Cum se trăieşte bucuria Învierii Domnului?

Cu inimă milostivă şi iertătoare, cu inimă bună.

Îmi aduc aminte de sărbătorile de Paşti din viaţa mea, de bucuria şi de pacea lor. Cântam la strană, pregăteam anafura de Paşti, aşteptam să mă împărtăşesc cu pace şi să vin acasă bucuros, să pot ciocni ouă, să mă pot bucura de bucuria pe care o aveam în inimă, în tăcere.

De fapt nu facem nimic altceva decât să transferăm bucuria Bisericii, bucuria din Biserică în casele noastre, pentru că o avem în inimile noastre. Zilele acestea de praznic se trăiesc frumos.

Veneam acasă cu multă bucurie. De aceea nu am simţit niciodată că aş vrea ceva mai mult decât această bucurie dumnezeiască a harului. Mai mult decât bucuria lui Dumnezeu nu se poate dori.

Ne vizităm naşii, prietenii, rudele după slujbă, ne telefonăm şi ne urăm de bine, ne iertăm reciproc, ne împărtăşim cu Domnul şi ne veselim dumnezeieşte. Sfinţim acum anafura de Paşti, sfinţim mâncarea de Paşti şi ne sfinţim şi noi.

Dacă nu trăieşti pacea sărbătorilor aşa cum vrea Dumnezeu te goleşti singur de bucurie. De aceea vă doresc tuturor bucurie şi pace.

Hristos a înviat! Bucuria noastră a înviat!

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.