui şi nu cu tot neamul său până la a 10 spiţă.

Răspunsul nostru a fost prea simţit ca să fie penibil.

Asta a enervat şi mai mult pe domnul care ştie să sape groapa altuia şi [proverbul e biblic, ştie dumnealui]…cade în propriul adânc…

Primim email de la groparul altora la ora 10:40:13 minute, şi îl găsiţi aici şi aici. Scrisesem răspunsul pentru pretinsa interpelare a fiului, şi îl enervase că nu prizasem la …melodramă.

Astăzi melodrama a continuat, şi a ieşit bazaconia, că aş fi stricat frântura de copilărie pe care o mai avea fiul său, deşi fiul său nu a citit, paradoxal, răspunsul meu de pe blog.

Deci, un presupus copil nesupravegheat [oare se poate întâmpla asta?!] la 10: 24 noaptea, adică 22: 24 ne scrie un mesaj. Copilul are un blog, cu acelaşi dashboard ca şi tatăl său şi cu acelaşi icon. Dar, când apeşi pe icon, iconul e legat la:

Author : patratosu (IP: 86.120.60.222 , 86-120-60-222.rdsnet.ro)
E-mail : marius.cruceru@gmail.com
URL : http://patratosu.wordpress.com/

şi ajungi, bineînţeles la tată şi nu la fiu.

Concluzia noastră e aceea că a fost tatăl şi nu fiul. De ce? Pentru că tatăl era atunci covorbitor pe blogul său cu confraţii săi. Emailul pe care l-am primit e în gmail şi a ajuns în yahoo-ul nostru. După cum se vede din răspunsul tatălui [care nu are diacritice pentru că s-a făcut trecerea de la gmailul în română la yahoo-ul în engleză] îmi odrdonă să şterg mesajul, pe care tot el mi-l trimisese, dar la care noi răspunsesem…sublim de atent.

Astăzi a făcut două postări, iar în a doua a pus [felicitări că v-aţi prins cum se face!] mesajul său când se dă de fiul şi mesajul meu când îi răspund presupusului fiu.

Melodrama tomnatică cât p-aci să îţi taie răsuflarea!

Fiul său a fost agresat de răspunsul meu frumos şi nu-l agresează deloc răspunsurile tatălui său. Poate că este antrenat de pe acum în acelaşi spirit de frondă şi de supravieţuire evanghelizatoare, prin aceste hăţişuri române.

Copilul care stă în turnul de fildeş, dashboardul care se întretaie în mod fantomatic dar dă cu rest, răspunsuri de noapte şi de zi disperate, ironii râncede, ameninţări, degringolade, iarăşi comentarii zbenguitoare, care nu rănesc pe nimeni ci…îngraşă, dezinvoltură, tupeu, megalomanie…

Poate că sunt prea sensibil la grotesc.

Viitorul, dacă nu va fi de aur…cel puţin va fi alimentat din plin de imagologii de cel mai fin prost gust.

Pr. Dorin

13 comentarii la „Una dintre cele mai penibile întâmplări din viaţa mea de blogger”

 1. Domnule Piciorus,
  Am 24 de ani, timp de 21 de ani am fost ortodoxa si de 3 ani sunt baptista. Dupa cum observati balanta anilor se inclina spre ortodoxie…

  Fara sa va fie cu suparare, d-voastra l-ati jignit pe fr. Marius Cruceru din cauza diferentelor de doctrina si faceti asta mascat, afirmand ca aparati Sfanta Biserica. Cred ca a-ti uitat ca ‘unde sunt doi sau trei in Numele Meu sunt si Eu printre ei’; cu ce baza biblica afirmati ca baptistii sunt o unealta a satanei? Eu va asigur ca baptistii se strang in Numele lui Hristos! Veniti si convingeti-va!

  Pe de alta parte tot ceea ce va scriu acum arata cum am fost si eu timp de 21 de ani…asa ca sunt in cunostinta de cauza(si eu am jignit baptisti); pe mine nu ma puteti da la intors.

  Mai cu seama ca, fr. Marius Cruceru preda la Universitatea Emanuel, unde studiez si am avut ocazia sa-l vad cum se manifesta in slujire, in viata de familie si cum se raporteaza la noi studentii. Si ca sa intelegeti mai bine, cititi asta: http://www.emanuel.ro/absolventi/marturii.htm

  Marturisesc cu sinceritate ca am vazut in viata fr. Cruceru ca implineste acele cuvinte scrise!
  Asadar, cunosc ambele parti destul de bine.

  Pe mine ma mira faptul ca d-voastra aduceti niste afirmatii mincinoase cu privire la dansul(doar ptr. apararea doctirinei ortodoxe) si nu aveti nici o mustrare de constiinta. Este grav d-le! Nu va ganditi ca cine citeste asemenea aberatii si nu este in cunostinta de cauza chiar va crede?

  Nu va ganditi ca a-ti ranit un suflet de copil nevinovat? Ce este asa de greu de inteles ptr. d-voastra ca un tata doreste sa-si apere copilul de atacurile unui om lipsit de intelepciune? In zadar aveti atatea studii si diplome, daca va lipseste intelepciunea si sensibilitatea!

 2. Vă rugăm să frecventaţi constant mediul de discuţie al profesorului dv. şi să…aveţi mai multe mustrări de conştiinţă decât aveţi.

  Dacă nu sunt preotul dv. duhovnic şi aţi apostat de la dreapta credinţă, întrebările şi constatările dv. sunt de un prost gust veritabil.

  Deci, vă rugăm să căutaţi cu multă candoare mediul de dialog al profesorului dv. şi acolo vă puteţi lamenta, întreba, irascibiliza cum doriţi.

  La noi, nu! Din fericire…

 3. Domnule Picorus,
  De asemenea doresc sa mentionez ca in articolul de fata a-ti spus o mare minciuna:’…imi ordona sa sterg mesajul…’, iar in e-mail-ul fr. Cruceru scrie:’te rog sa il stergi…’. Este o mare diferenta d-le! nu credeti?

  De asemenea un lucru pe care l-am vazut la d-voastra (si la mine in trecut):va pricepeti(ma pricepeam)de minune sa aduceti argumente biblice unui baptist…asta subliniind versetul din Proverbe pe care tot in articol l-ati lasat cu ironia atasata de el.
  Face parte Scriptura din viata d-voastra? o aprofundati zilnic? Daca da, carui enorias i-ati recomandat sa faca lucurul asta , dand la o parte toate canoanele, acatistele la sfinti si ceaslovul?

  De toate astea m-am agatat eu cu un colac de salvare cand eram ortodoxa, incercand sa respect canonul dat si tot cu sufletul gol eram. si nici un preot nu m-a sfatuit sa ma apropii de Biblie, Cuvantul lui Dumnezeu; doar este prea grea de inteles, nu-i asa?

  Dar, doctrina o aparti cu intensitate, uitand ca in casele oamnenilor Bibliile au praf pe ele de un deget…
  Foarte rau ca va permiteti sa jiginiti si sa raniti!!!

  Pentru toti cei care cititi acest blog, indiferent de ce cult religios apartineti:
  1. Fr. Marius Cruceru nu este asa cum gasiti mentionat aici! Veniti intr-o vizita la Universitatea Emanuel din Oradea si convingeti-va! Daca e greu sa faceti asta, credeti-ma pe cuvant de cercetas; ptr. ca il cunosc personal pe acest fr. profesor si pe intreaga familie a dumnealui.

  2.Daca respectati toate canoanele si tineti cele 4 posturi din an, dar simtiti ca va lipseste ceva si sunteti cu sufletul gol,(nu e nevoie sa recunoasteti; nici eu nu am recunoscut); apropiati-va de Scriptura si ceteti-Ii Domnului Isus Hristos sa va ierte de pacate; este Singurul care poate s-o faca, nu este nevoie de intermediari Ioan 14:6

  Iar, ptr. d-voastra d-le Piciorus,
  agresivitatea cu care d-voastra credeti ca vrem sa ne apropiem de ortodocsi, vine dintr-o iubire, pe care, ca si baptisti o manifestam uneori fara intelepciune.

