Cine iubește pe Prea Curata Stăpână?

O iubesc cei care sunt feciorelnici la inimă, cei care iubesc simplitatea, cei care au rușine adâncă în ființa lor, care simt răutatea și desfrânarea ca pe mari pete ale ființei noastre. O iubesc cei care sunt ajutați de către Prea Sfinția Sa să se vindece de patimi, să își stăvilească pornirile rele ale ființei lor învățate la rău. Nu o pot iubi decât cei care o înțeleg întrucâtva, care se pătrund de frumusețea și măreția Stăpânei lumii și a Îngerilor.

Știm cât de mult o hulesc necredincioșii și ereticii. Eu spun celor care nu văd în Prea Curata pe marea noastră Apărătoare, că nu au iubire de mamă, că nu cunosc cum poate iubi o mamă, că nu au fost iubiți de mamă și nici nu știu să iubească. Cei care au simțit iubirea mamei, a bunicii, a sorei lor știu cât de mult țin ele la fiii lor, la nepoții și frații lor.

Cât de mare este însă iubirea Ei pe lângă iubirea pământească?! Mama Stăpânului se roagă pentru noi și suntem privegheați continuu de către Prea Sfinția Sa cu mare dragoste. Dacă nu cinstim pe Prea Curata Stăpână e semn că nu știm darurile Ei. Darurile ei sunt curăția, pacea, bucuria, veselia duhului, chibzuința, bunul simț, rușinea bună, grija de cele sfinte, dorul de Biserică și de Sfintele Taine, încântarea de orice este frumos și bun.

Cei care nu cunosc și nu cinstesc iubirea și prea mare sfințenie a Ei sunt pentru mine niște oameni orfani de iubire. Fie ca toți să ne umplem de rugăciune către Prea Curata Stăpână și de dor după viața sfântă.

Pr. Drd. Picioruș Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.