Necredință și convertire

Nu cred că poți să demonstrezi existența lui Dumnezeu în mod rațional sau să dovedești cuiva existența lui Dumnezeu fără ca inima lui să se deschidă spre harul lui Dumnezeu. Cei care se convertesc sunt sinceri cu ei și mai ales sunt sinceri cu adevărul care îi cheamă, cu realitatea care se deschide înaintea lor și este slava lui Dumnezeu.

Nu noi convingem pe cineva, ci Dumnezeu ne convinge de iubirea Lui dacă Îl lăsăm să o facă! Cei care încearcă să convingă pe cineva de iubirea lui Dumnezeu fără ca acela să aibă inimă iubitoare, tendință spre bine, e ca și cum ar încerca să învețe un cal să vorbească sau să scrie.

Credința e recunoaștere a prezenței lui Dumnezeu și nu o teorie alambicată! Înțelegi, simți, te umpli de prezența Lui dacă urmărești logica dumnezeiască a cuvintelor Sale și chemarea Lui vie față de tine.

De aceea cred că predica noastră nu face decât să îndrepte gustul viu al sufletului nostru spre Dumnezeu, adică doar să indice relația. Pentru că relația este între tine și Dumnezeu, nu între tine și noi. Credința e minunea dintre tine și El: aceasta e marea frumusețe a credinței!

Pr. Drd. Picioruș Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *