Datoria externa a României a ajuns la 80 miliarde de euro

01.10.2007

 

Datoria externa a României a ajuns la 80 miliarde de euro Fostul ministru al finantelor Mihai Tanasescu (foto), in prezent reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International,

a anuntat ca datoria externa a tarii noastre pe termen scurt a crescut extraordinar în ultimele luni, pâna la aproximativ 80 miliarde de euro. „Aceasta datorie este foarte mare si volatila si poate deveni factor de risc atât pentru inflatie, cât si pentru stabilitate“, a precizat Mihai Tanasescu, la The Money Channel. El s-a referit si la alcatuirea bugetului general consolidat pentru anul 2008.

„Alcatuirea bugetului general al statului pentru anul viitor trebuie sa se faca cu mai multa vigilenta, o atentie deosebita fiind impusa si asupra modului de cheltuire a resurselor“, a spus Tanasescu. Vigilenta în constructia bugetara este sustinuta de ex-ministrul finantelor prin argumentul ca sunt prea optimiste previziunile cresterii economice de 6,5% pentru anul 2008, daca se tine cont si de actuala criza financiara mondiala.

Ziarul Gardianul.

Psa. Gianina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.