  Personal, imi vine sa plang cand vad ca lumea zace in pacat, vine la Biserica, saruta icoanele, este dat cu mir pe frunte si crede ca ajunge acasa mai curat, traind aceeasi viata necurata! Ma doare lucrul asta, intelege-ti? De ce? Ptr. ca si eu am trecut pe aici! de aia!!! Si din cate il cunosc pe fr. Marius Cruceru si pe dumnealui il doare nespus de tare.

  Se pare ca pe d-voastra nu va doare de sufletele oamenilor, ci mai cu seama de soarta bisericii ortodoxe din perspectiva doctrinei binenteles.

  Sincer, cred din toata inima ca sfintii exista, sunt in imparatia lui Dumnezeu, dar se trag de par (metafosric vorbind)cand vad ca majoritatea in loc sa se apropie de Dumnezeu prin Fiul Sau Isus Hristos si la indemnul Duhului Sf(daca avem urechi deschise sa-L auzim); majoritatea fac acatiste si cer mijlociri la sfinti…Fals! din pacate…

  Dar Slava Lui ca mai arata fata de noi, oamenii mare har! Asa ca daca va recunoasteti starea de nevrednicie, marturisiti-va lui Hristos cu incredere!

  Nu veti regreta, va asigur!

  Din experienta am vorbit, in ambele comentarii.

  Fie ca El sa fie slavit in veci! Amin

 4. Domnul Piciorus,

  inca ceva:
  Matei 15:1-9
  Matei 23:1-35
  Ioan 17:14-17

  Domnul Dumnezeu mi-a aratat Adevarul (Cuvantul Lui), mi l-a facut cunoscut! Ce-mi trebuie alceva?
  Tot ce este pe langa Biblie este fals, ptr. ca nu este Cuvantul Lui Dumnezeu!

  P.S. Am vrut sa va spun ca abia acum sunt in dreapta credinta, chiar daca apartin de alt cult!
  Am odihna si bucurie ptr. ca El mi le-a dat( Matei 11:25-28 si Ioan 15:1-11)!

  Asa ca d-voastra nu puteti sa schibati asta, nu puteti contrazice ceea ce a facut Dumnezeu in viata mea si a fr. Marius Crucru cu toata familia dansului!

  Nu mai revin cu alte comentarii, nu are rost…

  Ma voi ruga ptr. d-voastra alaturi de biserica ortodoxa ptr. care ma rog deja.

 5. Mostre concludente de fundamentalism sectar. Cu o astfel de dragoste, nu e de mirare că m-ar strânge de gât dacă m-ar vedea pe stradă.

  Nu de alta…ci doar pentru că nu vreau să…mă convertesc subit la manifestările dumnealor bolnăvicioase.

  Se pare că Prea Curata Stăpână ne-a ascultat rugăciunile, pentru ca să dăm mostre vii, concludente, de barbarism şi obscurantism religios pe blogul nostru …din România secolului XXI.

  Şi liderii, şi învăţăceii au aceeaşi mailiţie, aceeaşi abordare, ultilizează acelaşi tertipuri.

  Dacă, la început, pentru cei care nu au avut contact cu astfel de oameni li se părea că exagerez în ceea ce îi priveşte, probabil acum e mai mult decât concludent…cine, ce pot să facă…dacă spun ceea ce spun.

 6. Mesajul de deasupra a vrut de fapt să spună următoarele:

  „Părinte Dorin, iartă-mă că m-am dovedit neam prost deşi sunt pastor baptist…Însă voi încerca să fiu simţit de aici încolo. Omul mai şi greşeşte, nu?”

  Şi răspunsul nostru e următorul: „Nu ne omorâm după ce credeţi dv., dar ştim să purtăm un dialog respectuos cu oricine ne calcă pragul. E bine că v-aţi recunoscut mârlănia…şi, da, putem discuta dacă doriţi”

  Însă, orice monolog e o fantezie reală.

 7. mai, oamenii lui Dumnezeu da’mai opriti-va din toate aceste ironii si vorbe necugetate ce vi le adresati unii altora.
  Oti, chiar ..oprest-te si tu odata.
  Amandoi sunteti „pastori” de suflete/
  Nu sunteti in toate mintile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.