Când muzica lui Dumnezeu se naşte în inimi tinere…
Sfântul Ioan Botezătorul, pictat de un iconar ortodox din Piatra Neamţ, adică de domnul
Ciprian Istrate, pe care vă invităm, cu cea mai mare bucurie, să îl vizitaţi .
***
Redăm o altă scrisoare tulburătoare, primită la 11:31, pe 5 oct. 2007.
Sarut-mana, Parinte!
Indraznesc sa va deranjez cu o rugaminte…V-am descoperit intamplator site-ul http://bastrix.wordpress.com/ – Teologie pentru azi, fapt ce m-a incantat in mod deosebit. Citesc aproape in fiecare zi, in special sectiunile „Cuvinte duhovnicesti” si „Reflectii”…
De ce v-am deranjat cu acest mail. Fac parte dintr-o corala din Piatra Neamt [suntem 15 tineri – liceeni si salariati; cantam coral in fiecare duminica la Sfanta Liturghie, in biserica Sf.Ioan Botezatorul din oras, si psaltic la celelalte slujbe – iubim mult cantarea bisericeasca] si am ajuns intr-o oarecare incurcatura. Vara aceasta am facut inregistrari, urmand ca pana in decembrie, cel tarziu, sa scoatem doua cd-uri: Sfanta Liturghie si Colinde, insa nu reusim sa gasim un nume care sa ne reprezinte, iar asta e un lucru presant. Au fost vreo cateva incercari: Dynamis, Lumina Lina (dar exista), Piatra Credintei (dar exista si aceasta denumire – fiind din Piatra Neamt, ar fi fost o idee), Glasul Cuvantului…dar…
Puteti sa ne ajutati? Va rog mult! Am atasat doua cantari: Tatal Nostru, de Dragos Alexandrescu (intre timp am refacut aceasta cantare si suna mult mai bine, dar nu am acum noua varianta) si Catavasia, ca sa va faceti o idee.
Va rog mult, Parinte! Nadajduiesc ca Doamne-Doamne va va da gandul cel bun! Iar daca nu veti avea timp, va multumesc ca totusi ati citit mesajul meu.
Binecuvantati!
Cu multa pretuire pentru munca Dvs.,
Elena Amariei.
*
La o astfel de surpriză, inevitabil, şi inima mea cântă. Citind încă scrisoarea domnişoarei/doamnei Eleana Amariei, primul gând a fost : cum se zice piatră în greacă pe limba română? Cum ar suna?Ceva referitor la piatra credinţei? …Însă, când am ascultat cele două melodii şi am văzut că glasurile celor din corală ţâşnesc din toată inima, din străfundurile inimii lor, atunci am zis: De profundis. Adică: De profundis clamavi ad te Domine/ Dintru adâncuri am strigat către Tine, Doamne!
Mi se pare că cea mai bună titulatură a coralei dv., domnişoară/doamnă Elena Amariei ar fi: De profundis. E un nume care vă caracterizează maiestuozitatea vocilor dar şi consistenţa lor adâncă, tulburătoare.
Toată binecuvântarea din partea noastră şi ne bucurăm că România are inimi ortodoxe care strigă atât de tulburător către Dumnezeu, precum inimile dv.!
Apăsaţi pe Tatăl nostru şi Catavasia din textul scrisorii ca să ajungeţi la cele două piese interpretate de către corala ortodoxă de la Sfântul Ioan Botezătorul din Piatra Neamţ.
Pr. Dorin.
Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati de pe alte siteuri si bloguri ortodoxe (selectia e inevitabil subiectiva si partiala!)
„De profundis” este destul de des întâlnit în denumiri religioase. Propun ceva mai rar:
Cantamen Cantare Verbum
Doamne, sunt minunate cantarile! Avem oare posibilitatea sa ascultam mai mult?